1. 31.
    soru: ben sayfasındaki anlaşılmayan entryleri nedir?
    cevap: bir nevi fazla eksi oy alan entryleri olarak düşünülebilir. diğer yazarlar tarafından anlaşılmamış, kıymeti henüz bilinememiş entryleridir.
    38 -3 ... zall
  2. 32.
    soru: [www] butonuna n'oldu?
    cevap: artık entrylerdeki linkler kendiliğinden çalışır hale geleceği için [www] butonuna gerek kalmadı.
    yani entrylerde http://www.ulusozluk.com şeklinde link vermeniz halinde link otomatikmen oluşacaktır.

    soru: entry girerken arama yapılması için link verebilir miyim?
    cevap: evet entry girerken (ara: bush) şekline başlık içinde ve (arat: george w bush/ırak) şeklinde aramalar yapabilirsiniz.

    (ara: bush) -> içinde bush geçen başlıkları sol frame'de gösterir.

    (arat: george w bush/ırak) -> george w bush başlığında içinde "ırak" kelimesi geçen entry'leri listeler.
    11 ... zall
  3. 33.
    soru: bazı bakınızlar neden çalışır hale gelmiyor.
    cevap: belli bir karakter sayısından fazla uzunluğu olan bakınızlar artık çalışır hale gelmeyecektir.

    ör: (bkz: Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar)
    (bkz: Hızlı kahverengi tilki)
    16 -2 ... zall
  4. 34.
    soru: sözlükpad bölümü nedir? ne amaçla yapıldı?
    cevap: sözlükpad bölümü yazarların kendi özel yazıların kaydedilebileceği, notlarını tutabileceği, todo list oluşturabileceği yani kendi kafasına göre kullanabileceği bir bölüm. yazarlardan gelen "sözlükte bazı yazılarımı, bilgilerimizi ve notlarımızı kaydedebileceğimiz bir bölüm olsa keşke" fikrinden yola çıkarak yapıldı.

    soru: sözlükpad bölümünde yazanları moderatör görebiliyor mu?
    cevap: sözlükpad bölümünde özel bilgiler de bulunabileceği için moderatörlerin sözlükpad bölümünde yazanları görmesi söz konusu değil.
    17 ... zall
  5. 35.
    soru: başlıkların sol frame'e gelmesi neden engellenir?
    cevap: eğer bir başlığa sürekli polemik içeren entryler girliyorsa sol frame'e gelmesi engellenir. daha sonra polemik durumu ortadan kaybolunca başlığın sol frame'e gelmesine izin verilir. anket başlıkların, futbolla ilgili başlıkların, yazar başlıklarının da sol frame'den kaldırıldığı görülmüştür.
    14 ... zall
  6. 36.
    soru: radyo uludağ moderasyon kontrolünde midir?
    cevap: radyo uludağ'ın uludağ sözlük moderasyonu ile alakası yoktur. moderasyon radyo uludağ'da olanları kontrol etmez. radyo uludağ kurucularının kontrolündedir.
    12 ... zall
  7. 37.
    soru: yazarların kendi sildikleri entry'lerin kayıtları tutuluyor mu?
    cevap: bugünden itibaren tutuluyor ve moderatörler tarafından takip ediliyor. yazarlar kendileri silseler bile sözlüğe girdikleri her entry'den sorumlular.
    17 -9 ... zall
  8. 38.
    soru: bazen paragraf oluşturduğum halde sözlük kafasına göre paragrafı iptal ediyor, noktalama işaretlerime müdahale. neden?
    cevap: entry'lerin daha kolay okunmasını ve çirkin görünmemesi için gereksiz paragraflar, boşluklar, fazladan olan noktalama işaretleri yok sayılır. noktalama işaretlerinde yapılan basit yanlışları da (noktalama işaretinden sonra boşluk olmaması gibi) sözlük kendi düzeltmeye çalışır.
    6 -1 ... zall
  9. 39.
    soru:başlık nasıl açılır?
    5 -17 ... mujux
  10. 40.
    soru: 3 artı oy alıyorum, 1 eksi oy alıyorum, ama karmam artacağına düşünüyor, nasıl oluyor?
    cevap: karma'da bu gibi şeyler olabilecek şeyler. örneğin artı oy veren kişiler size çok defa oy vermiş kişiler iken eksi oy veren kişi size ilk defa oy veriyor olabilir.

    soru: 3 artı oy alıyorum, eksi oy almama rağmen karmam artacağına düşünüyor, nasıl oluyor?
    cevap: daha önce size oy veren bir yazar veya çaylak oylamaları ile beraber silinmiş olabilir.

    karma'da kısa vadede bu gibi değişiklikler normaldir. önemli olan orta vadede alınan karma puanıdır. özellikle az oy almış yazarlar daha çok oy aldıkça karma puanları doğruya daha yakın olacaktır.
    16 -19 ... zall