bugün

Özellikle son dönem Türk filmlerinin afişlerinin afişten ziyade kolaj * havası vermesinin ortaya çıkardığı sorun olarak tanımlanabilir. Bir Film afişi,filmin vitrinidir. Filmde oynayan her sanatçıyı afişe koymak gibi bir zorunluluğun yoktur. Bir enstantene, bir sahne de film afişi olabilir. Hatta filmde oynayan isimlerin koca koca resimlerini koymaktan daha iyidir.

Ama nedense Türk sinemasında filmi konusu ile seyirciye tanıtmaktansa oynayan isimler üzerinden pazarlama mantığı kullanılır. işin ilginç tarafı gişe kaygısı taşımayan filmlerin oldukça başarılı filmler olması ve afişlerinin de o derece kaliteli olması. buna karşılık milyonlar tarafından izlenen filmlerin afişleri özentisiz bir şekilde hazırlanmakta. Her ne kadar içlerinde başarılı yapıtlar olsalar da.

Yıllardır süre giden bir afiş formatı vardır ki insan bu adamlar hiç mi bu klişenin dışına çıkalım, biraz daha yaratıcı olalım diye düşünmezler sorusunu sordurur insana. Filmin asıl adamı ön plandadır, geride ise sırasıyla diger önemli isimler. Hep aynıdır, filmin konusuna göre poz verirler ve o afiş olur.

Kutsal Damacana
http://bp0.blogger.com/_J...xRnl9E/s1600-h/poster.jpg

Maskeli Beşler
görsel

Gora
http://img401.imageshack....img401/508/gora6zmwi2.jpg

Vizontele
http://www.sadettinpolat....ads/2006/08/vizontele.jpg

Babam ve Oglum
görsel

Hokkabaz
görsel

Daha eskilere gidersek afişlerde hep film isimlerinin motomot anlatıldığını görürüz. Sanki okuma yazma bilmeyenler icin yapılmış gibidir.

Altın Kollu Adam
http://www.mkutup.gov.tr/sinema/images/Afis34.jpg

Nereden Çıktı Bu Velet
http://www.mkutup.gov.tr/sinema/images/Afis19.jpg

bunun yanında başarılı film afişleri de yok değil...

Filler ve Cimen (Afisine bakarak izlemeye karar verdigim filmdir)
http://shop.country-info....og/images/fiilvecimen.jpg

Gemide
görsel

Uzak
görsel
güncel Önemli Başlıklar