bugün

günümüz yeni yetmelerinin yedi ay bile aynı model cep telefonu kullanamaması yüzünden anormal karşılanan...
belki parasızlıktan,
belki sahip olunan ilkelerden kaynaklanan ilgi çekici durum.
uzun süredir görüşülmeyen bir arkadaşla karşılaşıldığında telefonunuzu gören elemanın "abi hala aynı telefon mu ya!?"
diyerek dumur olması da hoştur.
elin adamına temel işlevi ses iletişimi olan bir alet için binlerce dolar ödememiş olmanın huzuru da hoştur.
telefon da hoştur zaten.
(bkz: panasonic gd93)
genelde nokia 6210, 6310 (araç kitinden dolayı çoğunlukla? ya da panasonic gd90 ya da 93 modeli kullanan insanların deneyim kazanacağı bir durumdur.
"alo diyor mu? diyor kardeşim."mantalitesine sahip insanların yapabileceği durum.
2000 yili sonunda aldigim panasonic gd92 modelini hic araliksiz 8 yil kullanmisligim vardir. 2007 haziraninda sonunda dayanamayip bataryasi iflas eden emektarimi evimin en guzel kosesine sarj aletiyle birlikte sergilemekteyim. eger ki yeni ve ojinal bir batarya bulma sansina sahip olursam tekrar kullanmayi dusundugum harika otesi telefondur.
sirket ve ev telefonlari ve hatta ankesorlu telefonlarin senelerce degistirilmedigi gerceginden hareketle, bu durum pek sasirtici sayilmaz. ama su da bir gercek ki, saglik acisindan telefonu slk degistirmek de fayda var.

ahizede ureyen mikroplari dusunsenize, herkes konusuyor bir de. tukurerek konusanindan hastasina. * *
(bkz: yapılmış en asil davranışlar)a güzel bir örnektir.
aile içinde elden ele dolaşarak, beşinci el olarak kullanılan telefonlar vardır. artık bunlar aile yadigarıdır. filmlerde, damadın, geline "bu kolyeyi, babaannem, anneme hediye etmişti, ben de sana hediye ediyorum" dediği sahnelerdeki gibi, geline, bu telefon hediye edilebilir.
(bkz: ericsson 688)
kendisini tüketim çılgınlığına kaptırmamış, birer kaplan gibi insanın üzerine atlayan reklam kampanyalarından kendisini koruyabilmiş kişidir. "telefonumun kamerası olsun" diye tutturmamıştır, neden? insanların nasıl da standartlaştırılmaya başlandığını fark etmiştir, herkesin fotoğraf 'çek-me-me-si' gerektiğinin farkındadır, ayakta alkışlıyorum, oyuna gelmemiştir o kişi.
cep telefonu üretmeyen, veya pazarında yerli telefon bulunmayan ülke vatandaşı için en asil duygunun hareketidir. cep telefonu gibi artı değer üretmeyen bir ürün, ithalat kaleminde hatrı sayılır yer tutmaktadır, ayda 30 milyar dolar dış ticaret açığı veren ülkem ekonomisinde.
(bkz: telefonu antikacıya satmak)
telefona işkence çektirmek. kaç kere yere düşer, nerelerde unutulur, sinir anında aldığı darbeleri hesaba katmazsak mümkün eylem.
(bkz: nokia 3210)
telefonu sadece "alo" demek için kullanan bir insan gayet telefonunu 6-7 yıl kullanır. (tabii bozulmadığı takdirde.)ama her yeni model çıktığında ona heves eden hep daha fazlasını isteyen insanlar birkaç ayda bir telefonlarını değiştirirler.
bir de telefonuyla arasında duygusal bağ kuranlar vardır onların aynı telefonu uzun süre kullandıklar doğrudur..
telefon çalıştığı sürece normal olan bir durum.
(bkz: taş gibi telefon)
elektronik çılgınlığına boyun eymek istemeyen tüketici kişisi davranışıdır, yedi yıllık kullanım fazla görünse de olması gerekene yakındır.
telefonu kendini ifade etme aracı olarak görmemenin doğal sonucudur. ama kişiyi öyle hemen yüceltmeyelim, mutlaka onun da kendini ifade ettiği bir oyuncağı vardır. kimisi eviyle, kimisi arabasıyla, kimisi evladıyla, kimisi de telefonuyla...
arabası olanlar yedi yılın sonunda takoz olarak kullanabilirler.
7 yıl dayanan telefon icat ettiler de biz mi kullanmadık!
bunu yapan istikrar abidesidir. tebrik edilesidir.
reklamlar albenisine ve toplumun itici bakışlarına göğüs gerebilmeyi en iyi şekilde becermiş babayiğittir..
bir cep cep telefonunun makismum kullanım süresi 5 yıldır ama gelin görün ki 10 yıldır kullanılan telefonlar var ve bazıları hala gelip ısrarla ericson bataryası istiyor kardeşim ericsson uzun yıllar önce sony ile birleşti sonyericsson oldu sonra kapandı yada gelip siemens bataryası istiyorlar..

ben 11 yıllık profesyonel bir bayi olarak diyorum ki yaşlı bir insana bir gencin gözünü taksan aynı verimi verirmi hayır o zaman neden hala 12 saat şarj gitmeyen telefon kullanıyorsun..

not: dün başıma gelen ilginç bir olay adam çin malı telefon almış geldi şebekesi yok dedi bende mesajlara baktım 11 mayısta klondan kapatılmış bugunde 23 haziran ettimi sana 43 gün adam hiç üşenmemiş hergün şarja takmış ne arayan var ne soran..

adam diyorum hiç kimseyi aramadınmı yok enayimiyim diyor alo desin yeter ula zerzevat telefonun 43 gün kapalı * )
teyzemin yaptığı ailece hayretler içinde izlediğimiz eylemdir. onun bunca senelik telefonunun benim bir yıllık telefonumdan daha yeni görünmesi ise kendi içimde bir iç hesaplaşma yaşamama sebep olmalı, ama daha olmadı. *
"arasın, mesaj atsın yeter" mottosunu benimsemiş olan annemin gerçekleştirdiği eylem.
belki 7 yıldan fazla bile olmuştur.
güncel Önemli Başlıklar