bugün

pop ve arabesk müziğin yerini hip hop, elektronik müzik ikilisiyle birlikte almış müzik türünden öte bir tarzdır.
eski-yeni diye ayırmak yanlış olmaz.
kaset, cd satışları para kazandırmadığı için emek harcanmaz pek. bunlar sadece konser verdirebilecek popüleriteyi sağlayan ayrıntılardır.
bir "gitar çalar gibi" solisti, bir ritm gitar, bir bas gitar ve davuldan oluşur gruplar.
şuan dorian, çilekeş gibi gruplar * tarafından yürütülmeye çalışılan müzik türü. fakat bilinmeyen binlerce amatör grup var. bunlar sadece bu tür soft rock değil, black metal, progressive rock yapan gruplarıda kapsıyor.
(bkz: anadolu rock)
rock materyalleri tam olarak incelendikten sonra ve rock tabanlı müziğin ne olduğundan emin olunduktan sonra açıklanması gereken müzik türü.

(bkz: kime göre türkce rock neye göre türkce rock)
(bkz: türk metal müziği)
(bkz: pentagram)
(bkz: mezakabul)
(bkz: böyle bir müzik türü aslında yok)

sakin sakin bir düşününce aslında hiç bir müziğin, grubun, müzisyenin, biber dolmasının bir türü olmadığını görür üstüne afiyetle yiyebiliriz.

her tür tür değildir, tektir, belki müzikal açıdan birbirine benzer ama farkedemeyiz.

türk rock müziği de buna dahildir. çünkü öyle bir şey yoktur. rok dersin pop dersin ama orada hep müzük vardır, müzik yoktur. çünkü aslında varolan enstrümantel bakış açısıdır. bakın hande yener e ne de güzel elektronika müzük yapıyor kendisi.

haluk levent'te arada güzel şarkılar yazabiliyor yani her şeyi ona yüklemenin bi manası yok.. ama haklısınız kral tv deki rok programındaki o uzun saçlı tür rokçu elemanı ben de pek hazzetmiyorum ama ne bileyim insanlara bok atmak için de müzik türlerine girip üzerine "lan yarrak gibiymiş" demek te saçma. yani herkes istediğini dinlesin, misal ben ismail yk dan çok hoşlanıyorum. ayrıca allah belanı versin deki slash misali solosuna da hayranım.

yani demem odur ki yapmayın böyle ayrımcılık. her şey egoyla alakalı. sen onu seversin ben onu sevmem felan getirilmeye çalışılan nokta bu ise hiç konuşmaya gerek yok. daha barışçıl olalım. sakin olalım

küresel ısınmaya da hayır..

türk rok müzügüymüş. sırf bok atmak için başlık açıyorsunuz, cık ulan.. ( lafım başlık sahibine değil geneledir o yüzden işbu entriyi saçma da bulsanız legaldir, evet)
bu müzik türüyle uğraşan hemen herkese "popçu" denir.
başını moğollar grubunun çektiği anadolu rok* diye de adlandırılan müzik türüdür. rok müziğinin doğası gereği protest özellik taşıyan bir müziktir. eskilerden moğollar, cem karaca, erkin koray; yenilerden mor ve ötesi, çilekeş, kargo, dorian, duman, kurban, pentegram gibi gruplar türk rokuna örnek gösterilebilir. 60-70' lerde türk müziği ile rok müziğinin bir senteziyken, son dönemde daha çok amerikan ve ingiliz rokuna yakın bir müzik olarak ortaya çıkmaktadır.
duyulmamış yabancı parçaların müziğini alıp üzerine arabesk sözler yazılmasıyla ortaya çıkan müzik türü*
üstte anlattığım popüler olanlar için geçerlidir.
üstte yazdığım popüler olmayanlar için geçerlidir.
(bkz: bütün genellemeler yanlıştır)
not:bu kadar sert mi kaosun dili.
not2:bu yazıyı yazanda bu müziği dinlemektedir.**
en iyi bayan solist örneği şebnem ferah'tır.
5 parmağı geçmez bayan solist sayısı bu türde.
Şebnem Ferah Özlem Tekin Aylin Aslım Aslı Gökçe
erkek vokallerin mutlaka teoman "k" sını, bayan vokallerin ise eskilerin özlem tekin'inin "hauuu" ulumasını eksiksiz yapmaları gereken, delay'i bol arpeycler ile gönüllere taht kuran bir müzik türüdür. produktorler coğu albümde aynı olunca müzikal farklılığa da çok nadir rastlanır. Zaten farklılıklar, çok seslilik filan da bizi bozar.
Yeni dönemde erkekler arasında Emre Aydın modası -ses olsun, halet-i ruhiye olsun- fırtınalar gibi eserken, bayanlar ise bu aralar podyumlardan uzak kalmışlardır. bayan olsun, erkek olsun, grup olsun tamamının albümlerinde bir plak şirketi olmazsa olmazı "eskilerden bir cover ile" aile içine de sızılabilir. Ailemizin rockçısı olmak önemlidir. Erkek müzisyenlerde ceket, bayanlarda ise siyah uzun ama önden baldırı açık elbise ile postal veya bot şartı koşulur.
kurban da türçe rock'ın temsilcilerindendir. (bkz: kurbanın yeni albümü türkçe rockta bir devrimdir)
(bkz: Pentagram) diğerleri pop müzik gruplarıdır.
Türkiyede rock müzik yoktur. Olamaz zati Türkiye'nin en rockçı grubu (bkz: duman) bunun dışında Teoman abimizde rockçı olarak geçebilir. Örneğin yeni gruplara baktığımızda Gama örnek olarak verilebilir..
Emre Aydın'ın rocker kabul edildiğini gördükten sonra dinlemeyi bıraktığım müziktir.
pentagram'dan başka rock müzik yapan yok demek aymazlıktır, bilmemezliktir. ama olsun, öğrenmemek ayıp. buyrun;

(bkz: acil servis)
(bkz: whisky)
(bkz: diken)
(bkz: dr skull)
(bkz: malt)
(bkz: kurban)
(bkz: sıfır km)
(bkz: mavi sakal)
(bkz: karapaks)
dünya çapında enstrüman ustaları barındıran müzik türüdür.
(bkz: asfalt dünya)
(bkz: cem köksal) gibi isimleri mor ve ötesi gibi grupları bünyesinde barındırır.
türkçe dilinin yapısı ve Türkiye de ki alt yapı yetersizliği nedeniyle ilerlemeyen müzik türü.ilerlemesi de beklenmiyor.
beş para eden müziktir. nekropsi, kesmeşeker, yavuz çetin, volvox, pilli bebek, dr. skull, bulutsuzluk özlemi, grizu, pentagram ... daha yazılabilir ama sığ bakmamak lazım bilen bilir.
Halen bazı grupların sürdürdügü müzik türüdür. Duman, teoman, ogün sanlısoy bunlardan bir kaçıdır.
90'larda biraz kıpırdanır gibi olup sonra klasik türk kültür yapısı, geleneksel müzik alışkanlıkları ve eğitim düzeyinin bu müziği kabullenmeyişi, samimi çalışmaların tanıtımsızlıktan karambole gitmesi, plak şirketlerinin yanlış hamleleri, dünyadaki genel müzikal yozlaşma da eklenince maalesef hep alternatif bir müzik olarak kalmıştır. kapanan yüzlerce rock mekanı da bu müziğe darbe vurmuştur. çünkü ne kadar ön yargılı olunursa olunsun tarzını güzel icra eden herhangi bir müzik grubunun canlı performansına tanık olmak, o müziği direkt dünleyebilmek o ön yargıları kırmakta en etkili yoldur.
Şebnem Ferah ve Teoman’ın yeri ayrıdır.
Bana göre sadece mor ve ötesi ve erkin koray’dan ibarettir.
güncel Önemli Başlıklar