bugün

altıparmak ve civarında ki ilginç tiplere ve atılan laflara aldırmayın. altıparmak' a gidin ne kadar cafe varsa girin çıkın özellikle nokta cafe oradaki kel süper insandır iyi fal bakar. heykel' de birşey olmadığı için setbaşına yürüyün mahvel' de kazığı yedikten sonra devam edin yeşile doğru her yer sizin. karyoka yiyin yedirin ama kafkastan olsun. tiki görmek isterseniz zafere gitmeniz gerekebilir. farklı yer olsun derseniz bulvarda ve ihsaniye' de bulunan irili ufaklı cafeleri deneyin sigaranızı, nargilenizi tüttürün.
iyi eğlenceler..
koza hana gidin.simit-çay yada simit-uludağ gazozu yiyip için.
kayhana gidilmeli, cantık yenmelidir. lakin bu cantık mekanı tarihi bir yerdir, cantık nesnesinin mucidi de pidecioğlu kebapçısını açan beyefendinin dedesidir.
ayrıca heykelde buluşmaya mecbursanız kafkasın önü ya da pttdir buluşma yeri.
altıparmak'ta aptal özenti tipler görürseniz şaşırmayın, her geçenin size bön bön bakmasına hiç şaşırmayın zaten. metal dinliyorsanız 60's dışındaki tüm cafelere gidip * gülün. baba parasıyla punk olanları görüp üzülün,hey gidi eski punklar deyin. yağmur yağarken burç pasajına girin bir sürü kader ortağı bulursunuz. zafer plaza işemek için idealdir tuvaletleri çok hijyeniktir. heykelde biriyle buluşmayın bulamaz sizi. adliyede oturmayın. eski günleri gibi asla olamayacaktır çünkü. dövme-piercing işiniz olursa en güvenli olarak adliyenin ordaki mystique tattoo'ya gidin. tek adam gibi yerdir zira.
dışarı çıkarken hava sıcak kalın bir şey almama gerek yok diye düşünmeyin akşamı soğuktur ama yokuşu bol olduğundan çıkarken üşüyor olsanız bile terlersiniz.*
mudanyadan devam edip siği ve trilye görülmeli yol üzerinde yıldıztepeden marmara seyredilmelidir.dağ yolundaki tarihi çınar görülmelidir.
yavaş koşun, tıkanırsınız.
başlamayın! neden başlıyosunuz ki.
(bkz: 60s cafe)
bkz:(#547222)
aradiginiz her $eyi bulmanin pek mumkun olmadigi bir $ehir. elektronik, bilgisayar gibi konularda surekli ankara ve ya istanbul'dan sipari$ ile temin yoluna gitmek zorunda kaliyorsunuz. olsundur, guzel bir $ehir.
(bkz: bukart)
modanya, trilye, koza han, inkaya, yeşil mutlaka görülmeli.. pideli köfte, iskender, kestane şekeri, karyoka, atom, cevizli lokum* mutlaka tadılmalıdır..*
aslında bursa türkiyenin fotoğrafıdır bir yerde. çünkü doğusu; doğudan göç etmiş ve işşiz insanların bulunduğu, suçluların yakalandığı mahallelere sahiptir.* burdaki okullarda öğretmenler pek durmaz istemez. küçük çapta atolyelere ve bir kaç tane büyük fabrika vardır.
batısı ise; zengin ve entellektüel insanların bulunduğu mahallere sahiptir. (bkz: çekirge) sokak ve caddeleri temizdir ve apartmanların önünde lüks arabalar bulunur. burdaki devlet okulları özel okullardan iyidir. güzel mağazalara da sahiptir. batısında hep büyük fabrikalar ve sanayi kuruluşları vardır. devlet binalarında hep saygı görürsünüz ve size karşı naziktirler.
işte bursa birazda yukarda anlattığım gibidir. tüm bunlara ragmen yinede yaşanılası bir memlekettir.
(#925160)
(bkz: başlamadan bırakmak)
karyoka yenir, çeşitli hanlarda çay içilir,
tarihî caddelerde derviş mustafa usulü sırtta çanta, elde ceket güzel bir bahar sabahı dolaşılır.
çeşitli camilerine, türbelerine gidilir, camilerin ortasındaki/kenarındaki/köşesindeki çeşmelerden sular içilir / şişeler doldurulur.

binbir an hafızaya kazınır. ama adlar yazılmadan, neresinin ne olduğunun ismi öğrenilmeden. kayıt tarihi yok bu meretin, etiket sistemi yok. bulanık bir hafızanın çeşitli yoğunluklardaki sislerine katılır her kare.

böylesi daha iyidir belki.
setbaşı-altıparmak(stad falan varya oraya kadar) güzegahı en çok tercih edilen aslında pek de alternatifi olmayan yürüyüş yoludur.
tarihte görebileceğiniz en iğrenç şehre hazırlayın kendinizi.
mümkün olduğu kadar insanlara yol sormayın insanı aya yollarlar ki o da insana denk gelirseniz.
iskender diye övülen yerde 80 gram ete 13.5 ytl vereceksiniz aklınızda olsun.
adının sonundaki büyükşehire aldanmayın zira tek caddede hayat belirtisi vardır.
gece 10 dan sonra sokaklar kimse için güvenli değildir.
velhasıl kelam bu şehir insanın ömrünü yer, gözünün yaşına da bakmaz dediğim yer
karyoka yenilmeli, husnuguzel de cay icilmeli, mudanya ya gidilmelidir.

ayrıca tarihi caddelerde sehire karısmalı, biraz huzun, biraz tarih, biraz melankoli yasanmalıdır.

muradiye, tophane, cekirgeyokusları dolasılmalı, eski cumbalı evler ve cumalıkızıkgorulmelidir.

kapalıcarsı ziyaret edilmeli, karagozle hacivatın esyalarının satıldıgı altgecitte boncuklara ve antikalara bakılmalıdır.
büyük şehirden gidenlere sadeliğiyle burnu büyüklük yapma fırsatı veren şehri anlatan rehber.
faydalı bir eser olma potansiyeli yüksek rehber.
evet küçüktür sadedir mütevazidir ama huzurludur,
iskendere takılıp asıl lezzet olan pideli köfteyi görmezden hatta yemezden gelmek hatadır.
öğrenci şehri olduğundan çok ucuz yerler vardır araştırılmalı bulunmalıdır.
bursalılardan çok asıl fatihi öğrencilerdir , onlar en ucuzu da en kaliteliyi de en eğlenceliyi de bilirler.
mümkünse salça ve montajelemanından uzak durun. ikisinden uzak olduğunuz zaman zaten her şey güzel olacaktır. *
bursa'ya baslamadan once aklinizda bulunsun ki bursa buyuksehir degildir. devasa bir kasabadir. cilgin atmak isteyenlere de yer var ama eger ki asil amaciniz koza han'da cay icerek muhabbet etmek ise veya bi turbe bahcesinde ayran simit esliginde rivendellimsi bir hava tatmak istiyorum derseniz hos bir sehirdir bursa. osmanli kokar, dinginlik kokar; hos bazen de dingillik kokar (bkz: zafer plaza).
iskender yiyeceklerin de dikkatine; diger sehirlerde yediginiz iskenderleri unutun, o mavi yere gidin heykeldeki*. ben en son iskenderin yanina bulgur pilavi koyan zihniyete rastladim diger sehirlerde! tabi diger sehirlerin literaturunde olmayan cantik ve atomu da taniyin bi. olmazsa olmazlardan pideli kofteyi de unutmayin.
olmadi, gidin ozgen'e, bi okey cevirin, elmali nargilelerinizi de alarak.
tabi daga cikip fazla paraya kiymadan eglenebilirsiniz de. kayak bilmeden daga cikip cesur olmak en guzelidir. bol bol gulersiniz, aman sakatlanmayin! sonra dag yolunda arabayi saga cekip sucuk mangal da yaparsiniz...
arap sukru'de bi aksam gecirin en azindan. pisman olmazsiniz.
ulu cami'yi de ziyaret edin ki dayak yemeyin benden!
zamaninda cacaron bar'da arkadaslar sahne aliyordu her cuma. white curtain diye bi grup. o sonra ne oldu bilmem. ama iyi calarlardi. orayi da ziyaret edebilirsiniz.

son yillarda accaip goc almaya baslamasi kotu olsa da yasanacak sehirdir bursa.
yarım saat yukarı çıkıldığında uludağ, yarım saat aşağı inildiğinde gemlik körfezi'ne ulaşılacak bir şehirdir.

kestane şekeri, havlu, iskender gibi önemli şeylere sahiptir. hepsi türkiye'de en iyi bu şehirde yapılır.

atom ekmeğine yapılan döneri diğer şehirlerde pek görülmeyen bir olaydır. istanbul'da yapılan ve içinde meyvelerin oluşturduğu atom ile uzaktan yakından alakası yoktur. bir dönerciye gidilip atom istenir ve meyveli içecek beklenirse, karşınızda farklı bir ekmeğin içinde dönerle karşılaşmanız şaşırtıcı olmamalıdır.

gökada fırın adlı yerin yaptığı tonton mutlaka denenmelidir.

küçük saray pideli köfte iskenderin köfteli olanını sizlere sunacaktır.

barakfakih köyünde yenilen etin tadı hiç bir zaman unutulamaz.
ulkemizin guzide sehirlerinden bursaya baslamak icin acılmıs bir baslıktır.

ilk akla gelen sey elbette iskender dir. ama oyle her yerde yapılandan degil. illa ki tayyare kultur merkezinin yanındaki iskender den. buraya gidilmeli ve iskender yenilmelidir.

bursacamiler ve turbeler sehri sayılabilir, bu baglamda yesil cami, ulu cami, yesil turbemuhakkak gorulmelidir.

yine sehre gelip hamama gitmeden olmaz. dag yolunda ve kukurtlude bir cok hamam mevcuttur, bunlardan birine gidilmeli, sifalı sularda yıkanılmalıdır.