bugün

can yücel şiiri. Şerefine Can Baba!..

"Gün gelir bu işe bu millet de şaşar
Tam kurşun işlemez deminde karanlığın
Bir ateş böceğidir başlar"
üstteki tanımı okuyun.

kısa süre içerisinde detaya dalmadan verdiğim tanımlarla bir sürü hakaret yedim. lavuk yazarlardan. kimisi de tarihçi geçiniyor bunların. benim adımı iyi ezberleyin goygoycu takımı. donuza almakla da kaçamayacaksınız.

artık konuları tek tek ele alma zamanı. derinlemesine.

vatan evladına bundan sonra yalan tarih öğretemeyeceksiniz.

tarihin yakını..
yahudiden öğrenildiği takdirde bir sürü vatan haini orosbu çocuğu türer değişik ülkelerde dünyanın. insanlığı yok etmeye yemin etmiş bu lanetliler insanların dinlerinden tut, geleneğini göreneğini, yemesini içmesini, kılık kıyafetini vs kendisinden bağımsız hedef almıştır.

mesela almanyadasınız has almanın ve dinine bağlı bir vatanseverin kaynağından öğrenin tarihini. belge ve kaynaklara bakın. görgü tanıklarının anılarını okuyun ve şahidleri dinleyin yüzde doksan gerçeği öğrenmişsinizdir. ve bunu yahudi kaynaklarıyla karşılaştırın. dikkat edin ingiliz, amerikan yahudisi de yahudidir ve bellidir çoğunlukla bunlar. bunların bilgileriyle olayı teyid edin.

tüm ülkelerin tarihi aşağı yukarı bu şekilde araştırılmalıdır.
"yakın tarihimiz bize en uzak olan tarihimizdir. (mustafa armağan)" öyle ki milattan önceki tarihi bir olay bile bizim sözde yakın tarihimizden daha nettir herhalde. ismet inönü dayatmasıyla hazırlanan ve devlet eliyle dağıtılan, içerisinde "genetiğiyle oynanmış bilgi" dolu olan kitaplar millette kafa beyin bırakmamıştır.
face'deki paylaşımlar görülünce öğretilme zaruriyeti bir hayli anlaşılan tarihtir.

zira face'de, nato'ya hangi başbakan döneminde aday olunduğu ve bu amaç uğruna kaç askerimizi bizimle ilgisi bulunmayan bir savaşa kurban verdiğimizi bilmediği her halinden anlaşılan cahillerin bugünkü gündemi menderes dönemi ile örtüştürmeye çalışmalarına tanık olmaktayız.

siyasi yorumlardan hep kaçmışımdır. ancak tarih bilmeden siyaseti çarpık tarih üzerinden yapanları görünce dayanamıyorum.

bu arada, kpss kurslarında ders veren bir yurttaşlık hukuku öğretmeni, aynı zamanda hukukçu olduğumu da belirteyim ki, nereden buldun bu eleştirme yetkisini demesin kimse.
Okullarda daha yeni yeni müfredata girdiği halde, okutulmadigi halde kpss'de sorulan tarih.
uzaklaştığında torunlarımıza öğretilirken bol bol utanacağımızdır...
En kısa zamanda aydınlatılması ve de ögretilmesi gereken zaman dilimi.
uzak tarihtir aslında. okuyanı pek azdır.
çağdaş tarih olarak da lanse edilen tarihtir. çok fazla çarpıtıldığı söylense de kaynaklar ve belgeler var olduğu sürece iddiaları boşa çıkartacak olan tarihtir aynı zamanda. yakın tarih denilince ilk akla gelen ise ulu önder Atatürk'tür.
belgeselleri oldukça sürükleyicidir. her türk gencinin bunları izlemesi ve türkiye'nin yakın tarihi hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. eminim çoğunun hiçbir bilgisi yok. hangi darbe hangi yılda yapıldı, hangi siyasetçi devlete en çok zararı verdi diye sorsan öyle kalır. izlemeyenler için linkler:

son darbe 28 şubat:

(bkz: 28 şubat 1997)

http://www.youtube.com/watch?v=7GCxnSErtJA

12 eylül 1980 darbesi:

http://www.youtube.com/wa...p;list=PL9A75F944C2D8CCC2

demirkırat belgeseli:

http://www.youtube.com/watch?v=ZG41D7pBBfM

(bkz: 27 mayıs 1960)

edit:

bu da 12 mart belgeseli:

http://www.youtube.com/watch?v=ztwH9pq5pY8
süleyman demirel'in iç kümesi.
ilerki bir zamanda, şuanki durumumuz hakkında ne konuşulacağını şahsıma çok merak ettiren ana başlık.

darbeler diyoruz, olaylar diyoruz, bunların çoğunu duyduk ya da okuduk, kimimiz biliyoruz.

bundan 50-60 yıl sonra, "hopa olayları" diye bir alt başlık olursa eğer düşünün bakalım, insanlar protestoları mı ayıplayacak, yoksa hükümeti mi eleştirecek?

ha tabi bu yandaşçılık geleceği de alıp götürmezse...

demokrasi denen bu şeyde, yapılan ayıplar, o ülkelerin yakın tarihlerini her zaman kirletirler.

siz şimdi bu olayları alkışlayın, şakşaklayın. eminim yarın ya bunun ekmeğini yersiniz, ya da şimdi bu hükümetin ev basmalarını, cenazeyi engelemeye çalıştığını hüzünlenerek hatırlarsınız tüm ikiyüzlülüğünüzle, sanki hiç "oh iyi oldu, devlet gücünü göstersin efendim" dememişsiniz gibi.

sizi de utançla anacaklar. benim hiç şüphem yok.
en az osmanlı'nın 1700'Lerdeki tarihi kadar önemli olan tarihtir.
biz doğmadan önce bu ülkede ve çevrede ne olmuş ne bitmiş, etrafta konuşulan kişilerden kimler haklıymış, kimler haksızmış tartışmaları 80 sonrası doğmuş nesil için çok önemlidir. zira bu neslin kendi imkanlarının dışında yakın tarih bilgisine erişmesi gerçekten zordur. çünkü bilgiyi almayı teşvik etmesi gereken eğitim kurumları bırakın teşviği, ucundan da olsa bilgi vermemektedir. bunda bilemiyorum artık meb'in mi yoksa başkasının mı suçu var ama kesinlikle lisede öğretilmelidir bu yakın tarih. yoksa bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan *, çevresinden 'abi şu adam şunu yapmış. süper, türklüğü savunmuş, kahramanmış' gibi taraflı yorumları duyan liseli gençler yanlış yönlendirilmektedir.
özellikle liselere yakın tarih dersinin konulması, bu tip kulaktan dolma bilgilerle kahraman seçen heyecanlı gençlere bir nevi ışık olacaktır. en azından sırf bu yüzden neyin ne olduğu legal yollarla gösterilirse insanlar bilgilenmiş olur, yaşanmış gerçekler konusunda fikir sahibi olmuş olurlar. yoksa, ismi yakın tarihin günlerinde geçen ibişler hakkında sağda solda yalan yanlış şeyler anlatılmakta.
yazar fikret başkaya ya göre tam bir yalan çöplüğü...
(bkz: dün)
müfredatta yer almaması gençlerin, kenan evreni tonton, ressam amca/dede olarak tanımasına sebep olan durum..
yakında olsa tarihi net olarak bilinmeyen zaman dilimini anlatır.özellikle tarih kitaplarında bolca kullanılan ne idüü belirsiz bir zaman dilimidir.