bugün

türkiye bugün 75 milyonu aşan nüfusu ile avrupanın en kalabalık ikinci ülkesidir. çevresindeki ülkelerle kıyaslandığında ise nüfus yoğunluğu en kalabalık olan ülkedir.

hele hele bazı şehirlerinde metrekareye düşen insan sayısından adım atılacak yer bulunmamaktadır.

ticari manada da gelişen ve ekonomik hinterlandı git gide genişleten türkiye en fazla 20 sene sonra komşularından toprak talep edecek kıcama gelecektir.

bunun için şöyle bir ülke listesi ve istenecek yerleri yazalım.

azerbaycan-nahçivan. azerilerin zaten ulaşım kurmakta zorlandığı bir bölge nahçivan, bu açıdan bize bağlanması daha mantıklı. azeriler bu teklifimizi güle oynaya zaten kabul edecektir.

gürcistan-batum. batum, osmanlı-türk şehirlerinden birisidir, sovyet işgalinden öncede nüfus çoğunluğunu müslümanlar oluşturmaktaydı. bugün açılan sınır kapıları batum'un tekrar de facto olarak türkiye'ye bağlanmasını sağlamıştır. resmen bağlanması da çok uzak görünmüyor.

suriye-halep. antep ve halep ikiz kardeş gibidir. birisine hakim olanın diğerine hakim olmaması düşünülemez. halep'in bugün suriye sınırları içerisinde yer alması fransızların ahmaklığından başka bir şey değildir. antep, hatay ve halep üçgeninde arap-türk kardeşlerimiz özgürce ticaretlerini yapabilecek ve ülkemiz daha da kalkınacaktır.

ırak-ırak'ın kuzeyi. bu bölge kürt bölgesidir ve kürtlerin hamisi, abisi türklerdir. onlar ne kadar bağımsızlık deseler de bilirler ki türk kürtsüz, kürt türksüz olmaz bu coğrafyada.

bunların haricinde istemişken yunanistan'dan batı trakya, lübnan'dan beyrut, abd'den new york da istenebilir. sonuçta isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci.