bugün

Taksi şöförlerine çoğumuz acaba bizi dolaştırıp fazla para mı alacak gözüyle bakar ve açtığı müzikleri içimizden eleştiririz fakat düşünmeyiz ki onlar da insan ve bir insan olarak taksi şöförünün çok farklı yanları vardır. Mesela progresif ve bir o kadar da agresif bir rock dinleyen taksi şöförü yoktur varsa da bana denk gelmedi ve birçoğu nerelisin hemşehrim ve nereye sorularını sormakta gayet ustadırlar ve gelen cevaptaki ses tonuna göre muhabbete girip giremeyeceklerini anlarlar bir nevi insan sarrafıdırlar.
toplumun tümüne mal olmuş bir hayli sosyal ve mobil psikologlardır aslında. hele trafik sıkışmaya görsün köprüde!
konu stres olduğunda saatlerce konuşabilecek insanlardırlar..
çogunluğunun şartlara göre , gündüz-gece değişen bir kısa mesafe algısına sahip olduğu, gecenin bir yarısı da olsa bayan müşterileri kısa mesafe diyerek taksiden indirebilen, gereksiz yere korna kullanarak gürültü kirliliğine neden olan, üzerlerinde ciddi araştırmalar yapılması gereken oportunist kişiliğe sahip bireyler.
sahibi olmayan meslegin mensuplaridir taksi soforleri, genellikle uzerlerinde kotu bir onyargi vardir, kimi zaman bu olumsuz dusunceleri hakedecek davranislarda bulunsalar da, aralarinda pirlanta gibi insanlari da barindirir.
sofor olarak calisan degil de kendi aracinda taksicilik yapanlarin geneli meslegine saygili insanlardir.

disaridan rahat gibi gozuken bir istir taksicilik, ama stress yukludur cogu zaman taksici, bunun cogunlukla sebebi; herkesin zannettigi gibi trafik degil, musteriler ve zaman zaman da duraktaki diger taksici meslekdaslaridir.

toplumun her kesiminden insan biner taksiye, efendisi, ayisi, ukalasi, cahili, zengini, fukarasi, ogrencisi, hirlisi, hirsizi, orospusu, mafya kiliklisi...taksici bunlarin hepsi icin nabza gore serbet verir, daha musteriyi aracina almadan sadece durusuna bakarak adami analiz edebilir, o kadar ustalasmistir.

taksicinin diger problemide kimsenin pek bilmedigi duraktaki diger arkadaslari ile olan rekabetidir. ekseriyati cahil olan taksi soforleri disardan her ne kadar birbirleriyle dost gorunseler de birbirlerini hic cekemezler, muthis bir kiskanclik vardir aralarinda, cicek taksi duragi gibi degildir yani gercek hayat, taksicinin trafikte deli gibi gitmesinin sebebi duraga erken gelip sira kapmaktir, bazen saatlerce beklenir, musteri gelir alsancaktan- kahramanlara gitmek ister mesela, iste taksicinin coktugu andir o an, ama birsey diyemez, hele bir de onundeki arkadasi havaalani musterisi almissa, iyice uzulur ve sinirini ya musteriden, ya trafikten ya da arkadaslarindan cikarir.

turkiye de ki her meslek gibi, zor istir vesselam.
taksi şoförü olmak hergün her saat arabanıza farklı bir hikayelerin binmesi demektir.
bir araba ne kadar kötü kullanılabilirin cevabıdır bu iki kelime.
bir cok zorluklarla mücadele eden kisilerdir. özellikle ters insanlar, sarhoslar müsterilerinin cogunu olustur.

- nereye efenim?
+ eve!
- eviniz nerede?
+ seni ilgilendirmez!
- ?!?
her daim arkasını kollamak zorunda olan, taşıdığı risk kazandığının birkaç misli olan meslek erbabıdır.
genellikle piç * * oldukları söylenir.
doğruluk katsayısı yüksek bir teoridir.
halama asıldı bir tenesi ordan biliyorum * * *.
1 günde korna ve selektör rekorunu egale edebilecek tip söförlerdir.
11. nesil yazar. iyi yazmalar.
the taxi driver_Robert de Niro nun oyunculuğunu yaptığı kült film.

oldukça da eski 1977 yapımı