bugün

nargile içmenin keyif oldugu yerdir.beyazıt-çemberlitaş yolunda bulunuyor.hem nargile kalitesi hem de muhabbetin güzelliği sayesinde en sevilen yerlerdendir.çalışanları çok klas insanlardır ayrıcana.
acikhavada nargile tütünlerinin* kokuları altında şahane bir atmosfere sahiptir.

bir de çalışanlarının giydiği üniformanın arkasında bir şey yazıyordu ama tam çıkaramıyorum şimdi.
edit: erenler yaziyormuş, teşekkürler life is life
Osmanlı sadrâzamlarından. 1669 senesinde Çorlu'da doğdu. Çorlulu bir çiftçi veya berberin oğluydu. Kapıcıbaşılardan Türkmen Kara Bayram Ağa çok zekî olduğunu anlayıp, evlâtlık aldı. Enderûn'da yetişti. ikinci Mustafa Han zamânında silâhdar oldu (1700). Silâhdarlığında, bütün saray memuriyetlerinin rütbe ve derecelerini tâyin eden yeni bir nizamnâme vücûda getirdi. Nizamnâmesinde, kendi makâmını da
Enderûn-ı Hümâyûnun en büyük zâbitliği derecesine çıkardı. Sarayda pâdişâhla sadrâzam arasındaki haberleşmeyi Dârüssaâde ağaları yerine getirirken, bu hizmeti de silâhdar ağanın yapmasını karâra bağladı. 1703'te silâhdarlıktan alınıp, kubbe vezirliği ile saraydan uzaklaştırıldı. Önce sadâret aymakamlığına, Sultan Üçüncü Ahmed'in tahta çıkmasından sonra da Halep vâliliğine tâyin edildi. Aynı sene dördüncü kubbe vezirliğine tâyin olunan Ali Paşa, 1704'te Trablusşam vâliliğine getirildi. iki ay sonra tekrar kubbe vezirliğine getirildi. 1705'te Baltacı Mehmed Paşanın sadâretten azli üzerine sadrâzam oldu.
Poltava Muhârebesinde Ruslara yenilen Demirbaş Şarl'ı desteklemesi ve Osmanlı Devletini harbe sürüklemesi üzerine, sadrâzamlıktan azlolundu ve Midilli'ye sürgüne gönderildi (1710). 1711'de burada îdâm edildi. Ali Paşa, servetini hayırlı eserlere harcamış olup, câmi, çeşme, dârülhadîs, kütüphâne, tekke, imâret, hamam, şadırvan yaptırmıştır. istanbul Çemberlitaş'taki medresesi çarşı olarak
kullanılmaktadır.

http://www.360tr.com/inde...amp;func=detail&id=97
http://www.360tr.com/inde...amp;func=detail&id=98 ~http://www.360tr.com alıntıdır~
üniversitede okuduğumuz zamanlarda müdavimi olduğumuz mekan;

tömbekini alırsın, kahveni söylersin yalnızsan açar kitabını okursun, yok kalabalık gelmişseniz illa ki kalifiye bir sohbete doğru sürüklenir zihinler, bakmışsın bir gün memleketi kurtarmışsın diğer gün aşk meşk derken ortam kesin surette tasavvufa falan garkeder adamı, yan masalardan fikirler yollanırken hooop birleşir masalar 4 kişi gelip 10 kişi çıkarsın! güzeldi nitekim, özlerim hala..
daha beş yıl önce amerikan pazarı mağazaları olan, nargilesi, her ne hikmetse birilerinin istanbul'un en iyi nargilesini yaptıklarına iman ediverdikleri tophane nargilecileri namlı kazıkçı maganda elemanların nargilesine 'beş' çekecek, hesaplı ve latif mekan...
(bkz: ilesam)
aynı zamanda sabah gazetesi cuma ekince istanbul'un en iyi türk kahvesi yapan mekanı seçilmiştir. nargilesi gerçekten de bir numaradır. elma, çilek, cappuccino, bahreyn aromalarının yanı sıra eski(yaşlı) nargileciler için tönbeki de yapmaktadır.

bahreyn ile sade türk kahvesi favorimdir.
"babadan oğula geçen mekanlar" konseptindedir.
zira babam da üniversite yıllarında oraya gidermiş.
gerçek nargile kültürünü özümseyebileceğiniz benim bildiğim tek yer. bir süre art arda gitmeye başlayınca anlaşılıyor. nargilesi değil tek olayı.
bir istanbul kültür parçası,
Beyazıtın kalabalığından, gürültüsünden alabildiğine uzak Çorlulu Ali Paşa Medresesi. Çay ve nargile keyfinin yaşandığı bir mekán. Özellikle üniversite öğrencilerinin buluşma noktası. Emekliler, çevre esnafı ve turistler müdavimler arasında. Buradaki dostlukların baki olacağına inanıldığından, tanıdık-tanımadık herkese selam vermeden oturulmuyor nargilenin başına. Sonra saatlerce nargile içiliyor. Halı-kilim tamiri yapılıyor. insanlar burada dertten tasadan uzak sadece huzur hissettiklerini söylüyorlar. Medrese saat 07.00den gece 02.00ye kadar açık .
çok çok eskiden içinde halıcılar ve terlikçilerin çalıştığı medrese. büyükbabamın orda dükkanı vardı, bir de biz çarşıkapıdayken diye başlayan anıları...

işini severek yapan, istanbullu, ve gevrek gevrek gülerek konuşan adamların mekanı..
1980'li yılların başlarında adaçayı'nı tanımaya vesile olan mekan.
tophane den daha ucuza nargile içilebilen güzel mekan.
müderris değilsen başka yerde buluş tavsiyesinde bulunabileceğim mekan.
deli yürek'te türkiye'nin en iyi nargilecisi olarak gösterilen mekan. ayrıca içindeki odalarda çok derin siyaset konuşulmaktadır.
(bkz: settak)
farklı düşünce tarzlarının ortak noktada buluştuğu yer.insanların tek ortak yanı nargile sevgisi.
türk kahvesi içebileceğiniz en iyi yerlerden biridir.. nargilesinin de iyi olduğunu söyleyenler var fakat ben beğenmedim . kahve için gidilmesi tavsiye edilir.

edit:imla
(bkz: közcü mustafa abi)
gidipte nargile içmeden dönmeyin, diyebileceğim bir yer. içimde ukte olarak kalmıştır. herkes çok övüyor.
duman altında olmak hiç bu kadar çekilebilir olmamıştı,
kavunlu nargile hiç bu kadar güzel gelmemişti,
birbirinden farklı bir çok insan hiç bu kadar iyi kaynaşmamıştı,

denilen yer..
istanbul'da kışın nargile içilecek yegane yer.***
http://ten.wikipedia.org/wiki/Istanbul
15 ocak 2011 akşamında herkesin katılabildiği Vikipedinin 10. yıldönümünün kutlanacağı mekan.
cumartesi günleri kendimi ödüllendirmek için gittiğim nezih mekan..**
çok zaman geçirdiğim nargile içmek için uğranan bir mekan ayrıca yeşim ceren'in büyük dedesinin çorlulu ali paşa olması çok ilginç.