bugün

maalesef şu sıralar olan durumdur. alakasız her konuyu vatanla birleştirip , kişiyi yada kurumu vatan haini olarak damgalamak moda oldu resmen. üzücü ve tehlikeli bir şey. karşınızda ki insan hükümete muhalif diye onu vatan haini ilan edemezsiniz. yani kısacası bu lafı kullanmadan önce 2 kere hatta 3 kere düşünün.
Çünkü kendi çıkarlarını ön planda tutup ülkeyi önemsemeyen büyümek bir kesim var. Dolayısıyla vatan haini lafı da moda oluyor. Biz yapmadık sonuçta, onlar yaptı.
Faşizan yönetim dönemlerinde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Nazi almanyası, stalin sscb si vs vs.
vatan haini beyanı.
ilber hocanin bu konuda bir uyarisi mevcuttur. der ki; eger herkese vatan haini derseniz gercek vatan hainleride o trene binip kacar.
buna izin vermemeliyiz. kendi menfaati icin vatani gormezden gelen ya da kullanan insandir vatan haini, unutmayiniz.
'taraf olmayan bertaraf olur' lafını akıllara getirir. kim demişti lan bunu. filozofun biriydi galiba.
Vatan böyle sahipsiz kalınca herkes hain ilan edilir.
(bkz: nazım hikmet vatan haini)
Terör sevicilik de duyarlılık ve hümanizm olmuştur.
hükümeti devletle bir sanan cahil topluluğunun iktidarı savunmak için günümüzde sakız gibi ağzında dolaştırdığı laftır. ama tamamen yalan mıdır? katiyen.
mesela gezi olayları başlangıçta hükümete karşı bir tepki olarak ortaya çıksa da daha sonra devlete zarar vermeye başlamıştır. işte olay bu raddeye geldiğinde bu provakasyonlar sebebi ile gezi olayları amacından sapmış ve vatana hıyanete doğru yönelmiştir. o çizgiye dikkat etmek lazım. zira ortalığı yakıp yıkmak, dükkanlara zarar vermek, devlet malına zarar vermek gibi saldırgan eylemler yakın geçmişte de deneyimlediğimiz gibi bizlere yarar sağlamamış, halkın iktidara daha çok dayanmasını sağlamıştır. ve bundan zarar gören yine onlar değil; esnaf, emekçi, işçi ve halk olmuştur. eğer şiddet ile bir yönetimi yıkmayı beceremiyorsanız, farklı yollar denemek gerekir.
güncel Önemli Başlıklar