bugün

internette sörf yaparkene rastladığım, tanrı'ya inanmak için sebeplerle güçlendirilmiş güzel bir makale. soru olarak ele alınacaksa da, tanrı'nın varlığına hafiften inanmaya başlayan ateistin tırıs tırıs sorması muhtemel soru. **
makale linkisi de,

http://www.kampusweb.com/...JGy-re1wpcCFcsa3godEi8qRw
komedi sitesi de denebilir siteye lakin elle tutulur hiç bir şey vermemektedir. olan harcadığım vakte oldu ama olsun.. ben de bir yol gösterim soruya cevap arayanlar için o zaman:

richard dawkins - (bkz: god delusion) (bkz: tanrı yanılgısı)
makaleden bir bölüm:

''isa Mesih 'in Tanrı olduğunu ortaya koyan en kesin kanıt, isa Mesih'in en fazla tetkik edilmiş mucizesidir-Kendi Ölümünden Dirilmesi.''

''isa Mesih, defnedildikten üç gün sonra tekrar yaşama döneceğini bildirmişti. Çarmıha gerilmesinden sonraki üçüncü gün, mezarının kapısına iki tonluk bir kaya dikilmiş, başında silahlı Roma askerleri dururken, kör edici bir aydınlıkta melek görülmüş ve geriye sadece isa Mesih'in vücuduna sarılmış olan içi boş kefeni kalmıştır. Asırlar boyunca isa Mesih'in ölümden dirilmesi üzerine yasal, mantıksal ve tarihsel analizler yapılmıştır, ancak her defasında diriliş sonucuna varılmıştır.
Eğer gerçekten Tanrı'nın var olup olmadığını öğrenmek istiyorsan, isa Mesih'in hayatına bakmalısın: Yuhanna 3:16 "Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun."''

görüldüğü gibi her inanç sahibi kendi dinini yüceltiyor, kendi reklamını yapıyor. dinler ve kitapları insan ürünüdür.
+tanrı var mı?
-var ama evde.
+hadi ya tüh
ilgili makaledeki şu iddiaları bir incelemye tabi tutalım bari;

-)"Dünya tarihi boyunca, bütün kültürlerdeki insanlar, bir Tanrı'nın varlığını kabul etmişlerdir."

evet aynen öyle olmustur, çünkü dini ya da tanrıya inanci var eden şey iktisadi olgulardır, sınıflı toplumlarda sömürülen sınıf daima kendisini böyle dış güçlere baglayarak teselli bulmus, böylece maddi kölelik manevi kölelikle birleşmiştir. üstelik kapitalizmin ve bilimin çok geliştiği günümüzde eskiye nazaran artık ateistlerin sayısı cok daha fazla, inanırların sayısıda bir o kadar azlaşmıştır.

-)"Gezegenimizin karmaşıklığı, sadece evrenimizi yaratan temkinli bir tasarımcıya işaret etmekle kalmaz bugün hala ona bağlı olduğunu gösterir"

milyonlarca galaksideki milyarlarca yıldız ve onların yörüngesinde sayısı bilinmeyen ölçüde gezegen vardır, elbetteki bunların çoğunluğu canlılığın çıkabilmesi imkanını sağlayamadığı gibi dünya ve ona benzer tek tükleri de bu imkanı saglayabilmiştir.

-)"3. "Şans" yeterli bir açıklama değildir"

şans belki bir kaç hafta, ay ve senelik zaman dilimlerinde önemsizdir, ama sözkonusu olan milyonlarca yıllık evrim süreci olduğunda gözönüne alınması gereken faktördür. kaldı ki, canlılık sadece şans yoluyla değil, şans ile doğa yasalarının birleşimi sonucu oluşmuştur. örneğin olasılık hesabını sadece formel tarafıyla ele alırsak bir zarın rastgele atıldığında her yüzeyinin üste gelme ihtimali birbirine eşittir, ama eğer zarı atarken uygulanan kuvvet, yerçekimi yükseklik açı vs.. gibi unsurları hesaba katarsak bu eşitlik bozulur.

-)"4. insanlığın doğal olarak sahip olduğu yanlış ve doğru hisleri biyolojik olarak açıklanamaz (vicdan)."

çok kolayca açıklanabilir, bunlar beyin denilen organın insanda ulaştığı en üst aşama nedeniyle vardırlar. ve bu olgulardan sorumlu olan beyin bölgesi frontal lob yani beynin alın kısmındaki en ön lobtur. bu yüzden psikopatlar ve bazı ruh hastalıklarında beynin bu bölgesinin zedelenmiş ya da az gelişmiş olduğu bilinmektedir.

-)"5. Tanrı kendisini sadece doğada ve insan yaşamında göstermedi; Kendisini daha özel bir biçimde Kutsal Kitap'da açıkladı."

kutsal kitaplar insanlar tarafından uydurulmuş ve o dönem insanını psikolojik olarak tatmin ettiği için kabul görmüş dogmalara dayalı yazıtlardır. bütün semavi dinlerin kutsal metinleri tevrat'a tevrat ise ortadoğu mitolojilerine (bkz: sümer) (bkz: babil) dayanmaktadır. bu yüzden hiç birisi ilahi nitelik taşımamakta, sıradan ve tarihi edebi eser olarak kabul edilmelidir.

isa ile alakalı olan bölümler ise biz ateistler için yanıtlanmaya değmez kısımlardı, bu yüzden bu kadar değiniyorum.
- aabi tanrı var mı ?
+ he var var!
- nirde aabi?
+ ge bak hele gösterim, çek şundan çek çeek derin nefes çeek!
- hıııfgffffffffff!!! huuuuuufffffffff! aabi, büyüksün..amin!!!
+ du lan bayılma hemen, la salim, gahk lann! hele bi daha çek bak cenneti de görmezsen şerefsizin!!!
tanrıdan çok ne var. pop'un bile tanrısı var daha ne olsun.

ama ama ama kutsal kitaba edebi metin demek, öyle bir edebi metinden daha iyisinin yazılabileceğini gösterir. sarılın bakalım bir kaleme. görelim.

çıkmaz demeyin şansınızı deneyin: tesadüfle oluşmuş bir böbreği(tesadüf diyorlar, şans diyorlar ben napayım) bu kadar bilim adamı 21. yüzyılda taklit edemiyor. ama milyonlarca yıl geçince o da olur elbet. muck.
var ki sen de varsın şeklinde cevaplanacak soru.
(bkz: tanri oldu)

şaka bi yana, vardır. görmek nasip olmadı henüz ama içimizde hisseder gibiyiz, seviyoruz kendisini çünkü o da bizi çok seviyor.
herkesin zeka kübü! olarak dolaştığı şu çağda, hala kimin sorduğunu merak ettiğim soru.
"inanana var, inanmayana yok" diye cevaplanası ve bir daha boş yere sözlüğü işgal etmemesi istenesi soru.
(bkz: varım diyor)
(bkz: taze bitti yiğenim)
yazı mı tura mı?
bu soru;
ben gerçek miyim?
ben var mıyım?
kadar manyakça bir sorudur.
(bkz: var)
(bkz: sana ne kadar lazım)
tanrıyı kim yarattı, tanrıyı yaratanı kim yarattı, e bir dur be kardeşim, lokomotifin sonuna geldin.
(bkz: evrensel kümeyi kapsayan kümeyi düşlemek)
muhammet, var yazmış. o zaman vardır. muhammet sağlam adam.. acayip bi kurgu stili var, hikayelerini okumak lazım.
Var diyorsan vardır yok diyorsan yoktur.noktayı koyuyorum Vardır. (nokta)
varlığı yada yokluğu sana dokunmuyorsa sorgulama arkadaşım. dedirten cümledir.
cevabını asla bilemeyeceğimiz, varolup olmadığına sadece inanabileceğimiz sorudur.
edit: birileri biliyor galiba.
(bkz: söyle nerde)
(bkz: biliyorum ama söylemem)
o değil de;
(bkz: hala aşk var mı)
(bkz: olmamı)
(bkz: sana ne kadar lazım)
(bkz: eben var mı)
güncel Önemli Başlıklar