bugün

ispanya iç savaşının anlatıldığı roman, 1940'larda yazılmıştır. Böyle olmasına karşın, hâlâ birçok ülkede çevirisi yayımlanmakta, hâlâ en çok okunan kitaplar arasında yer almaktadır. Bu ilginin nedeni, bir serüven romanı oluşunda ya da Hemingway'in o kendine özgü anlatış biçiminde aranabilir. Ancak şöyle bir saptama da yapılabilir: Çanlar Kimin için Çalıyor'da Hemingway, ülkü birliği etmiş insanların inançlı kavgası yanında, romantizmi de etkileyici bir öğe olarak kullanmıştır. En güç koşullarda, ölümle yüz yüzeyken bile sevgi, umut, korku bütün canlılığıyla yaşanır romanda. Ortak amaç doğrultusunda, bir toplumsal kavga için, ayrı ulustan bilinçli insanların öyküsüdür Çanlar Kimin için Çalıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmTJD3sjVIU
*
çanlar senin için çalıyor.
Rizespor için.

Bir sual.
Ernest Hemingway’den sonra Metallica bu konuda bir açıklama yapmıştı. Çanlar onları bir daha duyamayacak olanlar için çalıyor.
Kiliseye girecekler.
Hristiyanlar?
görsel
görsel

Dünya, Türkiye ve yaşlılar için çalıyor ...
çok iyi anlatıma sahip, okuması zevkli bir kitaptı neden yarım bıraktığımı hatırlamıyorum bile. ernest hemingway'in yazdığı kitaptır. hatam varsa düzeltin, kendisini büyük bir yazarla sürekli kıyasladığını hatırlıyorum, dostoyevski sanırım.
ispanya iç savaşında, bir köprünün patlatılmasını konu alırken sizi tamamen içine çeken roman.

Önce biraz sıkıcı başlasa da sonrasında karakterleri yıllardır tanıyormuş gibi, cumhuriyet için yıllardır savaşıyormuş gibi hissedersiniz. Tam romanın içinde yaşarken birden bire kitabın sonu gelir ve bittikten sonra aslında kafanızda romanın ucu açık bırakılan sonunu siz tamamlarsınız.

iyi ki okuduğum dediğim kitaplar listesine girmiştir.
Bitirdiğimde kitapta baskı hatası olabileceğini, son bölümünün eksik basılmış olabileceğini düşünmüş ve ertesi gün kitapçıya giderek diğer kitapların sonlarına bakmıştım. Hata yoktu.

Ve gerçekten çok etkileyici bir kitap.

Türkçe müzikle pek aram olmamasına rağmen şarkının birinde geçen "Şehirlere bombalar yağardı her gece, biz durmadan sevişirdik" cümlesinin ne anlattığını derinlemesine hissetmeme sebebiyet vermiştir.
güzel eserdi vesselam. kimin için çalıyorsa. çalmak mı? o ney?
ispanya’daki iç savaşı anlatan bu kitap, savaşın gerçeklerini gözler önüne seriyor.
içinde tarihi bilgilerin yanı sıra psikolojik durum ve tespitleri de barındıran bu kitap detaylı anlatımı ile dikkat çekici bir eser.
ernest hemingway'in 1940 yılında yazmış olduğu ispanya iç savaşı'nı anlatan roman.
görsel
Sağlam bir yapıttır.
Rafta durmaması gereken, mutlaka okunması gereken roman.
Kütüphanemde en onde duruyor ama firsat bulup okuyamadım kitap. Karşımda bana bakarken buraya yazınca ayrı heyecanlandım.
üniversite okurken adananın kavurucu yazlarından birinde halk kütüphanesinden alıp okuduğum hemingway eseri. se7en filminde kitaptan şöyle bir alıntı vardır: "dünya güzel bir yer ve yaşamaya değer. ikinci kısma katılıyorum. "
Hayatımda okuduğum en iyi romanlardan. O zamansız bitişi ben de acaba benim kitabımda sayfalar eksik falan mı basılmış şüphesi uyandırmıştı. Hemen kitapçıya giderek başka bir kitaptan kontrol etmiş ve eksik olmadığını görümüştüm.
ingilizcesi For Whom the Bell Tolls'dur. Nickimin olduğu albümün en baba şarkılarından..
kilise çanı ise hristiyanlar için.
(bkz: duduf duf duduf)
hemingway'in iddia üzerine yazdığı kitap.
bir ihtimal hristiyanlar için olabilir mi ki?