bugün

3 kolludur.
giygeç.....
"T" Shirt yani T şeklindeki gömlek gibi bir çevirisi oluyor Türkçede. Şeklinden dolayı zamanında bu isim verilmiştir.
"1900’lü yıllarda tişört icat edildiğinde görülmesi düşünülmemişti! Çünkü tişörtler Amerikan Ordusu askerlerinin yün kazaklarının altına giymesi amacıyla çamaşır olarak tasarlanmıştı.

Tişörtler, Hollywood yıldızları James Dean ve Marlon Brando tarafından filmlerde giysi olarak kullanılmaya başlanana kadar ordu tarafından iç çamaşırı olarak kullanılmaya devam etmiştir. Tişörtlerin bu şekilde kullanılması tüm dünyayı şok etmişti ama aynı kanda da çok popüler olmuştu!

Günümüzde düz, yazısız, resimsiz tişört bulmak artık zor olsa da 1948 yılına kadar tişörtler sadeydi. Ama 1948 yılında New York’da seçim kampanyaları için tişörtlerin üzerine ilk kez slogan basıldı.

50’li yıllara gelindiğinde artık herkes tişört giyiyor ve şirketler tişört üzerine slogan ve resim yapıştırıp hatıra eşyası olarak satıyorlardı.

Asıl patlama 1959 yılında baskı tekniklerinin geliştirilmesiyle oldu. Artık her döneme damgasını vuran yenilikler vardı. 60’lı yıllarda savaş karşıtı sloganlar taşıyan ve 80’lerde ise bol tişörtler unutulmazlar arasına girmişti bile."

şeklinde çok ilginç tarihi olan yazın tercih edilen kumaş parçasıdır.
kollari yarimdan da kisa olan ust giysisi.
''gözüm tişörtüne takılıyor.ne lan bu? üstümü örtmesi için pamuk ve polyesterle dokunmuş bir kumaş.tasarlamış biri onu.kafamı çıkarayım diye delik yapmış üst tarafına,kollarımı çıkarmam için de iki küçük delik de yana açmış.şimdi ben kafamı bir eşyanın deliğinden çıkarıp nasıl çok ciddi şeyler anlatayım birisine.''

diye tasvirler umut sarıkaya
Top shirt olmasın o ?