bugün

üstün alman teknolojisiymiş! yemişim teknolojisini.

arkadaş, elime alıyorum kumandayı, bir sürü abik gabik şekli olan tuş var üstünde, basıyorum, televizyon bu tuşa bir karşılık vermediği gibi, babamdan alıyorum karşılığı. şöyle oluyor:

+ bu ne tuşu ki şimdi yani?
- oğlum bilmediğin tuşlara basma.
+ "oğlum bilmediğin tuşlara basma" tuşuymuş. bu ne ki?
- kaç kere dedim sana ya.
+ "kaç kere dedim sana" duşunu da öğrendik. ee bu ne?
- dayak geliyor şimdi.
+ ehehe çok zevkli. "dayak geliyor şimdi" tuşuna bir daha basayım.
- adukeeeeet.
+ anam. iki kere üstüste basınca aduket atıyormuş. baba değil, zangief sanki.
% oğluşum, ver şu kumandayı, ben geçivereyim bölümü senin yerine. tüh, boyun posun devrilsin herif.
+ hehe anneme bak be, "boyun posun devrilsin" çekti.

efendim, istediğim kumanda, 0 ila 9 arasında tuşları olan, sesi değiştirebilceğim iki tuş, bir de zor zamanlar için "sesi aniden kısma/açma" tuşu. yeter. gerisini talevizyonun panelinden de yapabilirim.

en iyi uzaktan kumanda, küçük kardeştir. kulağını çekiyorsun, direktifini veriyorsun, hooop oluyor.
yılların uzaktan kumandasıyım lan ben!
sanırsam en az kullanılmış, üstündeki yazıları silinmemiş, ilk günkü gibi duran tuşlardır.
yan yana duran ve ne işe yaradığını bilemediğim sarı kırmızı yeşil ve mavi tuşların da içinde olması gerek gruptur.
elbet bir gün işe yarar düşüncesiyle konulmuş tuşlardır.
kumandada ise yaramiyor denilen tuslar; vardir ve lazimdir kimisi teletexde kimisi video izlerken kimisi ise bizatihi televizyona ayar cekerken kullanilir sebepsiz yere tus konulmaz yedek lastik mi bi tus bozulursa diye bosta tus konsun..
bahsedilen ve yanyana duran mavi, yeşil, kırmızı ve sarı tuşlar genellikle teletexte aşağıda ilgili renklerde belirtilen teletex başlıklarına * * * * direk geçiş yapmayı sağlar. asıl gereksiz tuş, kumandanın dibinde bulunan ve notaya benzer simgesi bulunan tuştur. arcelik-beko televizyonu olanlar bilirler. bu tuş, sesle ilgili bir ayarı değiştirmede kullanılıra benzemketedir; fakat hiç bir etkisini göremezsiniz.
mesela mute tuşudur 20 yıldır belki 2 belki 3 kez kullanmışımdır.
birden fazla televizyon modeline aynı kumadayı üreten firmanın ürününü aldığınızda karşılaşacağınız durum. farzı misal, aldığınız televizyonda teletext desteği yoktur, ama kumanda üzerinde o tuş vardır. Bu tuşlar insanda ister istemez bir üzüntü yaratır. keşke daha fazla param olsaydı da bu tuşların da işe yaradığı televizyon modelini alabilseydim der insan.

bazı televizyonların kumandalarında ise aynı markanın dvd oynatıcılarına da hükmeden tuşlar bulunur. sırf bu tuşların işe yaradığını dünya gözü ile görmek istediğinden dolayı dvd player alan var mıdır merak etmiyor da değilim.
(bkz: pp)
(bkz: reveal)
büyük ihtimal ile internetin yaygınlaşması sonucu artık hiç kimsenin umursamadığı bir hizmet olan "teletext" ile alakalı tuşlardır.
genelde orjinal kumanda bozulup da maltepe pazarı* tarzı yerlerden alınan muadil kumandalarda bulunan artık tuşlardır. Kücüklügümden beri o tuşları kullanarak bir kombo yapıp televizyonda gizli özellikler cıkaracagımı düşünmekteyim.
mavi sarı yeşil tuşlar...
fakir televizyonlarında işe yaramaz elbet. lakin zengin televizyonlarında her türlü bi konsepte uydurulur onlar. siz alın fonksiyonsuz tv'yi, sonra neden çalışmadı? yahu tek yapabildiği 80 tane kanal açmak olan tv de o tuşlar niye işe yarasın? mesela benim televizyonum kahve bile yapabiliyor, fark var.
ne işe yaradığını hep merak ettiğim, "belki de bizim televizyonda işe yaramıyordur" diye düşündüğüm tuşlardır.
(bkz: mode)
(bkz: epg)
(#7105643)
genelde gereksiz yerine konulmayan ancak standart kumanda yapımı dolayısıyla düşük özellikte bir tv alındığında boşa çıkan tuşlardır.

(bkz: götünüzden tuş uydurmayın)
evde istenilmeyen sorunlara yol açabilir, en iyisi onlar yokmuş gibi davranın.
genellikle evdeki yaşlılarla çocukların rastgele basması akabinde televizyonun, uydunun ve bilumum elektronik cihazların canına okuması için yaratılmış tuşlardır .
ilk başlarda o da yoktu. parmaklarınla dürtüyodun ama.
şükertmesini bilmek lazım. yazıktır günahtır etmeyin.