bugün

aski matematik ile bilmem kac bilinmeyenli bir denklem ile aciklayan biliminsanlarinin siradaki hedefi.
matematiği yaratanı kendi yarattığıyla ispat etmeye çalışmaktır. ayrıca tanrının böyle bir atraksyona ihtiyacı var mıdır ? bu da cevap bekleyen bir sorudur.
boş bir hayal, malayani olduğu levhi mahfuzda zaman ortaya çıkmadığında bile underline yazılmış, bir çabadır.. anlanması elzem olan şurasıdır ki, aşkın - müteal bir varlığı, varolup olmadığı hiç önemli değil (önemli olan zihinde varetmektir), insanlarda içkin olan basit mantıksal-matematiksel önermeler ve ya önermeler sistemi ile açıklamak, hele hele onların zorunlu sonucu gibi çıkarsamak asla ve kat`a mümkün değildir.
tek bilinmeyenli denklem.
x: tanri
t: tanrinin reel olma durumu, 0.

denklemimiz;

lim (x)
x->t

yerlerine yerlestirirsek;

lim (x) = 0
x->0

tanrinin varligi matematiksel olarak '0' (sifir) dir.
karışıktır. hissi ve beşeri bir durumun matematiksel olarak karşılığı çok bilinmeyenli denklemdir. matematiksel bir ispatı olsa kesin sonuca yüz yıllar önce varılırdı. zira bilim objektiftir.
tanri varligini ispat hala gerekli mi bilmem ama allah' in buyuklugunun matematiksel ispati asagi yukari soyle olabilir;

1: allah
0: beser

bildigin ilkokul matematigiyle olaya yaklasiyoruz, kasmaya gerek bile yok cunku;

alemlerin tek ve biricik rabbi olan allah ( c.c )' in, kendisinin sifirdan yarattigi besere olan buyuklugunu gormek icin tek islem yeterli...

1/0 : tanimsiz...

yaratan' in yarattiklari karsisinda buyuklugunun tanimi yapilamaz, zira o oyle bir buyukluktur ki aciz bir beserin zekasi, algilama kuvveti ile kavranmasi tam olarak mumkun degildir.

(Ey Resulüm, Allah nasıl bir varlıktır; açıkla diyen kimseye) De ki: Allah tektir, eşi, ortağı yoktur 2) Her yaratığın muhtaç olduğu, eksiksiz bir varlıktır 3) O (Meryem gibi) doğurmadı (ve isa gibi) doğrulmadı 4) Hiçbir şey de ona denk olmamıştır.

Allah ;

- tektir, eşi ve ortağı yoktur,
- her sey ona muhtacken o hicbir kimseye ve hicbir seye muhtac degildir
- o dogurmadi ve dogrulmadi
- hicbir sey ona denk ve benzer olmamistir
- eger benzeri olsaydi o da fani olurdu ustelik yer gok fesada giderdi

ihlas 1/604