bugün

siyaseten imkansız bir karardır, türk halkı genellemesi ise başlı başına faciadır.
sosyalizm insan üstü bi sistemdir, dünyada ki halkların nerdeyse tamamına yakını hak etmemektedir. Hadi siz birbirinizi düdükleyin.
"Turk halki" genellemesi yapiliyorsa sosyalizmden ne anladiginizi sorarim.uc bes sakirtin yazdigi yazilari turk halkina mal etmek kesinlikle yanlistir.
doğru önermedir. ve hak etmiyor da.
türk halkının sosyalizmi istememesinde kaynaklı durumdur. dünyada 2 ülkede kamış evvel zaman rejimini yutturmaya çalışmaktan ibarettir.
türk halkı sosyalizm haketmiyor çünkü halkın yapısın da eşit olma isteği yok. Herkes herkesten üstün olmak istiyor.
Türk halkının bilmediği ideolojilerden biridir.

- Cumhuriyet
- Komünizm
- Monarşizm
- Meşrudiyet

ideoloji : ideoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, moral, estetik düşünceler bütünü.

- Cumhuriyet

Millet tarafından seçilen parlamentoya dayanan ve başında cumhurbaşkanı olan siyasi bir rejim şekli. Hemen bütün ülkelerde tek ortak yanı, devlet başkanlığı makamının babadan oğula veya aile yakınlarına miras kalmamasıdır.

- Komünizm

Komünizm, toplumsal örgütlenme üzerine kuramsal bir sistem ve tüm malların ortak mülkiyetine dayalı politik harekettir. Ortakçılık olarak da bilinir. Sadece üretim araçlarının ortaklaşalığına dayanan Sosyalizmden ayırt edilmesi gerekir. Komünizm, sınıfsız bir toplum yaratma amacındadır.

-Monarşizm

Monarşi, bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir yönetim biçimidir. Saltanatın bir başka adıdır. Bu hükümdar, Türkçe'de kral, imparator, şah, padişah, prens, emir, kağan, hakan gibi çeşitli adlar alabilir. Monarşiyi diğer yönetim biçimlerinden ayıran en önemli özellik, devlet başkanının bu yetkiyi yaşamı boyunca elinde bulundurmasıdır. Hükümdar öldükten sonra onun soyundan biri gelir (oğlu, kardeşi gibi). Cumhuriyetlerde ise devlet başkanı seçimle işbaşına gelir. “Monarşi” sözcüğü dilimize Fransızca Monarchie kelimesinden gelir. Cezalandırma ve bağışlama yetkileri sadece hükümdarın elindedir. Otoritenin bir kralın veya bir imparatorun elinde olduğu yönetim türüdür.
Etimolojik anlamına bakılırsa monarşi bir kişinin yönettiği bir dev­let düzenidir. Gerçekte ise bu terim, iktidarın aynı ailede soydan geçme yoluyla kalması biçiminde nitelendi­rilebilecek bir yönetim biçimini ta­nımlar.

- Meşrudiyet

Hükümdarla yönetilen bir ülkede hükümdarın başkanlığı altında parlamento yönetimine dayanan hükümet biçimi

Kaynak: http://mesrutiyet.nedir.com/#ixzz2GNZ8CAmC

Şimdi günümüzde ülkemizin yönetim şekli hangisidir.