bugün

Bir bilgisayarda donanıma hayat veren ve bilgi işlemde kullanılan programlar, yordamlar, programlama dilleri ve belgelemelerin tümü.
ingilizcesi software olan kelime
+işletim sistemleri ve uygulama yazılımları olarak ikiye ayrılabilir.
donanım ile iletişim kurmamızı sağlayan bilgisayar birimi.

kullanıcı sabit diske sorar,
abi kapasite durumu nedir? süper bi program var. yükleyebilecek miyim?
bilgisayarın kimyasal yüzü. fiziksel olanı için, (bkz: donanım).
bilgisayarın görevlerini yerine getirebilmeleri için onlara verilen tüm bilgiler ve komut listeleridir.
genel olarak en çok kullanılan yazılım windows'dur.
Mühendislerin aptal bi makinenin anlaması için kafa patlatarak ve zaman harcayarak yazdıları kompozisyon... pahalı bişey olduğundan olsa gerek genelde tümünün korsanı mevcuttur...
bu işte bilinmesi gereken önemli şeylerden birisi; makinalar aptaldır. onları zeki sanan, makinalardan daha da aptaldır. onlara zekice işler yaptıran sizlersiniz. *
Bilgisayarınızdaki fiziksel tüm unsurlar donanım adını alırken, geri kalan her şey yazılım olarak nitelendirilir. Sade bir ifadeyle, yazılım donanıma "nasıl davranacağını" ve hangi işlemleri yapacağını anlatır. Kelime işlemci programlar, bilgisayarınız açıldığında CD sürücünüzü, sabit sürücüleri, RAM'i tanıyan BIOS; işletim sistemi, web tarayıcınız, virüslerin kendileri, antivirüs programları hep birer yazılımdırlar.Her yazılım her bilgisayarda çalışır mı? Bilgisayarda hangi işletim sistemi kurulu olduğundan bağımsız şekilde çalışabilen yazılımlar üretebilse de, pek çok yazılım tek bir işletim sisteminde çalışacak şekilde üretilir. Ayrıca her yazılımın çalışmak için gereksinim duydupu farklı donanım özellikleri olabilir ve bu donanıma sahip olmayan bilgisayarlarda bu yazılımı çalıştırmak mümkün olmayabilir.
el emeği göz nuru ürünler.
yazılimcilarin işine yarayabilecek bir de sözlük platformu vardir buyurun burda link: http://yazilimsozluk.com/ pek gireni ilgileneni yokdur ama sağlam platformdur yazılımcılarin takip etmesini öneririm.
günümüz dünyasını şekillendiren.
" benim kurguladığım gibi yapılması "diye buyuran yeniliklere kapalı , kendi egosunun tatmin etmek için altındakileri ezebilecek kadar aciz , çalışsın yeter abi diyen yoneticilere sahip insanların yönetici konumda bulunduğu sektör.
algoritmik şeması nerede diye götünü yırtan mal mühendislerin eline verilirse kullanıcı dostu olmayan şeyler. yarak herif algoritma dediğin yazılarak değil düşünülerek yapılır. ha tabi sendeki matematik ve fizik zekası buna basmayacağından sen devam et yazmaya.
Türkiyede son dönemlerde gelişmekte olan ve her geçen gün yeni yeni dalları orataya çıkan bir sektördür.
hakettiği saygıyı görmeyen bir sektördür. yazılımcılık zor bir meslek. önce bir yazılım dili öğreneceksiniz ama bu yetmez daha sonra örneğin web sitesi geliştirecekseniz html, css ve javascript öğreneceksiniz. ama buda yeterli değil daha sonra jquery, angular, node. js gibi web sitenizi dinamik hale getirecek teknolojiler öğrenmelisiniz. ama buda yetmez daha bu işin bootstrap teknolojisi var, varda var.
bir kaç video izledim bu yazılımcılıkla ilgili.
gerçek manada sabır gerektiğine karar verdim .
eğer sabır edemiyor iseniz öğrenemezsiniz.
şimdilerde en önemli meslektir fakat ülkemizde tutunmak biraz zordur. otda fokta yazılım mevcut her şeyin içinde bir şey var wtf man.
iyelik eki alarak yazıl- sözcüğünü sahiplenmiş yazılım olmuş sözcük. Benim yazılım. Hatta bununla alakalı bir dize de şiir yazılmış.

Sen benim alnıma yazılım
Sensiz olmaz tasarım.
Kalbime gerek yazılım.
Bela veziyetin içine sokum.
oturarak başarıya ulaşan tek varlık tavuktur sözünü tarihe gömen meslek..

yazılım kolaydır, öncelikli olarak sağlam bir algoritma mantığı olması gereklidir.
Yazılım aslında şiir yazmak gibi bir şey. Sanki yeni bir varlık hali yaratıyorsun o dokunuşlarınla, ölü olan bilgisayar devrelerine hayat verip kendi genişletişmiş fenotipinin parçası haline getiriyorsun. Mükemmel bir his, hele yazdığın programların sonuçlarını üç boyutlu dünyada görünce bambaşka bir tad veriyor.
özellikle kendine bot yazmayı deneyimlemiş biri için diğer çoğu dünyevi zevki sönük bırakan bir uğraş. yine aynı kişiye "vay be, ben bununla her şeyi yaparım" diye düşünmesinin ardından sayısız kapı aralar.
Android uygulama yapımı için istanbul anadolu yakasında yaşayan, başarılı ve yazılım konusunda tecrübeli arkdaşa aranıyor.

not: bir fikrim var ve bu fikri geliştirmem için yazılım öğrenmem gerek ve çok zamanımı alır gibime geliyor. Yardım etmek isteyen kişiler'e fikrimi anlatırım.

Ücret yok, eğer başara bilirisek kazancın yarısı senin.
böyle bişiler yazıyolar makina ayaklanıp gidiyo. çok süfer bişii.
Son zamanlarda hiç olmadık anda kafamı kurcalıyor şu meret. Öğrenmek için çok hevesliyim lakin nereden başlayacam kısmı can sıkıyor. Yazılımla başta Microsoft yazılım öğren diyen birisi daha dün boşver PHP öğren öyle başla der oldu. Bugün bir başkası PHP yi napcan onun ömrü kısa Java öğrenerek başla diyor.

Sözlük ahalisi! Daha fazla kafa karıştırmazsaniz eğer önerilerinizi dinleyecem.
tarihinde hiç olmadığı kadar farklı bir döneme girmiş; sihir ile eşdeğer acaip olay.