bugün

Avrupada doģum hızın en çok düştüğü ülke türkiye. Avrupanın hiçbir yerinde olmayan kadın hakları türkiyede var. Kadınsan ve bekarsan ebeveynlerinin maaşını almaya devam edebiliyorsun, böyle bişey dünyada hiçbir ülkede yok. üstelik evlendiysen çocuğunuz olmasa dahi nafaka isteyebiliyorsun, masabaşı rahat işlerde kadınların önceliği var, askerlik sorunun yok; hayata erkeklerden en az bir sene önce atılabiliyorsun.
Dünyada kadın akademisyen oranının en yüksek olduğu ülke türkiye, erkekleri işsiz aç bırakiyoruz en kotu kosullarda erkekleri calistiriyoruz, kadınlara calismasalar bile bedavadan buyuk maaslar bagliyoruz, calisirlarsa en rahat isleri kadinlara veriyoruz.
Ve biz kadinlardan issiz ac erkekleri eve alıp bakmasini cocuk yapmasini mi bekliyoruz?

https://tr.euronews.com/2...2C7'ye%20kadar%20geriledi.
Şu ortamda çocuk yapan da ne bileyim.
Kadın yazarların ugramayacagi yorum yapmayacagi baslik olmuş.
istikbal kaygısıdır.
çocuklar niye bizim batırdığımız ülkenin kahrını çekiyor olum? doğurmayın çocuk falan
çOcuk yapmak için ilk başta güvenilir, dürüst bir erkek bulmalı. şImdiki erkeklerin götü başı ayrı oynuyor. Kime güvenip çocuk yapacaksın.
Bir oğlum ve bir kızım var. Benden bu kadar arkadaşlar. Ülkemiz için daha fazlasını beklemeyin benden.
ülkede halkta çok hızlı bir fakirleşme yokluk hali var. denizin dibini boylamak gibi halk durmadan fakirleşiyor.
ben kadınların çalışmasına karşı değilim.. cübbenin cinsiyeti olmaz.. hakim olsun, doktor olsun, bilmem ne olsun... ama arkadaş vatmanlığa da gidip kadın alma... belediye otobüs şoförü de kadın olmasın.. itfaiye de kadın olmasın.. fiziksel yeterlilik gerektiren, erkek işi denilen işler var.. erkek adam bir yaştan sonra kız evlat gibi eve sığmıyor, aile kurması gerekirken kadının çalışmasını kimse şart koşmuyor ama erkek illa iş sahibi olmalı diye bir durum var (doğru bir şey, olmalı)... ama sen her sektöre her sektöre kadınları doldurursan, erkekler ne ile aile kuracak? beyin gerektiren işlerde kim kazanıyorsa, o girsin işe.. ama fiziksel işlere de kadın pozitif ayrımcılığı yapacağım diye işin b.kunu çıkarmanın hiç alemi yok..

ayrıca, kimse kadın cinayeti gibi bir şeye ne taraf, ne muhatap olmak istemez ama ortada bir realite var:
1. 2010 yılına kadar, büyük kısmı hayat kadını olan yani cinayetin erkek ve kadın olarak daha yüksek oranlarda olduğu bir sektördeki kadınlar demek istiyorum, fahişeler ölsün demek gibi bir vicdansızlık yapmıyorum; 90 civarında kadın öldürülüyordu.. belli kanunlar devreye girdiği anda rakamı 600'e sabitledik..
2. boşanma kanunları, avukatların davalarını savunma biçimindeki ahlaksızlığa kimsenin yaptırım uygulamaması, boşanma sürecinde kadının ettiği hakaretlerin cezai yaptırıma dahi tabi olmaması, adaletsiz nafaka ve mal paylaşım kararları; sabrı ve kaybedecek şeyleri bizim kadar olmayan erkeklerde kopma yaşatıyor... ve bunları, toplumda zaten var olan ruh hastası, pislik, ahlaksız adamların eylemleriyle aynı istatistiğe yerleştiriyor.
3. boşanma hızları ivmeli biçimde artıyor... ve evlilik yaşı yükselirken süresi ve adedi düşüyor, üstelik bu evlenmelerde yabancı evlilikleri sürekli artarken, yabancı evliliklerde boşanma neredeyse olmuyor, nüfus arttığı halde evlilik azalıyor ve doğurganlık düşüyorsa göçmen nüfus artıyor demektir..
4. sosyal medya ve denetimsiz her türlü platform, elimizdeki 10 santim boyundaki telefonları açık bir eşleşme platformuna dönüştürmüş durumda.. aldatmalar gerçekten had safhada...

alt alta koyarsak... uygulamadaki hataların tamamından devleti sorumlu tutuyorum ama bu hatalı işler demografik yapımız değişsin diye kasten mi yapılıyor, yoksa sadece düşünmeden atılan adımlarla mı toplumun temellerine dinamit koyuluyor; henüz bunu ayırt edemiyorum.
görsel
Aslında iyi bir şey bu bana göre de ancak türkiyedeki doğum hızı oranı homojen değil gibi. Müktecileri de ekleyince ilerde azınlık haline gelebiliriz belki..
O görevi artık Türkiyede suriler yerine getiriyor.
ekonomik şartlar.
yasal olmayan çalışma saatleri. (denk gelip sevişememe ya da yorgun olma.)
artan alkol ve sigara fiyatları.(alkolsüz sevişemeyenler var.)
kadınlarda kozmetik kimyasal ürün kullanımın artması.
polikistik over ve obezite.
klitoral orgazma alışmış bir kadını tatmin ederken bitap düşüp dışarı boşalma.
"Adam yatak odamıza kadar karışıyor" demeseniz iyiydi, tepkisine layık durum.
MAMA,BEZ KAÇ PARA ,ZIBIN, EMZiK,BiBERON,GiYSi,PATiK YANINA YAKLAŞILMIYOR.

TEK ÇOCUK BiLE FAZLA GELiYOR.
KADIN ÇALIŞMASIN DiYECEĞiNiZE ,iKTiDAR ÜLKEYi BU HALE NASIL GETiRDiUYE BAKIN.

10-12 SENEDiR SAVAŞ JETi YAPTIK,UÇAK GEMiSi YAPTIK,TOGG YAPTIK DiYE DiYE HAZiNE TAMTALKIR KURU BAKIR OLDU..
TARiKAT ŞEYHLERi 10-15 MiLYONLUK ARAÇLARLA GEZiYOR.
SiYASAL iSLAMCI KADINLARIN DiRSEĞE KADAR ALTIN DOLU KOLLARI.

AMA BiZiM KEKOLARIN GÖZÜ iŞÇi KADININ ALDIĞI 11.400'LiRADA GÖZÜ.

YAZIK.
YAZDIK ANLARLAR MI ,NEGEZER NATO KAFA NATO MERMER.
ben damızlık olarak göreve hazırım. dölümün son damlasına kadar sevişir pardon savaşırım.
bundan 50 yıl önce ki yetişkin bir erkekteki sperm sayısı şimdi şu an yaşadığımız zamandaki erkekten 2 kat fazlaydı.
önümüzde ki 50 yıl sonrasında hamile kalmak isteyen kadın tıbbi bir yardım almadan bunu başaramayacak.

https://english.elpais.co...he-last-half-century.html

bir de buna ekonomik, sosyal, siyasal etkiler eklenince doğurganlık var olan kimyasallar, gdo'lu ürünler, stres, kent yaşamı vb nedenlerle insanlık için (özellikle avrupa-amerika) bir yaşamın kesintiye uğraması tehlikesi ortaya çıkıyor.
Akıllı adam üremez.
Doğurganlık güven veren ortamda artar.
Baby boomers ikinci dünya savaşı sonrası.
Millenials soğuk savaş sonrası.

Ülkede güven ortamı olsa doğurganlık artar. Kendi geleceğinden kaygılı insan çocuk yapmaz. Aklı kıtlar hariç.
erkekler doğursun, benim göbekten en az 3-4 çocuk çıkar aq.
Şurada entry girip otuzbir çekeceğinize gidin ananıza söyleyin bir kız bulup sizi evlendirsin. Durum vahim.
Böyle bir ülkeye çocuk getirmek artık insanlara mantıklı gelmiyor.
Gerekli mi yükselmesi?
Ümmed ürüyor elhamdülillah.
Zuriler telafi ediyordur. Olmaz olsunlar.