bugün

kesinlikle ama kesinlikle doğru bir önermedir. sözlükler sürekli olarak "herkes düşüncesini söylüyor. her düşünceden insan var ve bu yüzden aslında halkın dilinde konuşuyor." şeklinde lanse edildi. ancak bu kuyruklu bir yalandan ibarettir.

ünlü insanlar eleştirildiğinde sürekli söyledikleri bir söz vardır sözlüklerle ilgili "birkaç kendini bilmez gerçek hayatta asla söyleyemeyecekleri şeyleri nicklerinin arkasına sığınarak söylüyorlar. korkaklar yuvası." diye. kesinlikle demiyeyim ancak büyük ölçüde doğru bir sözdür. burda herkes, gerçek hayatta asla söylemeyeceği, yapmayacağı şeyleri nicklerinin altına saklanarak yapıyorlar. sokakta bu hareketlerini yapan birisini eleştirirlerken sözlükte o insanın kılığına giriyorlar ve her geçen dakika kendi egolarını nicklerinin de üstüne çıkarıyorlar.

sözlüğe giren her yazar kendini inanılmaz bir değişimin içinde buluyor. hayatında okumadığı kitaplarla ilgili entelektüel yorumlar yapıp, bütün gün izlediği televizyon programlarını "kötü" olarak lanse edebiliyorlar ve burda kendilerini adeta her şeyi yapabilen bir tanrı olarak görüyorlar. bir gün entelektüel olup ertesi gün en sert futbol tartışmalarının ortasında rakip takıma küfür ederken bulabiliyorsunuz, ertesi gün başbakan olup ülkenin nasıl kurtulacağını söylerken buluyor ve tüm bunların yanında aniden sevdiceğiyle ilgili şiir yazarken buluyorsunuz.

burdaki asıl önemli husus burda yazılanların tamamına yakınını samimi olmayışı. herkes hayalindeki kişi oluyor burda ve hayalindeki kişi onun hayattaki karakterinin neredeyse taban tabana zıttı. ve bu yüzden rating rekorları kıran yapımlar sözlük camiasınca "ay çok banel insanlar nasıl izliyor bunu?" oluyor. konser biletleri haftalar öncesinden tükenen pop sanatçıları "ay çok boş bunlar. gençlik çürüyor." oluyor. halbuki halk bu insanları ve bu programları öylesine çok seviyor ki, neredeyse onun karşısından ayrılmıyor. evet, sözlükler insanların olmak istediği kişiyi, kendi tyler durdenlarını ortaya çıkarıyor ve çıkardıkları bu kişi kendi karakterlerinin tamamen zıttı oluyor. işte böyle bir ortamda kesinlikle ama kesinlikle halktan bağımsız sanal düşünceler ortaya çıkıyor.

sabah 11.00'da kalkıp seda sayan'ı izleyen, gece olduğunda kulüplerde serdar ortaç'la kopan, düzenli ve monoton bir hayatı olan insan sözlüğe girdiğinde aniden tüm yaptıklarının ne kadar iğrenç şeyler olduğundan bahsediyor. seda sayan halkın duygularıyla oynayan birisi, serdar ortaç iğrenç müzik yapan bir zavallı oluyor ve kendisi ise sürekli çılgınlıklar yapan bir ateist olarak karşımıza çıkıyor. noluyoruz lan?

aslında tüm bunlar insanın kendi yaptıklarından ve kendinden ne kadar nefret ettiğinin birer ispatı. içinizde bastırdığınız kişiliğin sizden nasıl da nefret ettiğinin kanıtı. münevver karabulut gibi adeta popüler kültürün temel taşlarından olmuş bir cinayette, içinizdeki kişiliği nasıl da yeniden bastırıp sözlükte aniden her gün seda sayan ve esra ceyhan'ı izlediğinizi görüyoruz.

evet, sözlükler insanların kendilerine yepyeni kişilikler kazandırdığı, halkla kesinlikle ilgisi olmayan düşüncelerin tamamı sanallığın dışına çıkamayacak platformlardır. nokta.
sanıyorum ki troll denen fenomenin oluşma sebebi de tamamen üstteki sebeplerdir. insanlar burda olmadığı kişiler oluyorlar ve birisi çıkıp "evet siz bu kadar zavallısınız işte." diyerek bunu yüzlerine vuruyor. sözlükte yarattıkları tanrıları elleriyle taşlıyor, serdar ortaç'ın gece kulüplerinin vazgeçilmezi olduğundan bahsediyor ve sonuç olarak sözlükteki maskelerinin arkalarına saklananların gerçek yüzüne birer tokat indiriyor.

ve bu yüzden troll olarak nitelendiriliyor.
son 3 yılı saymazsak tamamen doğru bir önerme. hele ki sadece ekşi'nin olduğu zamanlarda sözlük yazarları tamamen elit seviyeden oluştuğu için fikirler de halktan çok kopuk oluyordu ancak son zamanlarda hayli yaygınlaştığı için normal halk seviyesini doğru inen bir seviye ve halkın genel görüşleriyle bağdaşan bir düşünce sistemi oluştu.
sayelerinde sözlük hayatımıza ara vermek zorunda kaldığımız gereksiz yazar modeli.
(bkz: viski ve puro içip röpdeşambırla entry giren yazar)
(bkz: zengin ve gurursuz adam gülüşü)
(bkz: ahaha ahaha ahaha)
(bkz: burger king in esra ceyda kardeşler li reklamı)

bu reklamda da gördük ki sözlük insanlarımızın hepsi elit, hepsi inanılmaz zeki, entelektüel, belgeselci ve klas insanlar.
güncel Önemli Başlıklar