bugün

Gülmedim doya doya diye devam eden bir türkümüzdür.

görsel
Gülmedim doya doya.
çanakkale/biga yöresine ait güzel bir türkü.
5 dk izleyince yönetmeninin çağan ırmak olduğu anlaşılan dizi. Siyasi arka plan, Solculuk ve bolca dram. Yayınlandığı zaman izlesem sevebilirdim belki ama 2021'de izlenmiyor maalesef.
Sevilen dizilerdendir.

Ne zaman inançlarımı yitirsem açıp izliyorum. Mehmet'in çocuk kalbi, Yurdanur'un umudu ve kararlılığı, birbirlerini sevmeleri ve birbirlerine böylesine inanmaları, bazen sessizce bile anlaşmaları, bu büyük aşkı budalaca değil de etraflarında olan bitene de duyarlı biçimde yaşamaları...

Bu diziyi çok seviyorum.
eskinin güzel samimi dizilerinden biridir. 2005 yılından sonra zaten samimi yapımlar sayılı oldu. bu arada dizide zarife rolüyle yer alan tuba büyüküstün'ün meşhur olduğu ve aynı zamanda en güzel döneminin olduğu diziydi.
Doya doya gülmeyenlerin türküsü.
hoş bir diziydi. bir de hatırla sevgili vardı. hey gidi.

bu diziler sanıyorum ki çok sayıda türk gencinin solcu olmasına ön ayak olmuştur. bir zamanlar.
Geçenlerde izlemeye başlayıp dün bitirdiğim dizi. Gazi dede en sevdiğim karakterdi. Oyuncuların birbiriyle kimyası tutmus sanırım dizideki samimiyeti hissettirdiler. Sağcı solcu döneminin gerçeklerini yansıtan dram dizisi. Çağan ırmak'ın sevdiğim işlerinden.
"Öyle gitmek var mı burjuva kızı? Ha? Ellerinle hayat verdiğin şeyi bırakıp gidecek misin emekçi kız? Evet, ikisi de sensin, başına buyruk burjuva kızı da, elleri kavruk emekçi kızı da. Hangisi pes ediyor? Hangisi pes ediyorsa onu gönder gitsin, diğeri kalsın burada."
" Yoksa kuşu kafesin içinde görünce canın mı sıkıldı? Üzme kendini Zarife. Hepimiz bir kafesin içinde değil miyiz? Bazımızın ki büyük, bazımızın ki küçük kafes. Misal benim kafes istanbul kadar, dışarı çıkamıyorum. Seninki bu oda kadar; biri gelse, kapını açsa, yine de çıkmıyorsun dışarı. Kuş kadar yiyorsun, kuş kadar içiyorsun ama onun kadar konuşmuyorsun. "

Mahsun, kayıpları sonrası hiç konuşmayan Zarife'yle...
haluk levent'ten her dinlediğimde aklıma hep maskeli beşlerde ki replik gelir. çok güzel bir film değil belki ama müzik ve duygusallık hep o repliği anımsatır bana.

(bkz: alo salih abi biz parayı bulduk)
görsel
özlenen
Doğa için çal'dan dinlenildiğinde insanın içini ısıtır.
Yasadigim ulke de donmeye baslayan efsane dizi.
Az önce final ini izleyip bitirdiğim dizidir. Çağan ırmakın ve diğer oyuncuların emeğine sağlık. Türk dizi tarihinin en iyi dizilerinden diye düşünüyorum geçen yaz tatilinde de hatırla sevgili yi bitirmiştim. O daha politik onun yeri ayrı tabi.
(bkz: Hatırla sevgili)
ortaokula giderken sınıf hocasının zorlamasıyla koca sınıfa soylemiştim bu şarkıyı. hızını alamayıp bi şarkı daha söyletmişti bunu beğendiğinden galiba ama diğerini nasıl söylediysem artık adam bir daha şarkı söyletmedi.
gülmedim doya doya. diye devam eder.
Doğa için çal , 3.olması lazım çok güzel seslendirmişler.
(bkz: haluk levent)
en efsane yorumu, haluk levent yorumudur. selda bağcan da kendine özgü olarak dikkate değer kalitede ve enfeslikte yorumlamıştır.
popülerist-sol dizilerdendir, bunu izleyen orta okullu ve liseli ergenler solculara hayranlık duyar. yaşları kemale erince de hayal dünyasından çıkıp hayatın gerçekliğini kavrarlar. bu tip dizilere göre solcu-komünistler çicek çocuk, sağcı-milliyetçiler ise katil canidir. doğru bu kafalara göre terörist hdp'liler çicek çocuk, imralıdaki cani de barış elçisi. solculuktan nasıl para kazanılır işte kanıtı bu tip dizilerdir diğer örneği ise fetö'nün de zamanında senaryosuna katkı sağladığı hatırla sevgili isimli dizidir. bunlardan uzak durunuz, çocuklarınızı da uzak tutunuz.
izlediğim en güzel dizilerden biridir.
Bildiğim en güzel türk dizisi bu dizi. Hala arada açıp sahnelerini izlerim. Her karakteri ayrı güzeldir.
Haluk Levent'in şarkısı akla geliyor..