bugün

dün geceden beri uyumadım.
Şehirli köpek ve kedileri genel olarak sevmiyorum. bana çok kolpa geliyor hareketleri felan.

atları, koçları ve genel olarak Büyükbaşları severim misal.

Neden? Çünkü işlevsel hayvan bunlar. Kendilerine hayrı var, başkasına hayrı var. Sağlıklı bir mülkiyet ilişkisi kurulmaya da oldukça müsaitler.

Sosyal açıdan bakarsak; at memnun, sahibi memnun, herkes ekmeğinde. Doğa açısından bakarsak, gayet uyumlu bir ilişki.

Ama kedi köpek sosyal açıdan bir yük gibi. Avlanmıyor, kendi kendine beslenmiyor, insan tarafından beslenme karşılığında önemli bir işlevi yerine getirmiyor. Mülkiyet ilişkisi bağlamında tamamen saçma bi durum. Doğa açısından bakarsak da mevcut yaşam koşullarında hiçbir doğal uyumlulukları yok.

Ve bu saçmalık tamamen insanlardan kaynaklanıyor.

Köylü dayının köpek ve kediyle kurduğu ilişkiye bak, şehirli geri zekalının kurduğu ilişkiye bak!

Bi kere adamın avlusu var, tarlası, tapanı, ambarı falan var. Kedinin götünü hiçbir şekilde kaldırmıyor. Arada seviyor, biraz süt veriyor, karşılığında fare/haşerat avlıyor hayvan. Gayet sağlıklı bir ilişki; kedi mutlu, sahibi mutlu.

Köpekle ilişkisi de böyle; biraz kemik veriyor, arada süte ekmek doğruyor; karşılığında evini koruyor, çobanlık etse sürüyü kurttan koruyor.

Şimdi düşündüm de; aslında ben insan sevmiyormuşum amk!
izmir’de bir kızla çarşıda gezerken annesi aradı.
Nerdesiniz diye sordu kıza.

-Şey altındayız eeee
Falan deyince ben de herhalde tente kelimesi aklına gelmedi zannettim ve kendisine “tente altındayız” dedim.

Kız da annesi de kahkahaya boğuldu.
Sebebi de şu.
O çarşı gibi yerin ismi Kemeraltı’ymış.

Rezillik ya.
Mutsuzum sözlük. Kabak oyacağıyla kalbim oyulmuş gibi bir gece.
Seksten sadece erkekler zevk alıyor, kadınların canı acıyor zannederdim.
Onun kim olduğunu buldum. Üzülmedim diyemem, çünkü kendi narsistliğini iyilik gibi sunmakta o kadar başarılı ki... Karşısındakine kendini öyle çaresiz, öyle suçlu hissettiriyor ki... yazık kendinden nefret ediyordur kadın. Kesinlikle müdahale etmem, herkes yaşayıp öğrensin, ben 4 sene yaşadım.

Ama şu bir gerçek; Fedakar görünümlü bencil, düşünceli görünümlü insafsız, şeytan bile görüp görüp gıpta ediyordur böylesi adama.
Bizde adettir. Gelene roma yı, gidene kınayı yakarız.

Evet
Eski sevgilimi eşiyle gördüm bugün. Kız bulunduğum kafeye girmek istiyor o beni gördüğü için kolundan tutup çekiyor, sokmuyor. gittiler ileriye doğru sonra geri döndüler kız yine girmek istedi yine sokmadı. Gerilecek bir şey yokken gerildim. Çocuk musun gir ne var git otur arkanı dön. Saçma sapan hareketler. Yanımdakiler noluyor diyor yüzüm gözüm değişti. Canım sıkıldı duruma. Hiç hoş mu. Ergen gibi.
insan bazen şu raylara atlar mıyım acaba tedirginliği yaşar ya yani bazen unutamadım mı acaba paniği yaşıyorum. Neden gerildim diye kendimi sorguluyorum kaç saattir. Biriyle ilgili net bir karar verdiğimde hep bir şey oluyor ve hep yine kendimi sorgularken buluyorum. Yoruldum..
Biliyorum bu neyin cezası biliyorum da Rabbim çok uzadı ya. Dersimi aldım tamam artık..
1 hafta sağlam yoruldum.
Bayılsam iyi olacak.
Fing fing gezmek iyi de sonrası bitiriyor be.
kimseyle tartışacak, kimseye açıklama yapacak, laf anlatacak halim de enerjim de niyetim de yok. insanlar çevremde dönüp duruyor ben de sessizce aralarında yuvarlanıyorum. sadece huzur istiyorum artık.
Hayatın aşırı derecede boş olduğunun aşırı derecede farkındayım. Olmasaydım keşke.
içimde bir sıkıntı var
Korkarım ki; kalan üç beş sevdiğime bir şey olsun...
Dünyayı kendimle yakacak acıyı ekme gönlüme...
son kurşunumu karavana atacağımı hiç düşünmemiştim...
Yarın yine birileri benim yüzümden üzülecek. Bu son olur mu sanmam ama inşallah.
Bir daha hiç üzmem, özür dilerim dedi.

Ben üzülmeyi unuttum arsızlığa vurduğumdan diyemedim.
Sözlük merhaba, uzun zamandır dertleşemedik seninle. Evet yine ben ve yine kayınvalidemle ilgili sorunlarım.

2.5 ay önce eşimde bir rahatsızlık başladı. Bir lokma yemek yese ağrıdan kıvranıyordu. Hastaneye gitmeye de çok korkuyordu. En sonunda özelde muayene olmaya ikna ettim. Bana doktor araştır dedi. Buldum. Google yorumları muazzam. Anlatamam size. Bir kaç kere arayıp gitmekten vazgeçti ama sonra pes etti.
Randevu günü kayınpederimde bizimle geldi. Doktor muayene esnasında eşimi operasyona ikna etmiş. Biz dışarıda otururken eşim muayene oluyor sanıyoruz ama meğer operasyon yapılmış. Zaten 30 dakikalık bir işlemdi. Ameliyattan sonra eve geldik eşime bebek gibi baktım. Doktor yorumlarında herkes üç günde iyileştiğini yazmıştı. Haliyle bizde öyle ümit ediyorduk ama eşim iyileşmek bilmedi. 1 ay acıyla, ağrıyla geçti. En son yine muayeneye ikna olup kontrole gitti. Doktor komplikasyon geliştiği için bir kaç işlem daha yaptı. Eşim bu süre zarfında on kilo verdi. O bir ay içinde her gün kapıdan bakıp evine giden kayınvalidem bugün bağırıp çağırıyor; "oğluma bir şey olursa soracağım ben onlara" diyormuş arkamdan. Biri benim biri kayınpederim. ilk önce kayınvalidemi öldürmek istedim ne yalan söyleyeyim
En kötü günlerde bile kadının aklındaki sadece kavga etmek. Kadına olan tahammülüm sınırlı. Yarın eşim bir işlem daha geçirecek ve yarın kavga çıkabilir. Sinir krizi geçirecek haldeyim. Bir aydır evin hem erkeği hem annesiyim resmen. Oğluna bir çorba bile yapıp getirmedi ama şimdi ortalığı yikacakmış. Bana soracakmış. Ben ne yaptım ki? Zaten bipolar bozukluk hastasıyım. Kendimi o kadar kötü hissettiriyor ki!
Anneme de anlatamıyorum derdimi yeni kardeşini kaybetti kadıncağız. içi yanıyor zaten. Ben yarın kendime nasıl hakim olacağım bu kadını görünce? Öyle bir afralı tafralıki. inşallah sinir krizi geçirmem sözlük. Gerçekten sinirlerim çok bozuk. Bahar mevsimi bir de hastalığım da hafif alevlenmiş durumda.
Ablacım kusura bakma da hiç doktora götürmeyecektin, hadi götürdün, bırak annesi baksaydı.
Yazık olmuş.

Kaç yaşında olursa olsun, evli barklı çoluk çocuklu da olsun, bir insana en iyi annesi bakar. içi rahat eder.
Annesi hayatta bakmaz işte. Ust katta oturuyor zaten gelip baksaydı. Öyle bir anne degil o. Neyse biraz daha ondan bahsedersem terbiyem bozulacak. Kendi kocası ölsün diye bekleyen bir kadın o. Herkesi kendi gibi sanıyordur.
Aşık olmayı, birisini sevmeyi özledim.
evet ben seninle sıkıntımı gideriyordum da, demek ki ben senin sıkıntını gidermeye tek başıma yetmemişim.
ben habire seninle çene yarışı mı yapıcam yoksa sen kendini görecek misin?
güncel Önemli Başlıklar