bugün
- uykusuz dergisinin kapanması18
- evlenince çocuğunun kötü olmasından korkmak8
- karım beni 12 farklı kişiyle aldatmış19
- anın görüntüsü19
- ben de yazdim8
- cekirdek citlerken kola icerim14
- klarnet calan sarapci koala 68
- kemal kılıçdaroğlu11
- kulak kiri çıkarma yöntemleri11
- sözlükte kimsenin entry girmemesi24
- tuhaf erkeklerle konuşmaktan kaçının8
- 9 yıllık karının galerici kürdün birine kaçması8
- otopsiraporlari ile arkadaş olma isteği9
- zafer partisi8
- nurculardan nefret etme sebepleri14
- üstteki yazarın ayak numarasını tahmin et11
- güzel kadınlar yokmuş gibi davranmak12
- seçime 2 5 ay kalması hala aday olmaması12
- kar yağınca yapılacaklar21
- yaparsa akp yapar11
- 26 ocak 2023 israil'in 9 filistinli öldürmesi11
- 9 yıllık karının seni zaten hiç sevmemiştim demesi17
- aşk acısının aşırı abartı olması11
- akp nin gitme vakti gelmiştir13
- necip fazıl'ın kumarhanede ne işi vardı sorunsalı13
- türk işçilerin suriyelilerden daha tembel olması11
- sevgilinizin size küfretmesi19
- regaip kandili10
- dogukanin babasiyim13
- akp zihniyeti9
- pkk ve fetö'nün en çok nefret ettiği parti16
- uğur mumcu11
- kızların çirkin erkek görünce verdiği tepki14
- aykolik'in kendisini gülşen'e benzetmesi18
- dine mi dine inananamı saygı8
- isveç'i protesto için vestel'e saldıran ülkücüler11
- goethe nasıl okunur18
- türkiye 5 6 ay sonra nato'dan ayrılacak13
- tayyip abi'nin ayakkabısını yalamamız lazım30
- akp'nin ulusalcılar yüzünden iktidarda olması11
- statükocu ulusalcı faşist bir beyaz türk olmak11
- 20 yaş büyük biriyle olur mu21
- götünüzü de yırtsanız şeriat gelecek10
- 14 mayıs 2023 genel seçimleri17
- kemalistleri silkiyoruz19
- uludağ sözlük reisçi yazarlar birliği10
- pkklı duran kalkanın muhalefete destek vermesi12
- türkiye de tarım alanlarının yüzde 32 azalması17
- bira fiyatlarının düşmesi gerekliliği16
- aktrolleri silkmek isteyen yazarlar birliği12
(bkz: aziz nesin)
Öyle tabi.
Genel olarak diyor zaten.
milyonlarca insan “lozan’da gizli madde var” diye yıllarca iddia etmedi mi?
Genel olarak diyor zaten.
milyonlarca insan “lozan’da gizli madde var” diye yıllarca iddia etmedi mi?
Aramızda kıbrısı Karadeniz'de zanneden, lozan anlaşmasında hala gizli maddeler olduğunu savunan, osmanlı'yı atatürk yıktı diyen ve maraş dondurmacısı meczupun peşinden giden bir yığın cahil var. ilber ortaylı'nın genel üslubunu pek sevmesem de bu sözünde haksız sayılmaz.
kendi milletini küçümseyen adi herifin yavşak yavşak konuşması denir buna.
Türkiye halki değil
Direk "türk milleti cahildir" dedi kırım tatarı.
Direk "türk milleti cahildir" dedi kırım tatarı.
tarih standupçısının bozuk saatin doğruyu göstermesi şeklinde açıklamasıdır.
koskoca tarihçi bunu diyorsa haklılık payı vardır.
Doğrudur.tamamiyle katılıyorum.
Doktoralı bir tarihçi olarak bazı yönlerden hem hak verdiğim hem de çok sığ bulduğum açıklama.
Tarihi dizilerden öğrenmeye kalkıp kahvehane muhabbeti çeviren düpedüz aptal bir kesim var. Bize işimizi öğretmeye kalkacak kadar küstah olanlarına laf anlatmaya çalışmıyorum bile. Adam sadece bilgisiz olsa bıkmadan usanmadan anlatırım o ayrı bir konu. Burada cahil cahil konuşup, ideolojik saiklerle rahmetli Atatürk'e dil uzatan bir kitle ile sultan Abdülhamid'e dil uzatan bir kitle var. iki grup da aynı şekilde cahil ve iğrenç. Çünkü körü körüne inandığını söylüyor, bildiğini değil.
Ancaaaaaak... ilber Ortaylı her fırsatta Türk milletini cahillikle suçlayıp aşağılamaya çalışırken atladığı bir şey var: bütün milletler tarih ve coğrafya konusunda pek de bilgili değildir. Çünkü Sosyal bilimler devletlerin ve toplumların inkişafı için çok önemli olduğu halde fen bilimlerine nazaran "angarya" olarak görülürler. Esas cahillik burada başlıyor. Bu ülkenin baykar'a, ASELSAN'a, Roketsan'a ihtiyacı çok büyük. Bu ülkenin tıp doktorlarına da, uzay bilimcilere de çok ihtiyacı var. Fakat bu ülkenin tarihçilere, sosyologlara, halkbilimcilere, antropologlara da aynı şekilde çok ihtiyacı var. Çünkü Türk toplumunun çürümesinin önlenmesi şarttır.
Her şey bozulursa yeniden inşa edilebilir ama insanın ve toplumun bozulmasının telafisi maalesef yoktur.
Tarihi dizilerden öğrenmeye kalkıp kahvehane muhabbeti çeviren düpedüz aptal bir kesim var. Bize işimizi öğretmeye kalkacak kadar küstah olanlarına laf anlatmaya çalışmıyorum bile. Adam sadece bilgisiz olsa bıkmadan usanmadan anlatırım o ayrı bir konu. Burada cahil cahil konuşup, ideolojik saiklerle rahmetli Atatürk'e dil uzatan bir kitle ile sultan Abdülhamid'e dil uzatan bir kitle var. iki grup da aynı şekilde cahil ve iğrenç. Çünkü körü körüne inandığını söylüyor, bildiğini değil.
Ancaaaaaak... ilber Ortaylı her fırsatta Türk milletini cahillikle suçlayıp aşağılamaya çalışırken atladığı bir şey var: bütün milletler tarih ve coğrafya konusunda pek de bilgili değildir. Çünkü Sosyal bilimler devletlerin ve toplumların inkişafı için çok önemli olduğu halde fen bilimlerine nazaran "angarya" olarak görülürler. Esas cahillik burada başlıyor. Bu ülkenin baykar'a, ASELSAN'a, Roketsan'a ihtiyacı çok büyük. Bu ülkenin tıp doktorlarına da, uzay bilimcilere de çok ihtiyacı var. Fakat bu ülkenin tarihçilere, sosyologlara, halkbilimcilere, antropologlara da aynı şekilde çok ihtiyacı var. Çünkü Türk toplumunun çürümesinin önlenmesi şarttır.
Her şey bozulursa yeniden inşa edilebilir ama insanın ve toplumun bozulmasının telafisi maalesef yoktur.
Türk milleti cahil değil, bilgisiz ve umursuz.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar