bugün

yıllarca halk tarafından haklıca şişirilen ve gıpte edilen bölüm üçlüsü. başka bölümlerinde hakkını verelim yazık.
Komşu çocuklarının gittiği bölümdür hep.
ne bu 3 büyükler mi?
mesleki anlamda insana sürekli öğrenme ve üretme becerisi katan, bunun yanında toplum içinde saygınlık temin eden mesleklerdir.
iş imkanları iyi olan güzel bölümlerdir. tıp haricindekileri kazanmak çok kolaylaşmıştır. özellikle mühendislik bölümlerinin durumu içler acısıdır. doğru düzgün puan alamayanlar okumuş olmak için mühendislik yazmaktadırlar.

(bkz: cevher hazırlama mühendisliği)

(bkz: deri mühendisliği)

(bkz: orman endüstri mühendisliği)

(bkz: gemi makineleri işletme mühendisliği)

(bkz: işletme mühendisliği)

sınavda 200 bin - 300 bin civarlarında bir sıralamada olanlar makine ve inşaat da dahil birçok mühendisliği okuyabilmektedirler.

sınavda fizik, matematik yapamayanlara üniversitede bir ilham geliyor sanırım, adamlar 4 senede mühendis olup çıkıyorlar. sen sınavda soruların yarısını bile yapama sonra mühendis ol

1. sınıfta gösterilen dersler lise derslerine benzer. fizik, matematik ve kimya dersleri öyledir. şimdi össde bunları yapamamışsın ama üniversitede geçmişsin. gel de mühendis de bu adamlara. sonra 4 yıl okudum, mühendis oldum ama işsizim.
Tıp hayal, hukuk hiç düşünülmeyen, mühendislik bana yakışmayacak olan 3 adet meslek olarak kalmıştır kendileri. Türkiye'de de en önemli iş grubu arasında yer alırlar.
Mühendislik ve hukuk hükümetin icraatlari sonucu itibarsızlaştırılmıştır. Tıp halen iyidir.
Eğitime yapılan yatırımı, bina dikip, içine de üç beş Yetisiz öğretim görevlisi dikmek Sanan zihniyetler sonucu mühendislik, bu üçlü arasındaki eski değerini kaybetti. Artan fakülte sayısı hem öğrenci hem eğitmen profilini düşürmekte ve niteliksiz mühendis yığınları oluşmakta.

Daha nitelikli mühendislerin yetişmesi için Yatırım, fakülte sayısına değil de, elimizdeki fakültelerin laboratuvar ve uygulama merkezi sayılarının artırılmasına yönelik olmalı. Gerçi bu uygulama yapılmış olsa, başta fen fakülteleri ülkedeki en değerli fakültelere dönüşür, işsiz yuvası olmaktan çıkar ve gerçek anlamıyla bilime hizmet ederdi.
Hukuk ve tıp da pek bi sey degistirmiyor sadece havan var surdan mezun oldum diye. Mühendislik iyi üni sart. Her yerde var bi kac seneye işsiz bile kalabilirler.
görsel
ukrayna ya da makedonya'da hukuk eğitimi almayı düşünüyorum. denklik sorunu çözülürse tabii.
3 meslek erbabı bölümdür.