bugün

buda ayrı bir muhalif kafadır sanki tarımı hükümetin aldığı memur çiftçiler yapıyorda hükümete kızılıyor. sen ben tarım yapmıyorsa, amelelik görülüyorsa, köylülük aşağılanıyorsa, kimse üretmezse hükümet ne yapsın?

tarımdan 20 bin tl gelir geldiğini bilseniz kaçınız işi gücü bırakıp köye yerleşir? biraz gerçekçilik.
mevzuya uzak olanlara tuhaf gelmektedir. mesela anadolunun köylerine gitsen özellikle bizim karadeniz köylerine oradaki insanlarla 10 dakika sohbet etsen bu söylemin neden doğru olduğunu anlarsın.

sırf oy toplama uğruna çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşan köylülere yardım adı altında senelik hibeler yapılıyor yıllardır. yapılmasın mı ? elbette yapılsın ancak amaç üretime sevk etmek olmalı. sen bu yardımları geçim kaynağı olarak dağıtırsan adamlar neden uğraşsınlar hayvancılık ile tarım ile. kendin üretmek yerine kendinin üretebildiği her şeyi ithal etmeye başlarsan üstüne adamlar elbette hem geçinebilecek kadar para bedavadan geldiği için ve her şeyin dışarıdan geliyor olduğunu gördükleri için çalışmıyorlar. bire bir kendi insanımdan dinledim bunları. sabahın 5 inde kalkıp bağa bostana tarlaya giden veya hayvanları otlamaya götüren adamların alayı göbek bağlamışlar oturmaktan.
Tarım eğer devlet desteği olmadan yapılırsa tarlada 10 kuruş etmeyen karpuzu pazarda 2,50 tl ye alamazsın. Gıda stratejik öneme haiz bir unsurdur her ülke için. ithalatı sınırlayabilmek için üretim ve devlet desteği ve her nevi planlama olmak zorundadır. Olayı parasal destek yada verilecek sübvansiyonlar olarak görmeyin sadece. Planlama ve sistem meselesi bu. Ama otokontrol şart. Planlama şart. Tohumdan tarladan hale pazara gelinceye kadar hemde. Çiftçiyi Koruyup kollamak şart. Tarım arazilerinin satılıp inşaat ve sanayi sektörüne peşkeş çekilmesine bir son verilmesi zamanı çoktan geldi de geçti bile. Önümüzdeki yıllarda tarımın önemini daha iyi anlayacağız. Zira iklim değişiklikleri dünyayı gıda yönünden de zora sokacak. Eğer türkiye bu konuda akıllı davranıp hareket ederse her yönden kazançlı çıkar. Devlet tarım ve hayvancılığa, çiftçiye köylüye üreticiye sahip çıkmak mecburiyetindedir. Bu bir beka meselesidir. Ama anlayana..
Tarım yapmayan vatandaş var.
O da eleştiriyor.
Onu ne yapacağız?
Senin veya benim tarımın para getirmeyeceğini düşünmesine neden olan şey zaten senin desteklediğin hükümetin saçma politikalarla tarımı yerle bir etmesidir. Önce bunu bir kavra sonra fikrin olsun.
kim bitirecek ? tabii ki akabe bitirdi.

o çiftçinin köylünün de ağlamaya

hiç ama hiç hakkı yok (mikrofona konuşsunlar)

onlar seçti getirdi bunları.

senelerdir başçavuşun beygiri gibi bunların ardından koşan kim ?

efenim ????

iyidir iyidiiiiiiiir

aaaaynen böyle.
güncel Önemli Başlıklar