bugün

Universiteler tarihi olarak siyasetin bilimsel ve guncel bi sekilde ugrasildigi,konusuldugu akademik yuvalardir.Nitekim gunumuz genc kusagi uzerinde artik siyaset buhatlasmak uzere olan bi metafora sahip,entellektuel bi gevezelik olarak gorulmektedir.68den bu yana genclik hareketi universiteleri terketmemis iktidarin herturlu baski aygitlarina karsi ayakta durabilmistir.Turkiyede yasayan hergencin uzaktan yakindan ilgilenmesi ve takip etmesi gerektiginin kanisindayim.
bilimin önüne geçmemelidir.
Belirli bir yüksek öğrenim gören genç insanların kendini yönetenler veya içinde bulundukları fikir ortamı hakkında söyleyecek en az bi cift sözü olmalı bence. Bu yuzden siyaset yapılacak yerlerde yaş ortalaması 60 olacagına gencleri apolitiklestirip yozlastiracagimiza onlarin da fikirlerinden olabildigince faydalanmamiz gerek. Bu fikirlerin olusmasi icin universiteler kadar uygun baska bir ortam yoktur.
Olmalıdır, şarttır!
gençler karı kız peşinde koşacağına birazda devlet ile ilgili işlerle ilgilensin. kavgalar olur aman olmasın demek vicdanlı ama gereksiz. kaç kişi kız ayağı yüzünden birbirine küsüyor kavga ediyor. mesele bu olacağına en azından daha önemli bir değer olur. davası olur insanın.