bugün

Hava bir "gaz"dır yada içerisinde gazlar barındıran ve bir hacme sahip elementtir. Bu elementin içinde hareket edebilmesi için bir nesnenin, doğal olarak "ivme"leme yapması gerekir.
Werner Heisenberg, Zenon’un “Bir cisim, birim zamanda hem harekete, hem de konuma sahip olamaz.” görüşünü biraz daha ileri götürerek, Nobel kazanmayı başardı.

Zira, parçacığın birim zamanda, hem hızını, hem de konumunu eşit kusursuzlukta bilebilmek, imkansızdı.

--Alıntı--
dünya değil ama uzayda geçerli olabilir zira uzay seyahatinin hız ile alakası yoktur, aslında hareketsiz olan gemi ışıktan en az 50 kat daha hızlı gidiyor.
https://i2.wp.com/khosann...nt/uploads/2013/07/61.jpg
evrenin tüm sırları çözüldüğünde felsefe ve bilim aynı noktada kesişecektir.
Bir felsefî görüş ile fizik kuramları ya da yasaları farklı şeylerdir. Öyle ki bu yasalara bağlı kalması da gerekmez. Eğer öyle olsaydı zaten felsefe olmazdı.
Planck zamanı için de yine Zenon'un: (bkz: aşil ile kaplumbağa paradoksu)
bu paradoksları daha iyi anlayabilmek için çıkış kaynağını hatırlamak gerekir;

"gerçek tektir ve değişmez. çokluk, değişim, hareket aslında yoktur ve duyularımızın bizi kandırmasından kaynaklanır. "
parmenides.

edit: imla.
(bkz: planck zamanı)

an olarak nitelendirdiğimiz zaman planck zamanıdır. 10^-43 saniyedir. lakin ki öyle değildir efendim. bu zamanı an olarak değerlendirmemizin nedeni, bu zamandan daha kısa süre içerisinde olanları fizik kanunları ile açıklayamadığımız içindir. büyük patlama teorisinde de patlamadan planck zamanına kadar geçen süre de ne olduğu hakkında bir açıklama yoktur. ancak bu demek değildir ki planck zamanından daha küçük zaman yoktur. elbet vardır. nasıl en küçük sayı diye bir şey yoksa, en küçük zaman diye bir şey de pekala yoktur, var olamaz, var olması teklif dahi edilemez.
burada bahsedilen zenon stoacı zenon değildir. elea'lı zenondur(ya da zeno).
ivme gibi bir kavram yok o zamanlarda galiba.
bence bu başlığa fizikçilerin doluşması lazım.
yaydan çıkmış ve ilerleyen bir ok, zaman içindeki her anda belirli bir konumdadır. eğer an belirli, tek bir nokta ise o anda okun hareket etmeye zamanı yoktur ve durağandır. bu nedenle gelecek anların hepsinde de durağan yani hareket etmeyen şekilde olması gerektir. böylece ok her zaman durağandır ve hareket etmez; hareket imkânsızdır.

-laertius, diogenes. "pyrrho". lives and opinions of eminent philosophers. s. cilt ix. 72. parça. isbn 1-116-71900-2.
-huggett, nick (2010). "zeno's paradoxes: 3.3 the arrow". stanford encyclopedia of philosophy.