bugün

su anki doneminin ne oldugu merak edilmektedir. cumhuriyet donemi edebiyati, servet-i funun edebiyati falan vardi. simdi ne oldu?
çağdaş Türk edebiyatı diye geçtiğini biliyorum.
Akp dönemi edebiyatı olabilir.
Mümkünse ikinci yeni'den hiç çıkmayalım.
6 döneme ayrılır. Günümüz edebiyatı bunların sonuncusudur. Bir de günümüzde edebiyatın yavaş yavaş evrilmeye başladığı yeraltı edebiyatı vardır. Sıra dışı, aykırı düşünceler burada kendine yer bulur.
Erectov bana göre bu edebiyatın en güçlü temsilcilerindendir. Bu arada sözlükte böyle başlıklar görmek şaşırtıcı ve güzel.
Divan Edebiyatı ayrı tutulması gereken dönemdir. Her dönemde güzel eserler var; Fakat Divan Edebiyatı'na ait eserler, hem ahenk hem anlam bakımından çok derin. Ruha ve kalbe en çok hitap eden eserler çoğunlukla Divan Edebiyatı eserleri.
Aslında halkı da severim; Ama Halk Edebiyatı bana pek hitap etmiyor.
Müzik için de bu geçerli. Bir Türk Sanat Müziği eseri ruhuma hitap ederken, türküler o kadar hitap etmiyor. Sadece Atatürk'ün sevdiği türküler bana hitap ediyor; Bir de Azeri vb. Kafkasya kültürüne ait olan türküler bazen hitap ediyor; Ama çok nadir.

Bu, sinema ve tiyatroda da böyle. Halka hitap eden eserlerde sanat kalitesi düşük oluyor. o kadar nitelikli olmuyor. Bence bunun sebebi, şu: Genelde halk biraz zevksiz; Ayrıca sanattan ve sanat eserindeki kaliteden pek anlamıyor. Tabi ki ben de halktan bir insan sayılırım; Ama halkın "Divan Edebiyatı" seven kısmındanım.
Birileri yks kasıyor .

Çalışın 3.5 ay kaldı zaten..