bugün

malum yılbaşı yeni yıl yeni hayaller ve 50 milyon tl lik millipiyango yılbaşı büyük ikramiyesi.

hayaller durmaz akar ...
sanırım tatminsiz insandır.

altyapısı her türlü boştur ve maslow'a göre en temel ihtiyaçları bile tatmin edilememiş şahıstır.
en altta kalanın canının çıkması bu olsa gerek.
bu insan tipinden de entelektüel faaliyetler, sanat sepet, idealist hayaller, insanlığın iyiliği için çaba göstermek filan tarzında şeyler bekleyemeyiz, zira, kendisinde kronikleşmiş bir hayatta kalma mücadelesi fantazisi vardır. buna kadınlarla ya da erkeklerle olan ilişkilerde de boyut atlayamama, rahmi ya da dükü çerçevesinde düşünme eğilimini eklemeliyiz. zira, adamın ya da kadının tatmin edilememiş bir id problemi olduğundan, birlikte olduğu insanları değerlendirme potansiyeli de hepitopu bu çerçevde gerçekleşir. rakamla düşünür, rakamla konuşur, oysa artık cangılda değiliz. en azından cangılda değiliz evet.

aynı kişi, mutlu olmayı ya da itibar görmeyi de para ile ilintilendirmiştir.
bir de ekonomik olarak sürekli zorlanıyorsa, bu insanın hayalleri para kazanmak ve savurmak dışında pek bir yere gitmez. bunlarla da bir yere gidilmez zaten. eline geçeni de saçmasapan, gereksiz yerlerde çarçur ya da heba eder, para konusunda da bir öngörüsü ya da zekası yoktur zaten. arabın yağı bol bulunca bir yerlerine sürmesi bu konuda verilmiş emsalsiz bir örnek olup, tam da yerine oturmaktadır.

paranın alamadığı şeyler, dünya üzerindeki en önemli şeylerdir.
başta da hakiki itibar ve huzur gelir.
bir de insanın asaleti karakterindedir. karakter yoksa hiçbir şey yoktur.
Arada her fakirin daldigi ruyadir.Allah im zengin olursam butun fakirlere yardim edecem oyle bir sirket kuracam ki hep fakiri istihdam edecem fakiri koruyacagim diye soz vererek zengin olmak dilenir birde.Amac ego tatminidir aslinda herkes bana saygi duysun onumde egilsin diye zengin olmak istenir aslinda.Her zengin kendi onunde egilecek kisileri yaratir.
etrafta paraya tapan insan cok var.

bir gun cook zengin olup boyle adamlarin suratlarina para vura vura bitirmek istiyorum.
kapitalizm getirdiği bir hayal, umudun para ettiği sistem mi olur? oluyor ama.
Ben de zengin olma hayali kuruyorum.yaptığım tek şey haftada bir 2 kolon süper loto oynamakken 2. Entry neyin kafasında?
fyodor'a göre insanların kendi durumundan aşağıda sosyo ekonomik, özgürlük ve huzur refahı anlamında şükür etmesini aşağılık insan olarak nitelendirmiştir.
bu düşüncesini yıllarca sürdürmüş ve bu konuda bir çok insanın fikirlerini değiştirmiştir.
fikirlerinin değişmesi ile bir çok insanı hayretler içerisine bırakmış ve bu düşüncesinin yanlış olduğunu kabul etmiştir.
Hayaller zengin, gerçekler tolga zengin.
Klasik iyi-orta halli yaşam en iyisi bana kalırsa. Öyle zenginine gerek yok, insanın bir şeylerden eksik olması gerek mayışmaması için. Yoksa bir Divine Commedia da siz yazadurursunuz.
gereksizdir. fakat fakir olmak da istemem net.
öyle bir hayalim yok şükür.
Nasıl bir hayal ise artık kurması dahi zor düşünün birde gerçek olmasını ...
hayalini düşünmek bile güzel. gönül zenginliği daha önemli desek de, yalan dünyanın gerçeği maddiyat. şuan düşünüyorum da zengin olsam işe gitmek zorunda kalmasam işe seve seve giderim, rahatlığımdan dolayı performansım artar. herkese yardım ederim. hayatın hiçbir yoruculuğu kalmaz zengin olunca. düşünsene taze sıkılmış portakal suyunu istediğin en cafcaflı havuz mekanında yudumla.
çağımızda çalışarak olunamayacağının farkına varmayan kaldı mı ?
vergisi falan çıkar diye korkutandır.
hepimizin kurduğu hayaldir. ancak şimdi hayal ettiğimiz gibi ilerlemeyecek süreç emin olun. fakirlikten gelip zengin olan 10 insandan ancak 1 veya 2 tanesi diğer insanları da düşünüp bir şeyler yapmakta. diğerleri "ben kurtardım gerisinden bana ne" kafasına giriyorlar.

insan beyni ve ruhu aklımızın alamayacağı kadar muazzam ama karmaşık şeyler. zannetmiyorum ki evren insan kadar değişkenlik gösteren bir başka varlık olsun. düşüncelerimiz, sevinçlerimiz, hayallerimiz, korkularımız, sevinçlerimiz.. hepsi saniyelik olarak değişkenlik gösteren şeyler. bugün üzüldüğümüz şeye yarın gülebiliyoruz. bugün sevdiğimiz şeyden yarın nefret edebiliyoruz. iyi insan her zaman iyi insandır her zaman merhamet sahibidir. ama şartlara bağlı olarak merhametimiz bile değişkenlik gösterebiliyor. değişkenlikten kastım merhamet gene merhamet ama düşünce yapımız değişince merhamet duygumuzda ona bağlı olarak farklılaşabiliyor.

dolayısı ile insanoğlu uzun süreli yokluk yaşayıp sonrasında varlığa kavuşunca o uzun yıllardır yaşadığı sefaleti birkaç ay içerisinde tamamen unutabiliyor. diğer insanlarla empati kurmak yerine geçmişi silip yepyeni bir düşünce yapısı oluşturabiliyor. velhasılı bu değişimi yaşamayacak olanlarda zengin olamıyorlar zaten. yukarıda yazdığım gibi insanoğlu aşırı değişken bir varlık. zenginler zengin olmayanları anlayabilse veya kendileri de zengin değillerken yaşadıklarını hatırlayabilse zaten dünyada fakirlik denilen bir şey kalmazdı. bugün afrikada falan yaşanan dramlara gözyaşı döken adamlar parayı bulduktan sonra oradaki dramları unutmazlardı.
görsel
Çal keke çal.
güncel Önemli Başlıklar