bugün

çocukluğun başlangıcından * ergenliğe kadarki * dönemi inceleyen, bir çocuğun hangi yaşlarda konuşmayı öğrenmesi gerektiğini, çocuk için en faydalı oyuncakların hangileri olacağını, aile-çocuk ilişkisinin ne yönde olması gerektiğini ve daha bir çok şeyi araştıran gelişim psikolojisi konusudur.
okul öncesi eğitimi ve özel eğitim olarak ayrılan bölümdür..
çocuklarla haşır neşir olabileceğiniz ve parası da fena olmayan bölümdür.
çocuğun kişisel başlangıcında önemli rol oynayan, iyi oynanmadı mı çocukların ilerleyen yaşlarında dengesizlik sebebi olan bölüm.Sabır işi
Anasınıfı öğretmenlerini okuduğu BÖLÜMDÜR.
çocuğun gelişim düzeyinin belirlenmesidir, onun ihtiyaçlarını karşılamak için çok önemlidir. kesinlikle safsata falan değildir. çocuğun gelişimi üzerine onlarca kuram vardır. piaget, vygotsky, gardner, freud, kohlberg, bruner, montessori, watson, thorndike gibi, onlarca bilim insanının alanıdır. erken çocukluk döneminde (0-8 yaş) bu kuramlar ışığıyla bir çocuk için harikalar yaratılabilir, potansiyelin çok çok üstüne çıkılabilir.

tek handikabı, sonrasındaki eğitim dönemlerinde (ilk ve orta öğretim), aynı çizgide gidilmez. arada tutarsızlıklar vardır. bu yüzden özellikle türkiye'de çok etkili değildir. tabi maddi standartlar da önemli birer unsurdur.
mezun olunca ne iş yaparlar diye merak ettiğim bölüm.
Uyandığınız her sabah "acaba bu bölümü secmekle iyi mi ettim" diye kendinizi sorgulamaniza sebep olan, erken çocukluk alanı.

Önü açıktır, gerek eğitim kurumlarında alan dersi öğretmenliği gerek de okul öncesi öğretmenliği yapabilmeniz açısından.

Çocuk sevin veya sevmeyin, yeter ki sabrınız olsun. Sevgi ardından gelir.
Ayrıca yaratıcılık ve el becerilerinin esas olduğu bir bölümdür. Bunlar yoksa ilerlemeniz kısıtlı olacaktır şüphesiz.
Bu bölümde okuyup ya çocuklarla mı ilgileneceğim diye düşünüyor olabilirsiniz. bir de erkekseniz üzerinizde bir baskı da hissedebilirsiniz. ama bir çocuğun dünyanın en güzel şeyi olduğunu anladığınızda o mesleği iyiki de seçmişim dersiniz. bu kirli dünyada masum kalan çocuklarla çalışmak size yaşam enerjisi katar. hayat devam ediyor dersiniz. karamsarlığa kapılmayın ve yolunuza devam edin.
okuması gereksiz bir bölümdür. çocuk dediğin ebeveyn nasıl istiyorsa öyle yetişir. bunlar hep batı özentiliği bellemişler yok çocuğa kızma, ona şöyle yapma, bak böyle davranma gibi belli kalıpları dayatmaya çalışıyorlar..
baktım olmayacak halkla ilişkilerle gittim çocuk gelişimi yazdım aldığım 3,5 puanla düşünsene tuttuğunu 2 sene daha öğrencilik.
Anne karnından, ergenlik dönemine kadar gelişen dönemleri inceleyen alandır.

Çocuğun sağlıklı bir şekilde davranışsal, fiziksel, ruhsal yani her türlü açıdan sağlıklı bir şekilde büyümesini anlatan bir alandır.

Özellikle çocuğun erken çocukluk döneminde gördüğü her türlü eğitim ileriki dönemlerdeki çocuğun gelişimi için çok önemlidir.

Bu yüzden ileri de çocuklarımızı sağlıklı bireyler olarak görebilmemiz için çocuğun gelişimi hakkında çok iyi bilgilendirilme mız gerekir.
Puanı yüksek olmayan fakat kendinizi bu alanda geliştirerek iyi bir konuma gelebileceğiniz bölümlerden birisidir.
Çok ama çok önemli büyük bir konu. Çocuğun dünyaya geldiği andan itibaren başlayan ve bir süre çok büyük bir dikkatle verilmesi, öğretilmesi hatta öğrenilmesi gereken bir konudur. Anne babanın çocuğun gelişiminde çok fazla payı var. Bu gelişimi çocuklara sevdirerek büyük bir titizlikle yapmak lazım. Çocuklarımızın eğitimini daha eğlenceli hale getirmek içinse çeşitli oyunlardan faydalanılabilir. Ben bu noktada MentalUp uygulamasındaki oyunları çok beğeniyorum. Eğlendirirken öğretiyor resmen. Pokus kartlıların bu uygulamadaki avantajı ise kartınız ile yaptığınız her harcamaya %15 nakit hediye kazanma şansınızın olması. Bence her ebeveynin bir göz gezdirmesi gerekiyor.
lisans ile önlisansın farkı nedir acaba?