bugün

cevre mühendisliği tekstil mühendisliği endüstri mühendisliği makine mühendisliği elektronik mühendisiliğinin birleşerek voltranı oluşturduğu fakülte.
harbiden sağlam hocaların bulunduğu (özellikle makina) bi fakülte Büyük ünivdeki hocalarla yarışabilecek nitelikteki bu hocaların öğrencilerede ne kadar bilgilerini aktarabildikleri de tartışılması gereken ayrı bir konu.....
tekstil mühendisliği gibi sağlam bir bölüm dışında dişe dokunur bir bölümü olmayan, piyasada ismi cismi sorulmayan bilinmeyen fakülte
Makine Mühendisliğinin aralarında en iyisi olduğu fakültedir.Makinenin Profesör sayısı diğer bölümlerdeki toplam profesör sayısına eşittir
birinci kat erkek tuvaletinin soldan birinci hanesindeki rezervuarında değişik hakaretler barındıran fakülte. pisuvarlar dururken oraya girmemin tek sebebi aşırı dağınık hissetmemdi, tamam; ama neden insanlar esesci'ye yazdıkları eğlenceli mardavalı benim için tekrarlar ki?.. neyse. güldük eğlendik.
makine mühendisliği, mimarlığın yanında yapılmakta olan binaya geçecektir.seneye tamamlanması planlanıyor,makinedeki arkadaslara hayırlı olsun.
zemin katındaki havuzun daima boş olduğu fakülte. *
Elektronik mühendislerinin üvey evlat görüldüğü yer.
duvarları daima pis olan, günden güne kirliliği artan; bilgisayar odalarını bekleyen ,insanlara dik dik bakan psikopat bir kel amcaya sahip olan, en üst katına yeni sınıfların yapılduğı ve arkadaki alanlara da yeni binaların eklendiği fakülte.
bazı hocalarının işte prof böyle olunur dedirttiği güzide fakultemiz.(her ne kadar 101 ve onun tipi sınıflarda sınava girmek işkence olsa da mesela termodinamik sınavları için hiç uygun değil.)
2004-2005 öğretim yılında fotokopi odasının camında bir ara "fotokopi çekilmez" yazan bir garip mühendizlik merkezi.
mimarlığın içindeki ufak şirin avlusuyla, geniş koridorlarıyla tam bir mimarlık fakültesi. 2006 yılının bahar dönemi başında ytü mimarlık bölümünü bursa orhangazi kültür parkı projesi için misafir etmişlerdi, ordan biliyorum.
makine mühendisliği bölümün akademik kadrosunda 21 profesör bulunduran fakültedir. Fakat bu profesörlerin hepsi derse girmemektedir. Girmeyenlerden bazıları yönetimdedir ama gerisi ne iş yapar merak edilmektedir.
pazartesi sabahının dokuzuna kadar açılmayan kapıları ile dumur eden fakülte.

dışarı içeri giremeyen öğrenci kaynıyor. kantin açık çay veriyor fokur fokur, fakülte hala kapalı.

gülsek mi ağlasak mı?
en zor bölümü: elektronik mühendisliği
en fiyakalı bölümü: tekstil mühendisliği
en testesteronlu bölümü: makine mühendisliği
edit: * *
(bkz: makinacı)
adam akıllı kantini vardır bu fakültenin öyle iibfdeki gibi dışarda ecüş bücüş oturmazlar. kahve makineleri bile vardı. çok kıskandım lan.
iibf'nin green cafe gibi bir oluşumu olduktan sonra tost satan dandik kantini halen çekici gelebiliyormuş, ilginç. bu arada tekstil mühendisliği bölümü baya popülerdir, piyasada tutulur...
valla da billa da en güzeli endüstri mühendisliği.
hoşlaşmadığım fakültedir.
bünyesindeki elektronik mühendisliği bölümünü hiçe sayan, iplemeyen, diğer bölümler yanında elektroniğe üvey evlat muamelesi yapan, bunu elektronik binası ve laboratuvarlarından da kolayca anlayabileceğiniz üniversite ve buna bağlı fakültedir. bölümün yöneticileri buna neden göz yummaktadır kimse bilmiyor sayın sözlük.
internet sayfalarina asagidaki adresten ulasilabilen uludag universitesi fakultesi.

http://mmfwww.uludag.edu.tr
bursa ilinde bulunan üniversitenin görükle kampüsü'nde bulunan bir fakültesi.
internet sayfasında "sistemimiz 15 dakika sonra hizmet vermeye başlayacaktır" yazan fakülte.

(bkz: bes dakika sonra gelecegim)
makine mühendisliği mi elektrik elektronik mühendisliği mi iyi diye kararsız kaldığım fakülte. bi yardım eden çıkarsa çok sevineceğim. ikinci öğretim elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olma ihtimalim epey fazla. durum böyle olunca da bilgilenmek istiyor. ikinci öğretim harçları dahil genel hatta özel olarak özetleyebilirseniz sevinirim. mesajlarınızı bekliyorum uludağlı mühendis adayları.

ayrıca toy 12. sınıf öğrencisi değilim. 1 yıl çevre mühendisliği okumuş elektrik elektronik isteyen bir adamım.

edit: evet, ikisini de tercihe yazdım ikinci öğretimleriyle beraber. pişman olursun demeyin de ne derseniz deyin. *