bugün

kişilik bozukluğu çeşitlerine baktığımda karşılaştığım durum.

buyrun.

Depresif Kişilik Bozukluğu: Bu kişilik bozukluğunda olan kişiler sürekli melankolik bir ruh hali içindedirler. Karamsarlık, özgüven eksikliği, olaylara sürekli kötü açıdan bakma, kendine acıma eğilimi belirgin özelliklerindendir. Depresif kişil bozukluğu olan hastalar çocukken anne/baba kaybı veya anne/baba yetersizliği görmüş olabilirler. ilaçlarla hormonların kontrol edilmesi suretiyle veya psikoterapi yöntemiyle tedavi edilir.

Paranoid Kişilik Bozukluğu: Bu kişilik bozukluğunda hasta, adı üzerinde paronayaklık özellikleri gösterir. insanların hareketlerinde sürekli bir kötü niyet arar; hiç kimseye güvenemez, hiçbir yakın arkadaşı veya sırdaşı yoktur. ilaç ve psikoterapi birlikte kullanılır.

Pasif-Agresif Kişilk Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında belki de en tehlikeli ve fark edilmesi en zor olandır. Bu kişilik bozukluğunda hasta açık açık olmasa da kolay anlaşılmayacak şekilde yapılacak işleri engelleme, erteleme, özgüvensiz gibi gözükme gibi özellikler gösterir. Öfkesini bu şekilde dile getirir. Pasif-Agresif kişilik bozukluklarında mutlaka psikoterapi gereklidir.

Saplantılı (Obsesif) Kişilik Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında maruz kaldığı kişiyi epey yıpratan bir çeşittir. Bu kişilik bozukluğunda kişide aşırı bir mükemmeliyetçilik ve dedim dedik uygulamalar görülür. Esnek değildir. Gereksiz detaylarla uğraşarak işlerin bitirilmesini engeller ve kendi kendisini de sıkıntıya sıkar. Kişilik bozuklukları arasında kalıtımsal olarak en kolay geçendir. ilaç ve psikoterapi bir arada kullanılabilir.

Narsistik Kişilik Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında hastanın kendisine olumlu bakmasına sebep olan tek çeşittir. Fakat bu olumluluk iyi anlamda değildir. Narsistik kişilik bozukluklarında kişide aşırı bir kendini beğenme ve aşırı bir özsaygı görülür. Kendilerini diğer bütün insanlardan üstün görürler, bir çocuk gibi sürekli takdir edilmek isterler. Psikoterapi ile tedavi edilir fakat kişilik bozuklukları arasında en zor tedavi edilendir.

Histrionik Kişilik Bozukluğu: Kişilik bozuklukları arasında kadınlarda yaygın olarak görülen bir çeşittir. Olayları abartma, aşırı hareketlerle sürekli ilgi odağı olmaya çalışma eğilimi vardır. Dikkat çekmeyi severler ve dış görünümlerine aşırı bir şekilde dikkat ederler. Psikoterapi ile tedavi edilebilir.

Bu genel çeşitleri dışında; bir nevi ara çeşitler olarak kabul edilebilecek şizoid, sadist, yenilgin, çekingen, borderline, şizotipal, megalomanlık gibi kişilik bozuklukları da mevcuttur. Hastada farklı etkiler yaratsa da kişilik bozuklukları hepsinde ortak olan başlıca iki sebebe dayanır: Çocuklukta (özellikle anne/baba ile) yaşanan travmalar ve kötü bir çevrede yetişmiş olmak. Kişilik bozuklukları tedavisi biraz zordur, süreklilik ve istikrar gerektirir. Fakat yine de imkansız değildir.

Not:Alıntıdır.
durmadan faydalınacak bir mal muammelesi gördüklerindendir.her seyin altında bir sey aramaya onlari meylettiren erkekler en gidersizimizin bile ne yalakliklara maruz kaldigina sahit olsaniz anlardiniz. kimin gercek kimin yalan oldugunu sorgulamaktan beyinde eror verir bir yerde.
Bu tür kizlar ergenlikte her haltı yerler (halt diyerek neyi kastettigimi siz anladiniz) sonra universite bitince namuslu , düzgün bir erkek ararlar , yok ya başka kapıya .
(bkz: histrionik kişilik bozukluğu)

genelde kadınlarda görülüyormuş.
antidepresan kullanımının entelektüelite olarak sayıldığı bir ülkede, kadınların kişilik bozukluğunun absürt bir şey olarak görülmesi şaşırtıcı olurdu zaten.

ilgi görmek için hasta olmak isteyen bir genetiğe sahip bu insanlar.

tiksindirici.

geberin.
doğru tespittir. doğru olmasının sebebi de baskılar altında daha fazla güçlü kalamayan insan olmasındandır. yaptığı her hareket batan görünüşüne görüşüne göre hemen bir kalıba oturtulan kız türk kızıdır. haliyle dayanması da zordur kişiliği yavaş yavaş değişmeye başlar ve sonunda sabit bir yerde kalamayarak bozulur.
Kesinlikle doğru olan önerme.
(bkz: Bizim mahalledeki deli kadın)
güncel Önemli Başlıklar