bugün

Türk sanat müziği köklü bir gelenektir. Asırlardır süregelen bir birikimin ürünüdür. Dolayısıyla basitçe kültür demek tabi ki değildir. Türk sanat müziği kültürün hasıdır, özüdür, ta kendisidir.
icinde 590 makam 100 den fazla usul barindiran bir müzik türünden anlamayanlarin sanki yillarca arastirmis ve ustaymiscasina siradan bir müzik türü olarak kücük görerek tanimlayan insanlarin icinde bulundugu yanilsamadir.

basligi acan yazarin bu iddialari hangi kültürlü bir yabanci vatandastan ögrendigi ise ayri bir soru isareti tabi.

"çok insan anlayamaz eski musikimizden, ve ondan anlamayan bir şey anlamaz bizden"
yahya kemal beyatli
kültürden saymamak için öncelikle kültürün ne demek olduğunu bilmek gerekir. çok değil bundan yıllar öncesinde eğilip almaya tenezzül etmediğimiz bozuk paralar bile şimdisinde tarihi eser oldu. sayılı yıllar sonrasında da kültür diyecekler. bu açıdan baktığımızda hakikaten kültürün hasıdır. lakin günümüzde bu sanatı icra eden kişilerin amacı "sanat yapmak" mı? o konu tartışmaya açıktır ve savunacağım taraf "hayır" olur.
turk halk muziginden daha fazla abartilan bir kulturumuz varsa o da turk halk edebiyati dir.aralarinda cok az kaliteli orneginin oldugu ama cogunun "ben sana yandim,sevdalandim,benim yarim,kara gozlum"tarzinda oldugu ve gercekten birilerinin bunlari hissederek siir diye okuyabilecegine inanmadigim bir edebiyattir.
(bkz: deliği varken duvarına işemek)
(bkz: athinganoi ile masal saati)
(bkz: eskiden buralar hep dutluktu)
bir müzik türü olduğu doğrudur, kültürümüzün bir parçası olduğuysa kesinlikle inkar edilemez.adı üstünde: türk sanat müziği. ülkemizde bazı müzik akımları gibi birkaç senelik bir oluşum değil, uzun bir zaman dilimine yayılmış,hem kültürümüzden beslenmiş hem de kültürümüzü beslemiş,nice güzel eserleri çatısı altında toplamayı başarabilmiş özel bir müzik türüdür. bahsedilen müzik türleri yolun başındayken ne dinliyorduk peki, hangi şarkılarla mutlu olup, hangileriyle efkarlanıyorduk? o zamanki kültür başka bir ulusa mı aitti, başkasının kültürü müydü? ne yazık ki kültürün kelime anlamından bile bir haber olan bünyelere rağmen zor da olsa inatla ayakta kalabilmeye çalışmaktadır türk sanat müziği. zamanla yerini başka müzik türlerine bıraksa da, bırakacak olsa da yeri hiçbir zaman doldurulamayacaktır ve hiçbir zaman ölümsüzlüğünü yitirmeyecektir. bu da böyle biline.
saldırmadık bir bu kalmıştı diye düşünenlerin yeni buldukları şeydir.
kültürel deformasyon yaratmaya çalışan kansızların savlarından biridir. yüzlerce yıllık bir birikimdir türk kültürü. herkes haddini bilsin. rock, metal,rap midir senin kültür anlayışın a denyo? saldırmadığınız bir bu kalmıştı.
(bkz: ağzı olan konuşuyor)
türk sanat müziği kültürünü beğenmiş ve özümsemiş zihniyettir.

(bkz: başlık açıp kaçmak)
sahibinin kültür kavramından ne anladığını merak ettiğim başlık.
her sanat gibi türk sanat müziği de kültürümüzün bir parçasıdır. kültürden sayan kişi de gayet haklıdır.
türk klasik müziği başlı başlına bir kültür mirası olduğundan dolayı, olmayan zihniyettir.
eurovisionda ingilizce şarkıyı destekleyen insanların zihniyetidir.
güncel Önemli Başlıklar