bugün

yoksul filminin yönetmen yardımcılarından birisidir aynı zamanda.
gençliğinde marksist olan ve 12 eylül askeri darbe döneminde cezaevinde işkence görmüş bir yapımcı, oyuncudur. kendi yönetmenliğini yaptığı, bekleme odası ve bulantı gibi filmlerinde ana karakter olarak ön plana çıkmaktadır. 12 eylül'den sonra 3 sene cezaevinde kalmış olan yazar, Bu süreçte mahkum iken okuduğu, varoluşçu felsefenin olgunlaşmasında çok büyük katkıları olan yazar Dostoyevski ve romanı "Suç ve Ceza" Demirkubuz’un sinemasının şekillenmesinde ilk ve en önemli unsur olacaktır. Bununla birlikte bir cezaevinin atmosferini üç yıl süreyle solumuştur. Bu üç yılda diğer mahkumların gerçek hayat öykülerine, travmalarına ve hayallerine de tanık olduğunu göz önünde bulundurmak yanlış bir varsayım olmayacaktır. Zeki Ökten isimli yönetmenin asistanlığını yaparak sinemaya başlamış olan Demirkubuz’un, ilk uzun metraj filmi "C Blok"tur.
görsel
Kader ve masumiyet filmleriyle zirve yaptı. Son yıllarda zirveden inişini izliyoruz.
beşiktaşklıdır...
çok ayrıntılı bilgi için:

https://dergipark.org.tr/...mi%C5%9F%20ve%20filmlerin
nedense hep demirkabız diye okumuşumdur bu zevatın soyadını.
Hastayım bu adamın Beşiktaş tutkusuna ya.
Twitter’da sadece Atiba’yı takip ediyor psikopat ahshda.
8 yılın ardından sinemalara dönen yönetmen. Yeni filmi "hayat" 1 Aralık'ta vizyonda. Evet.
Yeni filmi 2022 Ekim ya da Kasım ayında vizyona girmesi beklenirken, henüz gösterime girmemiştir. Evet.
her filmi beni derinden etkileyen, başarılı bir senarist ve yönetmen.
6 yıl aradan sonra tekrar film çekimlerine başlayan yönetmen.
Başarılı bulduğum Beşiktaş’lı yönetmen..
Başarılı bulduğum Beşiktaş’lı yönetmen..
C blok dışında numarası olmayan yönetmen. Bir de mahpusta dostoyevski okumuş.

Ortamlarda filmlerindeki açık ve gıcırdayan kapıların sistemin sorunlarını dile getiren metaforlar falan olduğunu söylüyormuş.
yeni filmi hayat'ın çekimlerine sinop'ta başlamış yönetmen. zagor ve uğur'un hikayesi olacağını temenni ediyorum.
Nuri bilge ile arasının bozulmasının nedeni zb’nin nbc’ye yılmaz güney’in baba filmini tekrar çekeceğini söylemesi ardından nbc’nin aynı konuyu işleyen üç maymun filmini çekmesi hatta yeraltı filminde baya bir gönderme var.
değinilmeyen pek çok konuyu filmlerinde görüyoruz, hayatın gerçek yönlerini ve acıyla dolu yaşamları dile getiren çok iyi bir yönetmen, izlediğiniz her filminde etkileniyorsunuz, bazen kendinizden bir parça buluyorsunuz bazen de böyle yaşamlar da var mı dediğiniz oluyor, filmlerinde uzun süreler geçse de hatırladığınız sahneler oluyor.
Bir dtw skecinde geçen şahsiyet.
Birkaç mesajıma cevap veren yönetmen. Nuri bilge ceylanla aralarının neden bozulduğunu sordum, cevap bekliyorum. (bkz: swh)
bu adamın filmlerinde yarattığı gerçeklik katıksız gerçek. nbc'nin gerçekliği ise daha çok felsefi ve şiirsel yönü kuvvetli olan bir gerçeklik. en azından bana öyle geliyor. bu yüzden zeki demirkubuz filmlerini daha samimi buluyorum.
Hep bir varoluş çabası içindeki yönetmen. Tamam bir çizginizin olması iyi de biraz da başka şeyler yap be zeki abi. Seni masumiyet ve kader'den hatırlamayalım. Arabesk gibi bişey onlar. Ha bir de kadın konusunda ilerleme lazım feministler kızıyor
Yeraltı filmine kadar kompozisyona değil kurgu ve mekana önem veren, yeraltı filmiyle birlikte seçtiği mekanları ne kadar muhteşem kompozisyonlarla çekebildiğini ortaya koyabilmiş, sinematografi anlamında her geçen gün çıtayı yükselten bir yönetmen.

Benim için hala 1 numara Nuri Bilge Ceylan tabi ki.
Kader filmine, masumiyete, bekir’e rağmen.
bu eve kapanma dönemi kendisine epey yaramış. filmleri daha fazla insan tarafından izlenmiş, ilgi görmüş ve beğenilmemiş sanırım.
iyi bir yönetmen. yeraltı, yazgı ve kader filmleri tavsiye edilir. az buçuk edebiyatla ilgilenen herkes bu adamın filmlerini sevebilir.
güncel Önemli Başlıklar