bugün

zamaninda adamin biri et kokarsa tuzlariz peki tuz kokarsa ne yapacagiz demisti ya. bu da o mesele.. insanlarin haklarini korumakla yukumlu olan yargi bazi siyasi organlarin eline gecip silah gibi kullanilirsa yargi pislenirse ne yapacagiz?
iyice islami fasizmin ulkeyi sardigina isarettir. ayrica derin devlet deniyor derin devlete bir tane dinci fetoscu olmaz mi ?? kendi derin devletlerini iyice guclendiren hukuku tamamen kendi hakimeyeti altina alan akp nin hukuk u kullanarak insanlari susturmasidir.
başına gelince acıtan , başkasının başına gelince umursanmayan sual ...
hesap sormak için çok geç kalınmış demektir. yalnızsınızdır.
bu tip olaylar için tek bir kelime soylerler, pardon!..
akıllara "bir yerde 'buranın peygamberi, mesihi benim' diyen biri çıkarsa, bilin ki orada 'benim öyle bir oğlum yok' diyecek birileri illa ki bulunur" özlü sözünü(!) getirmesi gereken sorudur.

bu bağlamda, buradaki mesih-peygamber-evliya ve tanrı ilişkisini tamamlayan kurum için:

(bkz: aihm)

not: tabii biraz uğraştıracaktır. orası ayrı.
aihmdir. fakat onun cevabının gelene kadar olabilecekler meçhuldur zira en erken zaman 11 seneden başlıyor.**
uğur dündar'ın ailesine atılan iftiraya isyan ederek söylediği sözdür:
''birisi namusumuza iftira atarsa yargıya gideceğiz, yargı iftira ederse kime gideceğiz?'' anlamında söylemiştir.

türkiye'nin içinde bulunduğu içler acısı durumunun özetidir.
bir kişi başka bir kişiye iftira atabilir ve bu durumda yargı organları devreye girerek gerekli soruşturmayı ve delil durumuna göre gerekli kovuşturmayı yapacaktır. yargının iftira atması diye bişey söz konusu olmaz. yanlış bir niteleme olduğu kanısındayım. yargı teşkilatı soruşturma organı olan cumhuriyet savcılıkları şikayet veya ihbar üzerine veyahut re'sen soruşturma yapar ve topladığı delilleri değerlendirerek ilgili mahkemede kamu davası açar... mahkeme iddianameyi değerlendirip iddianamenin kabulune karar verirse yargılamaya başlar ve neticede sanığın suçluluğuna karar verirse yasaların öngördüğü çerçevede cezalandırılmasına karar verir...
verilen kararlarla ilgili temyiz merciine müracaat edilebilir. üst mahkeme gerekli değerlendirmeyi yapar. ülkemizdeki hukuk yolları tükendiği takdirde avrupa insan hakları mahkemesine müracaat hakkı da mevcuttur...
yani yargı kimseye iftira atmaz.bilakis yargı hukuk devletinin ve insan haklarının güvencesi niteliğindedir...

aşağıdaki hallerde durum farklıdır tabi;
(bkz: hukukun siyasallaşması)
(bkz: yargıçlar iktidarı)
güncel Önemli Başlıklar