bugün

bir dergi cikarmak, gercek bir ekip isidir. hele türkiye'de satacak kaliteli bir dergi cikarmak, profesyonel ve tecrübeli bir ekip isidir ve para gerektirir. örnegin aylik bir derginin aybasinda cikabilmesi icin en gec ayin 25'ine 26'sina kadar bitmesi gerekir. buna dizgi ve editing zamani dahildir. öncelikle dergide yazacak yazarlar gerekir tabii ki. en azindan bir editör* gerekir, yazilari denetleyip yayina hazirlayacak. bir tasarimci* gerekir, hele fotograf, cizim vs. yayinlanacaksa. bir de bunlarin hepsini koordine edecek biri gerekir, yayin yönetmeni. dizgisi ve baskisi disarida yapilirsa para gerekir. reklam alinacaksa bunu ayarlayacak biri gerekir, reklam müdürü. en son olarak dagitim ve promosyon görevleri var bir de.

tamam, bu kadar profesyonel isi olacak demiyorum, ama bence bu gereksiz bir üründür. isteyen yazsin buraya, bedava!
sözlüge destek vs. icin promosyon ürünleri olabilir. dergi de mesela pahali satilir da alinan paralar sözlügün hosting vs. isleri icin kullanilirsa yapilabilir aslinda. ama harbiden buna degmez bence, cok külfetli bir is.
matbaasal basıma girmenin suan için ütöpya olacagı burdan bursaya oluk oluk para transferi yapmamızı gerektirecek olay,sanalı daha makul olan proje.
-peki okurlarda bizi görebilecek mi? dedirten olay.
eksinin yapamadıgını biz yapalım dedirten olay.
cıkacağı duyulduğunda "hımm tutar" bu dedirten.ama daha sonra bilmediğin işe girme sözünü akla getiren dergi.
(bkz: once sozluk)
güzel fikir. hatta derginin tasarımı ek$inin tıpkısının aynısı olsun ve man$etin altında "Uludağ Dergi; bu bir ek$i dergisi klonudur" yazsın.
çıkmasını dört gözle beklediğimiz dergi.
muhtemelen 12 sayı kadar çıkabilecek olan olsa olsa at sidiği tadında olacağı tahmin edilen alsan alınmaz satsan satılmaz dergi dedirtecek başlığın deliklisi.