bugün

memleketimizde televizyonculuk yapan ve ozellikle dizi yapimiyla ugrasan kadrolar cogunlukla bu toplumun icinden cikmis kisiler bildigim kadariyla. Ayrica rating dedigimiz konseptle belirlenen bir arz-talep grafigi ve neyin toplum tarafindan ne kadar tutulduguna dair bilgi alinabilecek bircok farkli zemin varken pek dogru bulmadigim bir yorumdur.

tabii ki televizyoncular ile toplum birbirini etkileyen ve yonlendiren bir iliski icerisinde oldugu her ne kadar goz onunde tutulmaliysa da bence rahatsiz oldugunuz konunun cozumunu toplumda medya okuryazarliginin arttirilmasini destekleyerek daha efektif bir bicimde saglayabilirsiniz.

kisacasi cozumu paylasilan kulturel degerler falan filanda arayacaksaniz isiniz var. yabanci sinemayi muzigi falan da kaldiralim. hatta yerli sinema ve muzikte de muslugun basinda duran begenmedigini kaldirsin. somut sorunlara somut cozumler gerek.
Alayı salak salak insan tipleri oluşturmak için çıkmıştır.
amerikada da zaten viking köyü var.
türk halkı artık televizyonlarda kendisini görmek istemiyor.

zenginlik, zengin erkeklere kanca takan fakir kadınlar, çalışmadan karı kız peşinde koşan zengin erkekler görmek istiyor. yani hayalleri oynasın istiyor tv ekranlarında.

eskidendi bizden bir şeyler görme isteği. bizimkiler vs.

artık insanlar mutsuz. kendilerinden uzaklaşmak, boktan hayatlarını bir süreliğine de olsa unutmak istiyorlar.
Kasıtlı yapılan ve çekilen dizilerdir. Türk kültürüyle ve inançalarıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Diriliş ertuğrul tarzı dizileri tenzih ediyorum tabi. Amerikan yaşamını yansıtır daha doğrusu.