bugün

uçakta arkadaşını göreceğini zannederek yapılan amaçsız eylem.
şartlı bir refleks gibi.
Havadaki ucaga bakarak modelini tayin etmeye kasan insanlarda ülkemizde mevcuttur*
bu ses beni hep konturpiye'de bırakmıştır. hiçbir zaman kafamı kaldırdığım yerde bulamamışımdır bu uçağı. sesin yerden(binalardan) yankılanması sonucu diğer taraftan geliyor hissi verir insana.
neredeyse her uçak sesi duyduğumda yaptığım,eskiden dayıcığıma selam yolladığım,seneler sonra iclal aydın ın 'uçak babama selam söyle' şiiriyle de bunu yaparken yalnız olmadığımı öğrendiğim eylem
bence türk toplumunun havacılığa verdiği önemi gösterir, istiklal göklerdedir Sözü ile yetişmiş bir milletiz
uçağa duyuLan bir özLemdir...iç ses "ah uLan bir gün binecem" der...ayrıca arkasından çıkardığı duman görseL bir şöLen sunar *
*sadece türk halkına has olduğu söylenen sebepsiz eylem.
uçak yolcularının boyun tutulmalarının sebebidir. burdan ankaraya öyle gitmek... 45 dakika... her baba yiğidin harcı değil vallahi...bu olayada uçuş terimi olarak jetlagdenir. *
küçük yaşlarda başlayan ve uçak sesinin beyinde normal bir ses gibi algılanmaya başlandığı zamana kadar sürdürülen huydur efenim.
uçak sesi duyunca yere bakmak ne kadar mantıklıysa, havaya bakmak o kadar mantıksızdır *
(bkz: tren geçerken herkesin dönüp bakması)
uçak sesi duyup yere bakmaktan daha normal olan davranış.
Eskişehire ilk gelenlerin sıkça yaptıkları eylem.
sesi gelen ucağı görmek isteyen kişinin yapacağı eylem. ayrıca küçükken sesini duyduğumuz ucağa bakmakla kalmayıp arkasından bizide al diye bağırır oda yetmezmiş gibi ağzımıza vura vura uuuuuu yapardık * *
(bkz: uçak görünce el sallamak)
eylemi gerçekleştiren kişi, olayın hemen ardından engin coğrafya bilgisiyle uçağın nereden kalkıp nereye gittiğini de tahmnin eder. genelde adana'dan izmir'e doğru gider yurdum insanına göre uçaklar.
söz konusu eylemi yapanların ''toprağa mı bakacaktım ya?'' şeklinde cevap vermesi imkan dahilinde olan vaka.
ardından hava taarruzu, hava taarruzu.. diye ardı ardına bağırılarak deli gibin koşulur koşu esnasında beşe kadar sayılır beşte kendini popon göğe bakacak şekilde yere atarsın. askerde böyle öğrettilerdi. sadece aval aval havaya bakmayın diye yazdım.
Refleks ile yapılmış bir harekettir bir yere kadar kabul edilebilir. Ancak birde Kilometrelerce yüksekten geçmekte olan bir uçağa el sallayanlar vardır onlara ne demeli bilmiyorum.
(bkz: uçak babama selam söyle)
bir insanın eskişehir' de yeni olup olmadığı bu yöntemle anlaşılır.
(bkz: eskisehir dolaylarindaki cildirtan ucak sesi)
eger olay lost dizisinde gerciyorsa normal bir durumdur.
Jack' den geliyor: (bkz: nereye bakayim mahmut a mi bakayim)
insanın her zaman uçak görmediğinin kanıtıdır. (bkz: ucak gören masum köylü)
atatürk'ün "istikbal göklerdedir!" sözüden sonra uçak sesi gelince "ulan istikbal geçiyor." diye gerçekleştirdiğimiz fiil.
güncel Önemli Başlıklar