bugün

80 darbesinin eseridir.
eski nesil nasılmış diye bir soruyu kafada canlandıran söylemdir.
(bkz: ne diyi la bu)
Siyasete fazla bulaşmayan gençlerin karşılaştığı söylem. 80 darbesinin etkileri vardır. Evde anne babalar sıkıya tenbih eder; aman olaylara karışma, aman siyasete girme, aman şöyle aman böyle şeklinde öyle baskı kurulur ki kişi uzaklaşır bu tür konulardan. Öte yandan teknolojik gelişmeler, sosyal kültür vs -bildiğiniz klişeler işte- gençlerin apolitik, duyarsız, amsalak, kendine beğenmiş, olmasına sebep olmuştur. Azcık memleket meseleleri ile siyasetle ilgiler de gençlerin bu durumunu mallık olarak nitelendirmektedir. Mal değiller o kadar, dar kafalılar.
hayatları boyunca bilim nedir, ne değildir, teknoloji nereye gidiyor, ne işe yarar gibi sorular sormayıp, sadece siyasi tarihe bakanlar tarafından edilen laftır.

siyaset boş iş kardeşim. boşu boşuna ölüyor insanlar, birbirlerini kırıyorlar vs vs. biraz geçte olsa anladım ki bu dünyada yaşanabilecek ideal bir düzen yok. siyasetin işi de bunu sağlamak. olamayan şeyi nasıl sağlayacaksın?

yeni nesil üniversiteliler yapması gerekeni yapıp kendi işine bakıyor.
üniversiteler boş olduğundan yetişen nesil de boş.
sınavlar ile yarışa sürülen gençler mala bağlanıyor. adam mezun olunca gireceği diğer sınavları düşünüyor ne iş ne gelecek garantisi var. e mala bağlar tabi bu nesil.
çünkü üniversite diye liseye gidiyor millet.