bugün

ingilizlerin sütlü çayın yanı sıra , blair'i de sevdikleri düşünüldüğünde zevklerinin feciatı hakkında tespite olanak veren bi içecek..kusarak kilo vermen isteyenler için bire bir..
aslında kulağa geldiği kadar iğrenç olmayan çaydır.
kendisi normal (bizim alışık olduğumuz) çaylardan çok daha koyu bir tada sahiptir (kahve gibi mesela). ki bu da sütle sanıldığı kadar kötü bir karışım oluşturmamaktadır.

yine de mis gibi demli çayın yanında çok dandik durmaktadır.
ingilizlerin saçma geleneklerinden.
durduk yerde bi soru daha cevaplamak zorunda birakir insani. ingilterede cay almak istediginizde ekstradan black tea or white tea sorusunu cevaplamaniz gerekir. black tea bildigin siradan poset caydir. ( marka model belirtmediginiz takdirde cogu yerde boktan bir tatla karsilasacaginiza emin olabilirsiniz) white tea`de baslikta vurgulandigi uzere sutlu caydir.

ne bleki ne vayti olm, getir ordan tavsan kani bi cay, ince bellide. hasta etme adami.
süt döküldüğünde tıkanmış lavabo rengini alan ve her insanın midesinin kaldıramayacağı çay.
ilk duyulduğunda kulağa abes gelse de, bir fincan çayın içine bir angelina jolie dudak payı kadar boşluk bırakılıp, o boşluğa süt eklendiği taktirde tadı hiç de fena olmayan içecek.
orta asyada step iklim hüküm sürdüğünden, ve bu iklimde çay yetişmeyeceğinden dolayı, türk milli kültür değeri değildir ama tatar ailelerin hemen hepsinin dededen, nineden bildiği birşeydir.

ayrıca bu çayı muhtemelen bebekliğimden beri bilirim, kendimi bildim bileli de içerim. ve hayatımda ilk defa da bohemlikle, farklılıkla, özentiyle bağdaştırıldığını gördüm. insan bazen ne dese bilemiyor ya, öyle anlar yaşatabilirmiş bu çay efendim. duyan da zanneder ki çay değil de, polonya milli kıyafeti giyip sokakta geziyor insanlar "benim tarzım buydu" diyerek.
hay allah.
yeni haliyle kefirli çay olarak türklere bağlıyoruz efendim, kültürümüzü koruyoruz.

edit: çay konusu geçince aklıma geldi bakın. çaydır, kahvedir bunların tadı en güzel gerçek çekoslavak porseleninde çıkar. porselen ne kadar inceyse haliyle lezzeti de o kadar iyi oluyor. yani ince belli, ince camlı bardaktaki çayın lezzeti gibi filan.

burnu bir parmak sümüklü boheminiz merenptah sevgiler sunar.
ingiltere'nin tüm sömürgelerine yaydığı gelenek. Gelin görün ki ingiltere'den gelen çay ile mükemmel bir karışım oluyor. Türk'lerin ağız tadına uygun olduğu pek söylenemez lakin deneyenlerin bir kısmı muhakkak beğenecektir.
dünyanın en lezzetsiz şeysi.
kazakistanda da içiliyor bildiğim kadarıyla.
içene asalet kattığı sanılan tatsız,tuzsuz çay.
ingiliz özentisidir desem de zevk meselesi , sütlü seven sütlü içer.
abişoğlu'nda iyi yapıyorlar.
Enteresan karışmlı yiyecekleri ,içecekleri, aşureyi gördük, sütlü balı gördük hatta soğuk nescafeyi gördük de sütlü çay nasıl bir şey. Okurken bile tiksindim. ıyyyyyyyy
ingiltere çayıdır. Tadının kötü olmasıyla beraber,görüntü bozukluğu da taşır.
üstünkörü yapıldığı vakit neskafe görüntüsünü, hakkını vererek yaptığınız vakit ise kıvamı bol kapuçino görüntüsünü elde edersiniz. ben bir kere yapmıştım, ballı süt tadını aldım.
Aslinda bu Irlandalilar'a ozgu bir karisimdir. Ingilizler bunu daha sonra ogrenmistir. Kahvenin olmadigi gunlerde, sut ekleme aliskanliginin getirisi olarak sallama caya bol miktarda sekerle eklenen sutten olusur.Alisik olmayanlar icin berbat bir tattir.
çay meraklısı bebeleri kandırmak için birebir olandır. tadı da güzeldir. fakat ne çaydan bişi anlarsınız ne de sütün minarellerinden yararlanabilirsiniz.
ingiliz usulü çaydır.
genellikle çay ılığın biraz daha soğuğudur. sonradan içine buz gibi süt dökülür. * *
sütü sütlükten,çayı çaylıktan çıkaran karışımdır
ayrıca da yapılan araştırmalara göre; çaya süt eklemenin çayın kalbe yararlı etkisini azalttığını bulunmustur. fareler ve sağlıklı 16 kadın üzerinde yapılan araştırmada siyah çayın belirgin olarak damarların genişlemesini sağladığını, ancak bu etkinin çaya süt eklendiğinde azaldığını görülmüştür. bunun nedeni ise sütteki kazein proteininin çayla karışması durumunda çayda bulunan kateşin maddesinin yoğunluğunun azalması olarak belirlenmiştir
yapılan eleştirilere rağmen bence sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir.
ilk defa icildiginde mide bulandirdigi dogrudur daha sonra yilmadan usanmadan icmeye devam ederseniz belli bir sure sonra sutsuz cay icemeyecek hale gelirsiniz. ayrica iyi yani caya seker atmak zorunda kalmazsiniz. hersey aliskanliktan ibarettir bir seyi sevdigimiz icin degil aliskanlik oldugu icin yeriz yada iceriz genelde ve tadina alistigimiz seyi severiz de zamanla. aliskanliklari degistirmekte hicte gorundugu kadar zor degildir.
gerçek bir ingiliz çayı elde etmek mümkün görünmese de pek hazzetmeyen biri için çayı içilebilir hale getirir.
bunun dışında orgazmik bir lezzet aranıyorsa doğuş çayın piyasaya sürdüğü yoğun vanilya aromalı mistik chaila denenmelidir.
ilk defa bu sabah "tabuları yıkmak" adına denediğim, ilk başta "bu ne lan" gibisinden ithamlarda bulunduğum fakat akabinde gelen yudumların arasındaki zamanın kısalmasıyla sevdiğimi anladığım yeni hobim.
muhteşemdir. lezzetlidir. tavsiye edilesidir.
neymiş mide bulandırıyormuş. e evde 1 saat önce demlediğin ve bayatlamaya yüz tutmuş çayın üstüne buz gibi sütü katarsan miden bulanır tabi. her şeyin bir usulü var kardeşim. ve usulüne göre yapılan şeyler orijinaldir. orijinal şeyler ise insana mutluluk verir.

şimdi ya bu çayı usulü ile yapan bir restoranta gidip içebilirsin ya da kendin emek göstererek ve tam techizat ile bu çayı yapıp içebilirsin. önce usulüne uygun olarak yapılmış bir şekilde bu çayı iç ve ondan sonra buraya yaz. dinle sen beni.
güncel Önemli Başlıklar