bugün

çaya 16 şeker atan bir de utanmadan "çay içtim" diyen tombalaklara, kullanmadığı şekerleri hediye etmek suretiyle faydası olan insandır.
1 sene öncesine kadar aynı şekilde düşündüğüm "sonradan görme" yerine "entel görünme" sebebiyle böyle yaptıklarını düşündüğüm kişilerdi. vücudun ihtiyacı olmayan tek şeyin şeker olduğunu öğrenip, kilolar almış başını giderken, bizzat uygulayarak faydasını görmüş ve bu gruba dahil olmuş biri olarak tavsiye ederim; alışınca aynı tat alınıyor. tabi ondan çok önce şeker oranını her 3 ayda bir yarı yarıya azaltarak başlanmalı, sıfırlayana kadar devam etmeli..yoksa çok zor.

not: bir teyzenin bana söylediği gibi; çayınıza attığınız şeker sayısı kadar ayrı bir kaseye aynı sayıda şeker atın, akşam olunca kaseye bakmanız vahameti görmek açısından yeterli olacaktır.
sekersiz cay icenlerin asil oldugu , sekerli cay icenlerin ise sisman hatta lezzetten anlamayan ve hatta damak tadinin olmadigini ifade eden baslik olma yolunda hizla ilerleyen durumdur. giderek cayini sekerli icenlere veya caya seker katarak (ki cok normaldir , isteyen sekerli istemeyen sekersiz icer bu mereti) icen insanlar neredeyse serefsiz adi niteliksiz ilan edilecek. yapmayin gozunuzu seveyim. 5 sekerli icen de zayif olabiliyor gordum bunu ben , sekersiz icip 100 kilo gezene gobekli de gordum. hem de defaatle. yanlis sozler etmemek lazim. baslik sacma tamam da altina yazilanlar da giderek huzursuz etmeye basladi.
cayini sekersiz icen sonradan gorme degildir. cok cok normaldir. sadece damak tadi alisilagelenden farklidir , hatta kendisi zevk aliyorsa ne mutlu.. kimseye giren cikan olmaz.
sekerli cay icenler de son derece normal insandir. sekersiz cay icene laf edecek statude olamaz.

merak edenlere ; cayimi porselen fincanda tek sekerli aliyorum.

daha da merakli varsa; bir cay koysana sen. fincanda olacak , tek sekerli!
bir insan nasıl olurda çayına şeker katmaz dediğim. böyle insanlar kaldı mı yahu kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz anlamadım gitti.. *
görgüsüz mörgüsüz değildir, aksine saygı duyulması gerekir bik bik.. falan denmeyip kafa yorulmaması gereken önerme.
(bkz: fesuphanallah)
(bkz: ne yapsak suç)
"çayına şeker atmayan sonradan görme olarak adlandırılır ise; küçük çay bardağına 5 şeker atana görgüsüz mü denir?" sorusunu akla getiren oalydır.
(bkz: dam üstünde saksağan)
napsın şekeri,kendi şeker gibi.
gariban adamdır. aşkı da sevilmeden yaşar bu insan.
şekerli çay midesini bulandırıyor olabilir. çayın buruk tadı ve şekerin iyi olmadığını düşünüyordur yıllardır da böyle içiyordur. var mı lan itirazın. kahveyi de bol şekerli içiyorum ooşş.
çaydan en iyi lezzeti nasıl alacağını bilen kişidir. adettendir deyip 2 (iki) şekerli çayı, tadı kendine zevkine uymadığı halde içmektense, tadı kendi zevkine uygun olanını şeçmiştir. çayı şekerli içen kişi kendi lezzet aralığında ne kadar normal ise şekeriz içen kişide kendi lezzet aralığında o kadar normaldir. tartışılacak bir konu değildir. başlık kirliliğidir.
böle başlık açan gudikleri görünce şaşan kişi.

şeker hastalığından tut zayıflamaya kadar bir çok nedeni olabilir. ama kişi yaptığı her hareketi artistik olarak algıladığı için başkaları içinde öle zanneder.
merak etme herkes senin gibi değil.
içtiği çayın tadını almak isteyen kişidir. damak zevki fukaraları bunu anlamaz tabi ve böyle bir başlık sıçar.
öyle bir buçukmuş, üçmüş, dörtmüş uğraşmayan, direkt şekersiz içen, acı içen güzide insandır.
önceleri kilo nedeniyle önce azaltarak sonra tamamen kesen ben. memnunum ama artık çayım imamın abdest suyu kıvamında.
bi kaç kez denemiş olmama rağmen başarısızlıkla sonuçlanmış denemedir.
sabah uyanan insana açılmış başlık gibisin; çayını şekersiz içen insan*. bi bok olmayıp önemliymişsin gibi başlık açılır sana, belki bokluktandır bu çaba.
tiryakidir.
eriği de tuza banmadan yiyorsa boşa yaşıyordur.
beni ve benim gibileri gördüğünde kalp krizinden gidebilicek insan. zira bi çaya 5 tane küp şeker atılır mı lan?
şekeri de çaysız kullanan insandır.
ailesindeki herkes çayı şekersiz içtiğinden kahvaltı sofrası hazırlanırken şeker hep unutulan, bu yüzden de kahvaltıya tam başladıktan sonra kalkıp mutfaktan şekeri getirmekten bıkmış insandr. benimdir.
şeker yerine çay tadı almak isteyenlerin yaptığı bi davranış.
şekerli çay: çay aromalı şerbet.

şekersiz çay: bildiğin çay.

önce bu ayrımın farkına varalım. sonra gelin bir-iki bardak çay içip tartışalım.
Buyrun benim. Şekersiz çaya alıştıktan sonra şekerli çay şerbet gibi geliyor. Çayın asıl tadını almak istiyorsanız şekersiz içiniz efendim.