bugün

matematik, fizik gibi bir ön hazırlık, sınırlı da olsa bir altyapı sahibi olmadan spekülasyon yapılamayacak, kalem dahi oynatılamayacak derslerin sınavlarında hiçbir umut olmadığını, bir almanın kaçınılmaz olduğunu bile bile, biraz, ''belki defalarca okursam bir mucize gerçekleşir, yanıt otomatikman zihnimde beliriverir,'' düşüncesi, biraz da boş boş oturup ele güne karşı gerizekalı durumuna düşmemek adına aynı soruyu belki de elli kez okumak, en azından vuruşarak çekiliyormuş izlenimi yaratmaya çalışmak.
aramaya inanmaktır. sonrasında eğer sayısal bir dersse bütün sayılar alınıp ilk akla gelen formülle işleme sokulur, sözelse akla gelen ilk olay yazılır. * *
Umudunu kaybetmeden bir ışık aramak.
sınavda bi bok yapamamaış kişinin lan ne yapsam kar mantığıyla; belki cevabı soru kökünden çıkarırım düşüncesiyle soruyu hatim etmesidir. soru yorum sorusuysa belki bişeyler yapabilir ama kişi o konu hakkında hiçbirşey bilmiyorsa ve soru direk bilgi sorusuysa destekli sallamak ya da boş bırakmaktan başka yapılacak bir şey yoktur.
hiçbir zaman işe yaramayan bir yöntemdir. herkesin başına en az bir kere gelmiş, insana kendini daha da loser hissettiren bir durumdur. kağıdı bırakıp çıkacak kadar eyvallahın olmadığının bir göstergesidir ki; bu durum sıçtığının resmi olup, sonuçları hiç de iç açıcı değildir.
işte en gıcık anlardan biridir. nedense bilinçaltınızda o soruyu aslında bildiğinize dair düşünceler oluşmaya başlar, ve aslında aynı soruyu 30 kere okuma çabası bilinçaltına inme çabasıyla eş değerdir. sanki okudukça yanıta yaklaşıyormuş gibi hissedersiniz ama beyninizi laçkalaştırdığınızı farkettiğinizde artık çok geçtir, sonrasında cevaplanmaya çalışan sorulardan da hayır gelmez daha.
kopya için zaman kazanmanın ta kendisidir sınavdaki görevli sorudan çakıcağınızı anlayıp üzerinize oynamaya başladığı an pes etmeyen öğrencinin sığınacağı yegane limandır soruyu döndürüp döndürüp okumak.
sınav biter ama kişimiz hala okumaya devam eder belli bir umut barındırır içinde ama sınav sonuçları açıklanınca kişimiz kendini boşlukta bulacaktır. cevabını hala bulamamıştır sorunun. sonuçta (bkz: kaldın).
yanıtın, sorunun derinlerinde bir yerlerde sinsice saklandığı ve yeterince azmedilirse eninde sonunda kendini belli edeceği şeklindeki nahif ve saçma varsayıma dayalı boğucu olgu.
Buzlukta dondurma olmadigini bilmemize rağmen umutsuzca kapagini elli kez açmaya benzer. Beyhude çabadır.