bugün

zaman yolculugundan daha da imkansız bir olaydır.
(bkz: fotoğraf çekmek)
(bkz: hero)
bir mola istemektir. öyle hikayeden kırışık kremleriyle falan değil, yaşı değil, geçen zamanı az biraz durdurmaktır. bir an gelse herşey dursa, trafik, terör, okul, mesailer, tüm sorumluluklar.. sadece doğanın seslerini duysak, bir de derinnn derinnn alınan nefeslerin sesini..sonra etrafımızdakilere baksak, onları tanıdığımız gibi, hani zamanın yaşanmışlığıyla üzerlerine yapıştırdığımız etiketleriyle değil de oldukları gibi görebilsek.. yine zamanın getirdikleriyle yüklendiklerinden arınmış olarak..
(bkz: müsait bir yerde durur musunuz)
kronometrede yapılabilen eylemdir.
bu konuda yapabileceğim pek bir şey yok maalesef.tek yapabildiğim kol saatimi durdurabilmek.onu bile yapamadığım zamanlar oluyor.ama yinede zamanı durdurmak kulağa hoş geliyor.yani entrysi bile güzel.
30 kasımda kalmalıydın zaman.
heroes dizisindeki kahramanlardan biri olan hiro nakamura'nın süper gücüdür. zamanda yolculuk da yapabiliyor ekstradan.
son 2 yıldır en çok istediğim.
sevgilinin yanındayken olmasını istediğimiz şeydir. o bunu istemiyorsa, yanınızda ekstradan 5 dakika bile kalmak istemiyorsa, bahaneler yaratıp gidiyorsa yapacak br şey yok; varsın durmasın zaman, geçip gitsin bir an önce.
bazen cidden insanın ihtiyaç duyduğu şey.

keşke suistimal edilmemek üzere ihtiyaç durumunda kullanma hakkımız olsa...
durmayacagına inanacaksın. takıldıgını hissettigin kontrol edemedigin yerde kendine 3. sahıs gozuyle bakıp yapman gerekenleri ertelemeyeceksin. kosmalısın durmasını bekledikce daha da hızlanacaktır. sonra da ne oldu diye aglamayacaksın. hersey olabilir kabullen ve yoluna devam et. yapman gerekeni yaptıysan yurumene devam et yoluna cıkan cıkar cıkmayan da cıkmasın.
mesai saatlerinde durdurmayın.*
mümkün olmayan, ancak fotoğraf, video kaydı ile güzel hatıraları sanal dünyada ölümsüzleştirip, o zamanın durmasını sağlıyarak, o zamanı yaşamak.
bazı anlarda yıllardır bıkmadan usanmadan denediğim.

zamanın durmasını istediğim o anlarda parmak şıklatarak zamanı durdurabileceğime inanırım. oynamak için parmak şıklatmam ben, zaten oynayamam. parmak şıklatmak ciddi bir iş benim için. amacıma ulaştım mı, hayır ulaşamadım. zamanı durduramasamda sanırım yakında oynamaya başlarım.
anı dondurmak...zamanı durdurup,o anda, o zamanda kalınmak istenmesi lakin yapılması mümkün olmayan eylem.
(bkz: tutamıyorum zamanı)
ergen dramıdır. piskos kız esintiside denilebilir. geçmişini sevmeden, gelecekten mutluluk bekleyen, şizofrenik bir haldir.
insanlar için çok cezbedici bir durum. zamanında böyle temalı bir abd dizisi vardı. kız istediği an zamanı durduruyordu. çocuk aklımızla bolca hayal kurmamıza sebep olmuştu.
--spoiler--
gerekli malzemeler: 4 tane, ikiye iki birbirine kilitlenmiş insan gözü.
--spoiler--
heroes da bir hiro nakamura vardı biraz ıkınsak onun gibi başaracağımız eylem. ama ya osurursak o zaman da duracağı yerde hızlanır belkim yanlışlıkla. tehlikeli yani.
Çoğu zaman yapılmak istenen ancak mümkünatı olmayan şeydir.
çelik gibi bir irade, dehşet bir teorik fizik bilgisi ve sağlam bir büzük ister..
en az zaman yolculuğu kadar mümkün olmayan durumdur.