bugün

Ulan ırak Suriye bile şu hali ile Ermenistan ı alır.
10 tane bordo bereliyi salsak 3 günde seroj sarkisyanın kellesini aliyeve sunarlar.
Karsilastirdigin yerler kürt yerleri asajjk
Yanlis versus.
- türkiye abd kontrolünde, ermenistan rusya
- iki ülke de yoksul
- iki ülke de yoksulluğu milliyetçilikle örtüyor.
Ulan ermenistan kim ? On senedir muhaliflerle kapışan esad bile ateşkes arasında 1 haftada yerle bir eder. Adam türkiye ile versuslamış ahahah.
Ermenistan kim yav zurnanın son deliği ülkelerinde doğru düzgün topu yok bir de turkiye ile versuslanıyor güldürmeyin adamı. Azerilere bile yetiremiyorlar kendilerini.
versus kabul etmez..

Ermenistan vs Gürcistan bile zor..
zorlaya zorlaya 2 milyon anca olmuşlar. zaten 1 milyonu başkentte. onlar kim ki 80 milyonluk bi ülkeye kafa tutsun. ayrıca taşraya adam akıllı hizmet gotüremedikleri için alakasız şehirleri birleştirip duruyorlar. taşralarında adam kalmadı.
ikisinin yavrularının ismi türkmenistan dır. (bkz: sığım evet)
Ermenistan bagimsizligini kazanali 30 yil olmadi, konya kadar topraklari var nasil bir versus bu aq?
Ermenistan kim yeaaa tamam Abdullah Gül zamanında o kıç kadar ülkeden elektrik falan almıştık 2009 yılında

Ama onlar kim ki yeaa küçük bir ülke falan filan.

--spoiler--
ermenistan enerji bakanı armen movsisyan, ermenistan elektrik idaresi’yle bir türk şirketi arasında, cumhurbaşkanı abdullah gül’ün cumartesi günkü tarihi erivan ziyareti sırasında anlaşma imzalandığını açıkladı.
--spoiler--
Devlet olarak karşılaştırılması biraz gereksiz ama toplum olarak gayet benzerler.

Zira Ermenistan da Türkiye de son 10-15 yıldır tam bir ortadoğu ülkesine evrilmekte.
türkiye'ye saygısızlık yapılan versus. ermenistan kim amk.
rusyanın kafkasyadaki eyaletlerinden biridir hafife alınmaz. iranında yakın dostudur.
Biri Amerika'nın, diğeri rusyanın hükmünde. Tek farkı, bizim ağzımıza sıçsalar Amerika'nın kılı kıpırdamaz hatta oda sıçar, ermenistana dokunmaya kalkanında rusya ağzına sıçar.
ermenistan'ın avrupa'da bir itibarı var. bakanları tekme tokat sınır dışı edilmiyor.
dünyanın ikinci en kötü ekonomisi olaran Ermenistan'ın sıkıntıdan kurtuluşu, Türkiye'nin sınırı açmasına bağlı gibi görünüyor.
Ermenistan, Türkiye, iran, Azerbaycan, Gürcistan ve Azerbaycan'a bağlı Nahcivan arasında bulunan, denize çıkışı olmayan, Sivas büyüklüğünde (Ermenistan 29 bin 743 kilometrekare, Sivas 28 bin 488 kilometrekare), Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) rakamlarına göre 3,3 milyon nüfuslu ama gayri resmi rakamlara göre 2,5-3 milyon arasında bir nüfusu olan küçük bir ülke. Ülkeye Ermenice'de Hayastan deniyor. Ülkede Ağrı vadisi ve Aras kıyıları dışında pek düzlük yok gibi. Öyle ki ülkenin yüzde 90'ının rakımı 900 metreyi aşıyor.
Tarıma uygun çok az alan var. Ülkenin en büyük sorunlarından biri de bu. Nitekim, Ermenistan, süt ve süt ürünleri ihtiyacının sadece üçte birini karşılayabiliyor. Ama buna rağmen ülke hala bir tarım ülkesi konumunda. Tarımın payı ekonomide yüzde 22,5'i buluyor. Ülkenin iklimi karasal. Yazlar kurak ve sıcak (başkent Erivan'da hava sıcaklığı 40 dereceyi bulabiliyor), kışlar soğuk ve kar yağışlı geçiyor. ülkede pazar sıkıntısı yaşanıyor. iç pazar son derece yetersiz. Dış dünya ile bağlantı da Gürcistan üzerinden sağlanıyor. Türkiye, Azerbaycan sınırları kapalı. Açık olan iran sınırı ekonomik faaliyette çok kullanılmıyor. Dünyaya açılan tek kapı Gürcistan. Tabii bu durum ülke mallarının lojistik maliyetini artırıyor. Piyasa ekonomisi çok oturmadığı için ithalatta da sorunlar yaşanıyor. Oligark olarak adlandırılan siyasi güçleri de olan kişiler ithalatı kontrol altında tutuyorlar. Bu da rekabete bozuyor. Eski Sovyet döneminden kalan üretim yapısı da dünyaya ihracat için gerekli kaliteyi tutturamıyor. Bu nedenle 1,25 milyar dolarda kalan ihracata karşın, ithalat 3,75 milyar dolara yükseliyor. Ermenistan'da altyapının son derece yetersiz olduğu görülüyor. 156 bin nüfusuyla ikinci büyük şehir Gümrü'yü 1,2 milyon nüfuslu başkent Erivan'a bağlayan yol bile bazı yerlerde delik deşik durumda. Yatırım miktarı son derece düşük, teknoloji yetersiz düzeyde. Ülke hala 7 Aralık 1988'de Gümrü ve Spitak şehirlerini vuran Spitak depreminin yaralarını saramamış durumda. Çok sayıda yıkıntı binayla karşılaşabiliyorsunuz. Deprem, ülke sanayini de vurmuş. Yetkililere göre, ülkedeki fabrikaların yüzde 40'ı depremde yıkılmış, yenileri de yapılamamış. En önemli sektörlerden biri inşaat ama yapılan yeni binaların çoğunun da boş olduğu görülüyor.

Kaynak: Forbes
Kazakistan elçisi Timur Urazaev tarafından yediği ayarı unutan ülke. Kendisi ermenistanda ermenileri aşağılayıp ayar verme yiğitliğini göstermiş bir Kazak Türküdür.
görsel