bugün

lokanta ve cafe tarzı yerlerde pek de taze olmayan, genellikle önceden sıkılmış olan portakal suyudur.
akşamdan kalma hallerde yetişen hızır.
nispeten pahalıdır.
(bkz: tövbe tövbe) *
içerken özellikle de anne yapımıysa posası gelip de diş aralarına takılan içecektir.. küçükken bu nedenden ötürü içilmez büyükken de sıcaktan bulanıp bi yere oturulup içilince annenin değerini anlama sebebi olur..bi de kendi portakal suyunu kendi sıkmak, alışık olmayana pis koyar..
(bkz: kişinin yalnız olduğunu anladığı anlar)
ankara büyükşehir belediyesi'nin özellikle ulus civarına koyduğu minibüslerde halka satışını gerçekleştirdiği çürük portakal sularının çürük ve taze olanı..
tadına doyum olmaz ve ders çalışmadan hemen önce içilmesi zihni açar.
sabahları aç karnına içildiği zaman çok yararlı olan, vitamini bol içecektir. ancak mide asiti fazla olan insanlarda mide delinmesi yapabilir, dikkatli içmek lazım.
vitamini kanatlanıp uçmasın diye hemen içilesi olan sıvı...
kahvaltının vazgeçilmezidir.
(bkz: mis)
vitamin deposudur. fazlası zarar olduğu gibi eksikliği de kış aylarında burnunuzu çekmekten , hapşırmaktan kurtulamayacağınız anlamına gelir. her gün bir bardak içilse yeridir.
(bkz: türkçe karakter azizliği)
hamburgerin yanına en iyi giden içecek türüdür. zaten kızarmış burger iyice zarar veriyor bünyeye, bir de asitle uğraşamam diyenlerin her daim yanındadır. aynı zamanda o kadar c vitamini barındırdığına da inanmadığım içecek türüdür zira c vitamini çok hassastır diye düşünüyorum. o kadar sıkma işleminden sonra işlevini yitirmesi an meselesidir.
(bkz: c vitamini)
güne başlarken çaydan daha çok keyif veren tek şey.
gerçi şimdi şimdi artık tam otomatik makineler hazırlıyor bunu da, evvela limonatayı özene bezene hazırlayan bazı kahvehane ve kafelerde portakal suyu da aynı o limonata gibi, kabuklarıyla, greyfurt karışımıyla pek bir özenli hazırlanırdı. kahveci için ne denli zor ise, tadı da o kadar güzel bir içecektir bu özenle hazırlanmış portakal suları.
tanrının bu dünyaya armaganı.
ilk yarım saat içinde tüketilmesi gereken meşrubat. bekletildiğinde ya da dolapta saklandığında vitaminini ışık hızıyla kaybettiği rivayet edilir.
nedense yazları çok içmediğim, kış gelince değerini anladığım vitamin deposu.
kırk yıllık portakal suyuna sebebini hala bilemediğim "taze sıkılmış" ekinin niye eklendiğini anlayamadığım başlık malzemesi.
anlayamıyorum evet çünkü, şayet taze sıkılmış varsa, taze sıkılmamış da varolmalıdır. daha doğrusu bayat sıkılmış portakal suyu denen bir meşrubat da olmalıdır. daha doğrusu adı böyle olan bir sıvı olmalıdır. olmamalı mıdır?
filmlerde zengin çocuklarının içeceğidir.bi yudum alır beğenmez bi de sütten alır midede kokteyl yapar.
nar suyuyla karışırıldımı verdiği zevki 2 katına çıkaran içecek.
meyve sularının kralıdır.
televizyon içeceği.
hep televizyonda doktorlar tavsiye eder,genellikle dizilerde kahvaltıda içilir.hep özenilir ama evde uygulanışı üst üste iki-üç günü geçmez.
yoğun olarak tüketilmesi reflü yapar. bu yüzden abartmamakta fayda var. aksi takdirde ömür boyu hasret kalınabilir.
kışın iyi giden, yazın yalnızlığa itilip unutulan içecektir. büfelerde, özellikle işlek yerlerdeki büfelerde ucuzdur. kadıköy'de 1 tl'ye bulunmakta iken, bakırköy'de 1,5 tl'ye, taksim'de 2 tl'ye çıkabilir. cafelerde 2,5 tl'ye bile vardır.

ek olarak bir konuya açıklık getireyim ya da öyle bir şey yapayım:
portakal suyu ile taze sıkılmış portakal suyu arasında fark vardır.
portakal suyu, paketlenmiş, kutulanmış, fabrika çıkışlı içinde katkı maddeleri bulunan portakal suyudur.
fakat taze sıkılmış portakal suyu, portakal sıkma araçlarıyla, portakalın o anda suyunun çıkartılıp içine portakalın kendi suyundan başka bir şey konmaması ile elde edilen içecektir.

fakat genelde ikisi de aynı anlamda gibi kullanılır, kullanılsa da olur zaten.
güncel Önemli Başlıklar