bugün

parayla alakalıdır. akdeniz üniversitesinde okumak harç kredisi çıktıysa, 30 ila 70 lira arasında değişir, yok çıkmadıysa, 220 ila 1000 lira arasında değişir dönem başı, 1000 dediğimde tıp, gsf şu bu(abarttım galiba bini)... böle bölümler yani. örneğin bilgi üniversitesinde okumanın dönem başı bedeli, ee...ee.. bilemiorum çünkü dolara endeksli her dönem değişiyo. dönem başı 6000usd falandı herhalde. yüksek lisans için 20,000lira ondan eminim bak. dönem başı 5000lira yani.

paranız varsa her yer üstündür yavrum evladım.
(bkz: para veriyorsun ya ondandır)
(bkz: farkı fiyatı)
bahsedilen üstünlük ortamsa haklılığı olan önermedir. ha bir de öğrenci işleri tabi, dönemlik 6000 usd versem o öğrenci işlerindeki memurlara ayakkabılarımı bile bağlatırım.

bir de yol üstünlüğü vardır, hocalar birçok öğrenciye "geç" diyerek yol üstünlüğü sağlar. mezunlarının daha iyi işlerde çalıştıkları kesindir, bir çoğu babasının firmasında çalışıyor, bundan iyi iş mi olur?

bilkent de oxford'tan üstündür doğrudur. bilkent'teki öğrencilerin hepsi oxford'u tanımaktadır ama cahil oxford'luların bilkent hakkında hiçbir fikri yoktur. ve hatta diğer avrupa üniversitelerinin de bilkent hakkında pek bilgileri yoktur. ne de olsa adamlar en iyi 100 üniversite dışında kalanları pek tanımıyorlar. bilkent en iyi 500e falan girdiğinde tanırlar belki...
(bkz: ve tanrı fettoşu yarattı)
gel bak ne gösterecem şeklinde yaklaşılması gereken üstünlük. zira;
(bkz: boğaziçi üniversitesi) , (bkz: orta doğu teknik üniversitesi), (bkz: istanbul teknik üniversitesi)
devlet üniversitelerinde 180lira burs alırsın vakıfta babadan burslusun devlette 4tane ders bırakırsan keserler bursunu vakıfta pederbank kapıları kapatmaz.Vakıfta hayal dünyasında yasarsın devlette zorda olsa gerçek dünyayı görürsün.Vakıf üniversiteleri bir nevi uyusturucu gibidir.Reel ile bağlantını koparır ayrı bir gezegenin evladısındır.kısacası gezegenin adamı değilsindir.*
restini gördüm ve varım ..

(bkz: ODTÜ)(kıbrıs), (bkz: Daü), (bkz: bilkent), (bkz: yeditepe), (bkz: tobb).. *
bu konuda değerlendirme yapan insanlar, hele hele üniversitelerin sahip olduğu somut şeyler(lablar, kampüs vs) dışındakileri karşılaştıran insanlar, hem devlet hem de vakıf üniversitesinde okuyup bitirdikleri için gönül rahatlığıyla değerlendirme yapabilirler.
diğerleri mi? a aa yok canım, bu dediğim şeyi yapmayanlar değerlendirme yapmıyorlardır herhalde. değil mi?

edit:eksi veren beyinsiz, acıyorum lan sana.
yılda 15 bin ytl veren insan, normal üniversitedekilere göre parasal durumdan üstündür.
kıç tarafından bakıldığında doğru olan önermedir.
güncel Önemli Başlıklar