bugün

türkler değildir. * *
ülkenin dünya nüfusu kadar polis içerdiğinin göstergesidir***

(bkz: 7000bin polis)

edit : yazar girdisini düzenlemiştir. bu girdi de böylece geçerliliğini yitirmiştir.
ilkçağda asker sınıfı, ruhban sınıf ve kral ittifakı ile ilk sehir devletleri ortaya çıkmıştı. bu güçlerin her birisi birbirine paralel görünen güçler gibi görünmekle birlikte devleti meydana getiren temel unsurlardı.

daha sonra çağdaş demokrasilerde güçler ayrılığı ilkesi ile yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirini denetleyerek ve dengeleyerek sosyal düzenin işlemesi sağlandı. bu erklerden birisinin diğerlerini kontrolü altına aldığı rejimlere demokrasi denilemez. zira, toplumun kontrolsüz tek bir erkin eline düştüğü rejimler kesinlikle diktatörlüğe dönüşmektedir.

akp-cemaat ittifakı tek bir amaca yönelik bir ittifaktı. ancak, güçler ayrılığının ve anayasal kurumların etkisinin ortadan kalkması ve rejimin diktaya evrilmesi, her iki müttefikin tek başına diktaya talip olması nedeniyle ittifak gereksiz hale geldi ve çatladı.

sonuçta paralel güçler birbirine girdiler. akp'nin paralel devlet dediği cemaat, aslında türkiye cumhuriyetine paralel akp-cemaat yapılanmasının ayrışması nedeniyle akp'nin karalama amacıyla uydurduğu bir hikayedir. sonuçta, cumhuriyete paralel devlet iki parçaya ayrılmıştır.
Milattan önce 500 lü yıllarda o zamanın diyanet işleri başkanı Fethullah Gülen in icat ettiği devletin içinde devlet sistemi.
tarihte ilk paralel yapılanma inkalar zamanında oluşmuştur.
merzifon'daki piramitlerin duvarlarına işlenmiş fresklerden anlaşıldığı üzre m.ö. 1230-1185 yılları arasında paralel yapidan bahsedilmiştir. kral 14. aksimelun'a karşı taht iddiasinda bulunan üçüncü göbekten kuzeni prens darbenyus, kendi safına çektiği ruhban sınıfı ve komşu ülkelerin desteği ile, hanedan içerisinde güç sahibi olmayı başarmıştır.
yarım asıra yakın bir süre, tahta çıkmadan devleti yöneten darbenyus klanı, aksimelun'un ardılı,gayrı meşru çocuğu tyron kugapics'in durumu idrak etmesi ve en önemlisi aralarındaki çıkar çatışması nedeniyle saf dışı bırakılmaya çalışılmıştır. ancak ruhban sinifinin etkisi ile halk desteğini tam olarak arkasına alamayan kugapics çareyi din değiştirmekte bulmuştur. değişen din, eski pagan rahipleri de önemsiz kılmiştır. zaman içerisinde hanedanın yönetimi ele aldığı belirtilse de, darbenyus klanının az da olsa etkileri her daim görülmüştür. misal, afyon, minnesota ve meksika dolaylarinda inşa edilen anıt mezar ihalelerinde, çok sonraları ortaya çıkan belgelere göre, klan taraftarı olan tüccarların haksız kazanç elde ettiği anlaşılmıştır.