bugün

nokla, samsun, son erik, sonya olabilir.
ayyıldız olabilirdir.
Anka. Biraz uzay mekiği gibi oldu ama neyse, sonradan olunca öyle olur.
devrim phone.
anafon*
turkish mobile gayet güzel olabilirdi turkish airlines gibi.. logoya da hindi resmi koyardık anasını satıyım. ayrıca yabancı kelimelere ilgimizden dolayı değil, ingilizce evrensel dildir o yüzden ismi ingilizce olurdu. bilmemek değil öğrenmemek ayıp güzel kardeşim.
devrim. araba tutmadı belki telefon olarak tutar.
kezban 4es, şakirt 3ge olabilir.
rte1, rte2, rte3 * malum iktidar sevmekte üstümüzde yoktur. önerim şimdiki zaman için geçerli ama.
yeni icat çıkarma.
telefoncuoğulları.
ntc.

"htc ye değil ntc ye bakın."
mesela osman.
atatel,
ayfer 3s,
ceptel,
mobile-tc,
telefon,
teleturk.
konuşturmatik.
bastırgaçlı konuşturgeç.
kf-1500.
yok öyle bir şey. elektronik sektöründe en ucuzu sürekli çinli işçi üretiyor. adamlar bedava yaşadığı için nakliyat değil 1 kuruşun 100 de birine falan maal ediyorlar bir devre elemanını. ve 1 kuruştan ucuza satıyorlar. bizim türkiyede bunu üretmek için ise harcadığımız elektriğin vergisi bile onların burdaki satış fiyatını geçiyor. %100 türk yapımı telefon imkansız. bu telefona isim bulmak manasız. hadi bir şekilde oldu diyelim. hayat. belki çin yıkılır. ismi kesinlikle erdoğan olucak arkadaş. bu adam hukuğu eline almış, mühendisin tasarımına mı el koymicak.
baskonuş.
telefon.
Türk işi telefon üretilse bile dışarıdan görünülmeye çalışılacağından ingilizce bir isim bulunur ve telefon o şekilde çıkar. Zaten o altyapıyı oluşturmak yerine temel teknolojileri ithal edip, kapağını kendi yapar bizi nadide insanımız...
laiktel
ecdadfon

tabi ne kadar türkçe oldukları tartısılır.
en iyisi için
(bkz: rte)
Ayıfon.
grahamafon.
güncel Önemli Başlıklar