bugün

gerçekten de pahalıdır. fakat o bilet fiyatını talep eden tiyatroculara kızmak mümkün, ne de o parayı veremeyen seyirciye. özellikle öğrencilere bu konuda kolaylık sağlanması gerek. lise hayatım boyunca hocalarım sağolsun tiyatroya çok fazla gitme şansım oldu. eğer yönlendirmeleri olmasaydı muhtemelen şu anda da tiyatro oyunlarını takip etmiyor olurdum. takip etmek bile bir mesele sözlük.
yurdum insanı maç biletine 200 tl’yi hiç düşünmeden verir ama 50 tl tiyatro biletine pahalı der. bir tiyatro oyununun bir gecelik maliyetinden bihaberdir çünkü. ortalama bir tiyatro oyununun maliyetinin yüz bin tl olduğunu bilmez. özel tiyatrolarda her bir oyun sahnelenmesinin en az 7,8 bin lira maliyeti olduğunu bilmez, eleştirir.
devlet desteğinin çok komik rakamlar olduğunu da bilmez.
bir de bu açıdan bakmaya çalışın lütfen.
Opera ya ben bilet bulamıyorum. Açıkçası bulsam parasını sonra düşünürüm. Mamafih olmuyor. Yok bu ölü şehirde.
Devlet tiyatrolar:9 tl
ibb şehir tiyatroları:11 tl bence makul.

Özellerde fiyatlar değişken olmakla beraber gişede daha ucuza alabilirsiniz.
kitap fiyatlarının pahalılığını eleştirirken bir de bu sorun çıktı denilen durum.

şimdi ' sanki gideceksin de konuşuyorsun ' demeyin. hayatımda defalarca gittim ama gittiğim tiyatrolar çoğunlukla okulda düzenlenenlerdendi.

az önce bitirdiğim klasik öykü hakkında inceleme yapayım derken 6 gün sonra bir tiyatrosu olduğunu öğrendim. - bir delinin hatıra defteri -

büyük bir sevinçle girdim, tiyatroyu seven biri olarak oyunu ve bilet fiyatlarını incelemeye koyuldum.

fiyatı, evet fiyatı 56 lira imiş. şimdi sorun 56 lira verip vermemekte değil, yozlaşmış daha doğrusu unutulmuş bir sanatın ücretinin bu kadar olmasıdır. sevdirecekleri yerde, sevenlerinde soğumasına neden oluyorlar.

25, 35 lira olsa anlarım da 56 lira ne amk.