bugün

Yeraltı suyu hidrolik çevrim içerisinde tatlı suyun en geniş kavramıdır. Genel olarak toprak yüzeyi altında bulunan su yeraltı suyu olarak tanımlanır. Bununla birlikte yeraltı suyu denilince özellikle doymuş yani satüre olmuş bölgedeki su anlaşılır. Su toprak altında satüre olmamış bölgede de bulunur. Bu bölgedeki boşluklar su ve hava ile doludur. Yeraltı suyunun miktarı, tatlı su kaynağı olan göl, nehir ve rezervuardaki toplam su miktarından daha fazladır. Bu nedenle yeraltı suları içme suyu sağlanması yönünden önemlidir. Yerüstü su kaynağının tükendiği kurak mevsimlerde su gereksinimi kuyularla yeraltından sağlanabilir. içme, sulama, endüstriyel amaçlı kullanımlar için yeraltı sularından yararlanılabilir. Yeraltı suyuna gereksinmenin fazla olduğu yerlerde bu doğal su kaynağından yararlanmanın sürekli olabilmesi için yeraltından alınabilecek yıllık su miktarının doğru olarak tahmin edilmesi ve yeraltı suyu rezervinin korunması gerekir.
Gün geçtikçe Türkiye de -özellikle iç anadolu da- azalan, tatlı su kaynağının önemli bir oranını içinde barındıran yerin altında birikmiş sulardır.

Rivayete göre 1950 lerde iç anadolu bölgesinde yer altından su çekmek için 20 metrelik sondajlar açmak yeterli oluyormuş. günümüzde 100-200 metre kadar derine gidildiğinde suyu bulmak mümkün. Bu yer altı suları çeşitli gölleri beslediğinden tuz gölü, Meke gölü gibi göller de yakın zamanda kuruyacak gibi.
az kaldı, yakında kitaplardan okuyacağımız bir doğal kaynak su çeşiti.
Yeraltı suyundan istifade amacıyla sondaj kuyulari acip kullanilabilir bunu bilmiyordunuz demii.