bugün

nerede bir dağ başı var oraya kurulmuştur. insanın derse gidesi gelmez yoldan dolayı. üniversite dediğin şehirle iç içe olur.
Fakülteleri bilmem ama meslek yüksekokulları ve yüksek okullar endüstri meslek liselerinin bi üst kolu gibi.
(bkz: yüksek lise)
Yaşadığım şehirde kampüs şehir merkezine yaklaşık 8 9 km uzaklıkta, olması gerekende o zaten şehir içini kalabalık yapmanın manası yok her 3 dkda bir otobüs kalkıyor.
türkiye taşı toprağı bambaşka bir ülkedir insanları desen o biçim. amma velakin ünüversiteleri bambaşka bir ortama sahiptir.
Üniversite olmaktan çıkmış meslek yüksek okuluna dönmüştür. Eğitim kalitesi yerlerde seyretmekte, özellikle büyük şehirlerde olmayan üniversitelerde hoca kalitesi yerlerde sürünmektedir.
Türkiyedeki Üniversite Olarak En iyisi bence iZMiR 9 eylül üniversitesidir.
görsel
Muğla Sıtkı Koçman böyle oluyor kışın okul yolu.*
görsel

465 koç üniversitesi gülüm. Diğerleri de az bir şey sıkarlarsa girerler. Ama haklısın, neden ilk 200'de yoklar mesela?
Türkiye'deki devlet üniversitelerinin yüzde 95'i sadece tabeladan ibaret. Hocalar sadece maaş için öğretmenlik yapıyor. Birçoğunun tek yaptığı şey slaytı açıp yazıları okumak. Öğrencileri desen hepsinin tek amacı memur olup kapağı devlete atmak. Hiç yeni bir şey üretip geliştirmek yok. Tek amaç memur olmak. Tabi bir de sevgili yapmak, zengin koca bulmaya çalışmak. Özel üniversiteler ise Koç, Bilkent ve Sabancı gibi birkaç tane kaliteli özel üniversite hariç geri kalanların hepsi ticarethane. Parayla diploma satıyorlar. Öğrencileri sadece para kaynağı olarak görüyorlar.